Quantcast
БНР си избра Обществен съвет от 11 души | СЕГА
facebook
twitter

Медии

БНР си избра Обществен съвет от 11 души

1 430
 БГНЕС
Д-р Георги Текев и Райна Кабаиванска

Новият обществен съвет на БНР бе утвърден от Управителния съвет на националното радио по предложение на генералния директор Андон Балтаков. Утвърден е и нов правилник за работата на този съвет.

А 11-те членове на Обществения съвет са: оперната певица Александрина Пендачанска, мениджърът и продуцент на оперната прима Райна Кабаиванска - д-р Георги Текев, дългогодишният журналист в БНР Еди Емирян, директорът на Българския дарителски форум Красимира Величкова, писателката Людмила Филипова, бизнесменът и председател на фондация "Българска памет" д-р Милен Врабевски, радиожурналистът Петко Георгиев, художникът Петко Дурмана, журналистката Светла Петрова, преподавателката във ФЖМК проф. Снежана Попова и кинорежисьорът Стефан Командарев

На първото си заседание Общественият съвет на БНР избра за свой председател д-р Милен Врабевски, а за зам.-председател Еди Емирян. 

Общественият съвет на БНР е колективен консултативен орган, който подпомага генералния директор и Управителния съвет при реализирането на обществените функции на радиото. Той изразява позиции и становища и предприема инициативи, свързани с изпълнението на обществените функции на БНР, обсъжда и се произнася по съответствието на програмите и предаванията на радиото със законовите разпоредби, предлага творчески идеи за предавания, свързани с обществения характер на БНР и съдейства за утвърждаване авторитета на БНР като обществена медия. 

Общественият съвет присъжда и годишните награди за радиожурналистика „Сирак Скитник“. Церемонията по връчването на наградите за 2020 г. ще се състои на 12 февруари 2021 г. 

Ключови думи:

БНР, обществен съвет

Още

Българите са разтроени в оценката си за ГЕРБ

18.06.2021

Обновена

26650
Сурова нежност. Кой от кого се нуждае повече

06.06.2021

Г-н БАЛЕВ

2400
Грешният Софроний и колекторите

30.05.2021

Г-н БАЛЕВ

1979