Quantcast
Борисов пръв се възползва от правото на изключване | СЕГА
facebook
twitter

Наблюдател

Борисов пръв се възползва от правото на изключване

На всяка международна изява българският премиер влачи зад себе си чекмедже
29 422
 ЕПА/БГНЕС
Борисов започва да усеща какво е да си самотник в Европа.

Европейският парламент гласува на последната си сесия държавите в ЕС да признаят "правото на изключване" (right to disconnect) като основно трудово право в дигиталната ера. Хората трябва да имат „право на откъсване от работната среда“, когато са у дома си. Домашният офис не бива да се отваря за безконтролно нахлуване в личния живот по служебни съображения, призоваха евродепутатите, които се притесняват, че при сегашната епидемична обстановка, която предполага работа от дистанция, домът престава да служи като защитена среда. Това създава риск от повишен стрес и вреди на здравето. Работниците не бива да се чувстват заплашени, ако се въздържат от задачи, свързани с работа, телефонни обаждания, имейли и други електронни съобщения извън работното си време, включително по празници и други видове отпуск, смятат евродепутатите.

Резолюцията не е законодателен акт и задача на Еврокомисията е да го формулира и внесе за одобрение обратно в ЕП и Съвета на ЕС. Това е дълга процедура, но вече има европеец, който се ползва от новото трудово право. От месеци българският премиер Бойко Борисов се е изключил от международния живот и може да бъде видян главно по села и паланки, яхнал любимия си джип и търсещ доверчиви хора, с които да се снима. Два пъти го каниха в Европейския парламент и

два пъти се укри

(заедно с главния прокурор Иван Гешев). Няма го онзи мащабен европейски политик, когото по собствените му думи другите са слушали внимателно и са го подкрепяли. Няма го и балканския лидер, който прокарваше магистрала за влизане в ЕС на съседните държави. Няма го държавника, който поддържаше интензивни контакти с другите "колеги". Няма го дори партийния активист, когото приемаха ласкаво в политическото семейство на Европейската народна партия. Ако все още се забелязва нейде негово присъствие, се дължи на запазеното по протокол място на България на международни срещи.

Физическото дистанциране заради пандемията от COVID-19 дава частично обяснение за изолацията му. Международните пътувания почти са спрели, но международният живот не спира. Правителствените ръководители продължават да общуват помежду си не по-малко интензивно, макар и виртуално. Само че не се чува да търсят за нещо нашия премиер, нито пък, че той ги търси. "Изключително успешното" българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., за което се твърдеше, че другите дълго са говорели и са давали за пример, сега е забравено. Нещо повече, самият Борисов почти не се изказва по международни въпроси, освен да се хвали на фона на общото международно положение. Сврял се е в себе си, а 

България сякаш се е изтрила от европейската карта 

Добре че му подаде ръка руският опозиционер Алексей Навални, заради когото наруши мълчанието си и се включи през Фейсбук към общия международен ропот срещу неговото арестуване, защото ставаше неудобно да мълчи. 

"В днешния демократичен свят е изключително важно да не бъде заглушаван гласът на опозицията", написа той на 18 януари в социалната мрежа, макар че постоянно излъчва сигнали колко мрази да го критикуват. Само ден преди това се разгневи на реплика на президента Румен Радев за начина, по който харчи държавните пари, и му отвърна от град Лъки: "Той казва, харчат се страшно много пари от бюджета. Да каже – Борисов, незабавно спри тези 106 млн. на месец, които давате на пенсионерите. Спри 15-процентното увеличение на заплатите на полицаите и пожарникарите! Спри двойното увеличение на заплатите на учителите! Спри парите на кметовете!” И после мина на магистралите. За по-голяма убедителност се сравни с останалия свят: "Виждате другите държави в какви тежки условия са, локдаун (...) А в България с майсторско управление в момента на бизнеса му е по-трудно, но работи. Така че следващия път да каже какво да спра и ще спра. Казва и ги спираме, да видим!", рече Борисов.

Наистина ли ще спре, ако му кажат?

Ето една идея: "Спри да пълниш чекмеджето!" Същото, заради което чуждестранните ръководители започнаха да го отбягват като заразноболен. Няколко големи европейски издания му отделиха внимание през последните месеци на 2020 г. и оттогава другите държави му хлопнаха вратите и прозорците си. Капак на всичко бе очеркът, който му направи влиятелното френско списание "Поан" на 18 декември. След като го определи като "европейски каубой" и описа прословутото шкафче в спалнята му, стигна до извода: „Такава корупционна афера с нощни шкафчета и пистолети би могла да се случи в някоя африканска или централноазиатска държава. Но се е разиграла в една от 27-те държави в ЕС." Упрекът на "Поан" бе главно към европейските ръководители: „Макар и затънал до уши в една дузина корупционни скандали, българският министър-председател продължава да е приеман и търпян от Брюксел“.

Нямало как, трябвало да го търпят, защото България продължава да членува в ЕС, а той продължава да й е премиер. Но нищо не ги задължава да търсят близост с него, а още по-малко да му се радват. Така и постъпиха. Сега би било странно, ако някой каже, че се вслушва в негово мнение или че се възползва от негов съвет. Аферата с къщата в Барселона, чието разследване още е захлупено от следствена тайна, послужи само като първи публичен сигнал, че този човек трябва да бъде избягван. Не че другите държавници са били лишени от очи и уши да разберат по-рано какво представлява, но публичността, за разлика от поверителната информация, отправи предизвикателство и към тяхното поведение.

След такива разобличения на дневна светлина Борисов е обречен да дърпа зад себе си прословутото чекмедже където и да се появи. То дрънчи подире му и се подиграва на нескопосаните усилия на прокуратурата да го заглуши. Ако пробва да стане президент, както някои предполагат, може държавата да спре да получава и честитки за националния си празник.

