Quantcast
Веселина Петракиева е новият шеф на новините на Би Ти Ви | СЕГА
facebook
twitter

Медии

Веселина Петракиева е новият шеф на новините на Би Ти Ви

Тя замени Гена Трайкова, която напусна медията
Обновена
4 440
Веселина Петракиева (вляво) ще е новият шеф на "Би Ти Ви новините", а Искра Владимирова - на политическите и информационни предавания на телевизията.

Главният редактор на новините на Би Ти Ви Гена Трайкова напуска медията, съобщиха от телевизията. За нов шеф на "Би Ти Ви новините" ръководството е определило продуцента Веселина Петракиева, която е дългогодишен кадър в нюзрума на Би Ти Ви.

Шефът на политическите и информационните предавания Валя Гиздарска също е подала молба за напускане и от следващата седмица няма да работи в Би Ти Ви. Тя ще бъде заменена от Искра Владимирова, която в момента е продуцент в сутрешния блок "Тази сутрин". Решението както за Владимирова, така и за Петракиева е на Антон Хекимян, който преди две седмици бе назначен за шеф на всички новинари в Би Ти Ви. Хекимян замени на позицията Венелин Петков, който работи в медията около 20 години.

Рокадите в телевизията започнаха, след като в края на 2020 г. Би Ти Ви бе купена от компания на чешкия милиардер Петр Келнер. Впоследствие на позицията на главен изпълнителен директор на "Би Ти Ви медия груп" бе назначен сънародникът му Мартин Швехлак. Той смени австриеца Флориан Скала, управлявал медийната компания от 13 декември 2016 г. 

 

Ключови думи:

Би Ти Ви, Гена Трайкова

Още

Мария Ванкова става водещ на късните новини по Би Ти Ви

14.06.2021

511
ДБ анонсира преговори за бъдещото правителство

19.05.2021

3456
5 формации със сигурност влизат в новия парламент, сочи Маркет линкс

29.03.2021

Обновена

11879