Quantcast
Скандален доклад предизвика самоубийства сред спецчастите в Австралия | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Скандален доклад предизвика самоубийства сред спецчастите в Австралия

Според документа военните са екзекутирали незаконно 39 афганистански цивилни и затворници 
2 533
 БГНЕС

 След публикацията на доклад за извършени военни престъпления в Афганистан, девет австралийски военнослужещи на възраст между 20 и 50 години са се самоубили през последните три седмици, предава БГНЕС, позовавайки се на чуждестранни медии.

Според публикуваното миналата седмица разследване, aвстралийските елитни спецчасти са екзекутирали незаконно 39 афганистански цивилни и затворници като част от ритуали за посвещаване. Засега няма доказателства, че войниците, отнели живота си, са имали отношение към престъпленията в Афганистан. Психолозите обаче не изключват възможността самоубийствата да са били провокирани от данните от разследването. Според консултанта по психическо здраве Нил Уолъс, някои от медийните публикации са поставили всички войници под един знаменател и хората са забравили за презумпцията за невиновност. 

Разследването във връзка с твърденията за военни престъпления започва през 2015 г., две години след като австралийските специални части се изтеглят от Урузган, провинция Афганистан, припомня вестник ''Гардиън''. 19 души трябва да бъдат задържани от австралийската федерална полиция, да се изплати обезщетение на семействата на жертвите и военните да направят множество реформи в редиците си.

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

В Афганистан - улични взривове и слухове за смърт в Ал Кайда

21.11.2020

555 5
Кървавите ритуали на австралийските спецчасти шокираха света

19.11.2020

5610 64
Столтенберг: НАТО се оттегля от Афганистан заедно със САЩ

09.10.2020

3867 41

Коментари

Meto_ot_Interneto

Не са само австралийските военни, които умишлено избиват цивилни. Сещам се за един австралиец, Асанж - журналист и публицист, който ги разобличи и затова сега е гние зад решетките като политически затворник. Не съм чел в българските медии подкрепа за него.

Just Converted

Не  си  чел  по  две  причини:НЯМА  ТАКАВА  МЕДИЯ  защото  НЯМА  ТАКАВА  ДЪРЖАВА.!!НО  ЗА  ТОВА  ПЪК  ИМА   МУТРИ   МУТРИ МУТРИ   които  се  изживяват  като   ДЪРЖАВНИЦИ

usmivko

Ако не бяха се "самоубили", щеше да стане ясно какво е демократизиране на държава. И сега цялото европейско и американско командване в бяло.

dobadoba

Не минават ли медицински прегледи първо?..

⚓️

Влез или се регистрирай за да коментираш