17

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов: В понеделник - всички на заведение!

27.02.2021

6078 69
Борисов управлява с ДПС и няма защо да го официализира

25.02.2021

ТАНЯ ПЕТКОВА

2587 7
Борисов: Сега са същите времена като при комунистите

24.02.2021

Обновена

6242 60

Коментари

тодор георгиев1...

Мутро,мутро,хората са казали„Гъз глава затрива“,ама кой да чуе.Пуста алчност.

Фани ма де
снимка на Фани ма де

доносника съдби затрива  мутрата е 2,6 пъти по читав от доносника...

 

разобличения на дневна светлина  няма  тиквата ви го нататрузи с 2000

Kalin Petrov

Всичко, което пише в статията е вярно.

Но не съм съгласен с виждането, че европейските лидери са някакви добри и наивни хора, които видиш ли нашият хибрид между Бай Ганьо и Уайът Ърп е успял да заблуди.

 

Европейските държавници имат на разположение както техните спец служби, така и нашите. Така че за никого не е било изненада що за стока е Бойко Борисов. Докато беше удобен и лаеше като гальовно кученце в краката на Фрау Меркел, всичко беше наред.

 

Сега, разбира се, след като излезнаха наяве за всички делата на премиерът слънце, въпросните лидери се дистанцират от него единствено заради своите избиратели...

 

Общо взето, Борисов изигра ролята на руло тоалетна хартия за евро-лидерите, а акото го яде българския народ.

Kerr Avon
снимка на Kerr Avon

👍

Антей

 

Не знам защо Ви е необходимо всичко това, г-н Терзиев.

Този негативизъм срещу Борисов е много кофти работа.

Нищо не е доказано.

А говорите за ... България.

С този негативизъм - смятате ли, че Борисов ще се махне?

Ми вижте хората, когато обикаля с джипката по градове и паланки - радват му се.

 

Та за какво Ви е това негативното, говорите за ... България.

България сякаш се е изтрила от Европейската карта.

Няма го политика ...

Няма го държавника ...

 

Няма го и балканския лидер, който прокарваше магистрала

за влизане в ЕС на съседни държави.

Това последното пък, защо Ви е нужно?!

Тук пък си отговаряте.

Физическото дистанциране заради пандемията от COVID-19

дава частично обяснение за изолацията му.

Но продължавате...

Ето една идея: "Спри да пълниш чекмеджето!"

Същото, заради което чуждестранните ръководители

започнаха да го отбягват като заразно болен.

 

Няколко големи европейски издания му отделиха внимание 

през последните месеци на 2020 г. и оттогава

другите държави му хлопнаха вратите и прозорците.

Какво искаме всички ние да се докаже - когато имаме насреща НЕЗАКОННО направени записи и снимки.

Самият този факт е достатъчен...

Ако имаше съдебно решение за подслушване, проследяване, заснемане и прочие... какво щеше да бъде?!

 

Мисълта ми е - да не си очерняме сами държавата в полза на други интереси.

 

И ето една идея:

От 4 години лидерката на опозицията повтаря едно и също нещо пред актива си и от парламентарната трибуна:

"Управлява задкулисието и паралелната държава".

Но не посочва официално гласно открито кои са?!

Защо?!

Вие как мислите, г-н Терзиев? ...

 

 

Фани ма де
снимка на Фани ма де

няма да те разбере мисията на доносника е да лъже да прави интриги да злепоставя ,на мен тиквата ми е безразличен но виж доносниците ,калтаците тях ги ненавиждам  оня  се омете от нерви исополи  фалцета също  остана тоя  и още един изпъкнал 

wreckage
снимка на wreckage

Г-н Терзиев, ако обичате, одговорете на Антейчовия въпрос как мислите, щото фпротивен случай той ще продължи с неговите глупости.

Антей

wreckage

Г-н Терзиев, ако обичате одговорете на Антейчовия въпрос как мислите,

щото фпротивен случай той ще продължи с неговите глупости.

Ти пак ли ми се залепи, врекажчо?

 

Собствена мисъл по темата нямаш ли?

 

Мистър Байдън, най-новият държавен глава в света, 

 

говори напоително за демокрация и свобода, а ти врекажчо ДИКТАТОРСТВАШ - даваш оценки на чуждо мнение и казваш какво да мислим и пишем....

 

Ми компрометираш президента..

 

 

 

Rosen Nedyalkov

Тиквата - президент??? Това дори не е черен хумор. Това е гавра с народ и държава!

Kerr Avon
снимка на Kerr Avon

Може - в психиатрията всякакви ги има. Наполеон, Цезар, Сталин - щом трябва и НЕГО за президент ще сложат. Само дано е по-скоро!

СтефанОтВторо
снимка на СтефанОтВторо

По-добре е от фигуранта Мунчо!

Трамвай Петицата

Мутрокрацията като висш и предпоследен стадий на клептокрацията

ata

😃Терзиев.👈. Не им е удобно и да го записват в тоалетната вече, щото пикае върху чехлите си.😁.

СтефанОтВторо
снимка на СтефанОтВторо

Тия глупости за чекмеджето се изтъркаха преди 2 месеца. Черепчо замина за братска Москва, а агент-донсника Камен още мечтае за смяна на властта. Да ама не, както викаше един друг негов колега от ДС. 

ata

😂 Защо бай Тошо затвори Белене - толкова място има там.😂.

Gilgamesh
снимка на Gilgamesh

... държавите в ЕС да признаят "правото на изключване" (right to disconnect) като основно трудово право ...


...да го формулира и внесе за одобрение ...


Тези раздавачи на права съвсем се оляха!!!

Kirech

Ковчезите нямат чекмеджета!

Влез или се регистрирай за да коментираш