Quantcast
Журналист от Сега с приз за утвърждаване на върховенството на правото | СЕГА
facebook
twitter

Медии

Журналист от Сега с приз за утвърждаване на върховенството на правото

754

Журналистът от вестник "СЕГА" Мартин Георгиев беше отличен в конкурса „Червена линия – журналистика срещу корупцията“ на Антикорупционния фонд. Призът е за утвърждаване на върховенството на правото с поредица от материали за състоянието на съдебната система в България и работата на прокуратурата. 

Наградата беше присъдена от журито с председател проф. Иво Драганов, преподавател в Нов Български университет и НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, и членове Ирина Недева, журналист в БНР и председател на Асоциацията на европейскитe журналисти, адвокат Александър Кашъмов от Програма "Достъп до информация", Николай Стайков, разследващ журналист и съосновател на АКФ, и Бойко Станкушев, директор на АКФ.

Награда за журналистическо разследване беше присъдена на Николай Стоянов, от „Капитал“ за поредицата му статии за съмнителни отпускания на кредити от държавната Българска банка за развитие. 

Мариян Иванов от БНР – Радио Бургас получи наградата за млад журналист за проследяването на няколко случая на съмнения за корупционни практики в Бургас и региона.

С награда за цялостен принос и присъствие беше отличен журналистът от bTV Канна Рачева. 

Награда за регионална журналистика беше връчена на Венелина Попова за поредица статии, разкриващи произхода на дарения, направени от депутата Делян Пеевски в началото на епидемията от коронавирус у нас.

Журито прави и две специални отбелязвания: на Николай Марченко от Биволъ – за журналистическа непримиримост и кураж, както и на Полина Паунова от "Свободна Европа" – за журналистическа дързост и рефлекс.

2020 е първата година, в която АКФ връчва наградата „Червена линия“ за журналистика срещу корупцията, но от фонда уточняват, че това е дългосрочна инициатива. Конкурсът се организира с подкрепата на Фондация "Америка за България" и Посолството на САЩ. 

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Посолството на САЩ подкрепи бития от полицаи Димитър Кенаров

24.02.2021

2297 28
Прокуратурата замете под килима полицейския побой над Димитър Кенаров

12.02.2021

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

2265 20
Актрисата Мария Бакалова получи поредна награда в САЩ

10.01.2021

Обновена

4196 26

Коментари

Jassie

Браво и честито, г-н Георгиев!

Мариана Кълвачева

Честито на Мартин Георгиев.

Да продължава все така.

От изброените журналисти сякаш най-много вяра хващам на Бойко Станкушев, който остана на честни позиции независимо от конюнктурата на пазара и аномалиите в политическия зверилник.

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...има светлина в тунела...Браво!

fractal
снимка на fractal

Какви закони като ги сменя който си поиска  

 

Влез или се регистрирай за да коментираш