Quantcast
Димитри Иванов стана почетен гражданин на Асеновград | СЕГА
facebook
twitter

Медии

Димитри Иванов стана почетен гражданин на Асеновград

Общинският съвет го отличи с признанието по случай неговата 90-годишнина
3 469
 Уикипедия
Димитри Иванов

Общинския съвет на Асеновград провъзгласи за почетен гражданин наблюдателя на вестник "Сега" Димитри Иванов по случай неговата 90-годишнина. Решението бе взето с единодушие, съобщи на "Сега" пловдивската журналистка Галина Вълчева.

Джимо, както обикновено го наричат колегите му, е роден на 1 януари 1932 г. в Асеновград. Дълги години работи в БТА. Представя новините във „Всяка неделя” по БНТ, а по-късно е сред водещите на обзорното политическо предаване „Панорама”, което със своята обективност спечели трайно доверието на зрителската аудитория. След 1989 г., заедно с колегата си Тома Томов, води седмичното обзорно предаване „Наблюдател”. Като журналист е правил интервюта със световни политици, творци и медийни анализатори. Превел е много творби на американски писатели. Автор е на предговори и послеслови към романи, повести и сборници с разкази.

Неговата номинация за почетен гражданин на Асеновград бе издигната от инициативен комитет на Международната академия по журналистика – ЕВРОПРЕС, оглавявана от колегата му бетеанец д-р Георги Найденов, от общественика и педагог Асен Димитров - Феликс, член на СБЖ и СБП, от Елена Хайтова – публицист, писател, културен деец, член на СБП, и от Йордан Кожухаров – общественик, публицист и краевед.

Удостояването на Димитри Иванов е заслужено признание за един от най-дълголетните, ерудирани и обективни български журналисти, се казва в изявление на инициативния комитет.

Още

Гръмпи

10.01.2022

ДИМИТРИ ИВАНОВ

41881
Забранили да се удари градушката над Асеновград заради излитащ самолет

29.06.2021

3523
Цветанов се сдоби и с председател на общински съвет

30.09.2020

НИКОЛАЙ ИВАНОВ

6822