Quantcast
Длъжникът "ЦСКА-София" атакува пошло спортния министър | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Длъжникът "ЦСКА-София" атакува пошло спортния министър

Никой не е привилегирован, когато има дългове към държавата, отговори Андрей Кузманов
Обновена
1 348
 Илияна Кирилова
"ЦСКА-София" не е плащал наем за ст. "Българска армия" и базата в Панчарево поне от две години, става ясно от трупащите се дългове. Клубът претендира за приспадане на направени инвестиции в тренировъчния комплекс, но държавата твърди, че не е получила необходимите за това документи.

Изключително грозна и пошла атака предприе футболният "ЦСКА-София" срещу служебния министър на младежта и спорта Андрей Кузманов. На брифинг във ведомството вчера той обяви, че столичният клуб продължава да не плаща дължимите наеми за ползването на две държавни бази - ст. "Българска армия" в Борисовата градина и тренировъчния комплекс в Панчарево.

По думите на спортния министър натрупаният дълг на "червените" е причина за фактическата несъстоятелност на държавното дружество, стопанисващо двата имота - "Сердика спортни имоти" ЕАД. Според изнесените през последните месеци данни от ММС футболният клуб има задължения към държавата в размер на около 2,5 млн. лв.

"Никакво развитие няма там. Другата седмица ще ги поканим на поредните разговори, за да видим какво може да се предприеме. Трябва да започнем оздравяване на "Сердика спортни имоти", защото тези загуби на дружеството, причинени от ЦСКА, са огромни. Трябва спешен план", заяви Кузманов вчера по обед.

А късно снощи на официалния сайт на "ЦСКА-София" под рубриката "До армейците" бе публикувано отворено писмо до министъра, в което той е наричан с най-разнообразни обидни епитети и метафори, с които се внушава, че министърът ги нападал, мотивиран от враговете на "най-успелия български клуб".

Не закъсня и реакцията на самия министър Кузманов, публикувана днес следобед на официалния сайт на ММС. Ето пълния текст на позицията на служебния министър на младежта и спорта:

"Като министър на младежта и спорта, макар и в служебен кабинет, съм се водил единствено и само да работя в интерес на българския спорт, да спазвам закона и да защитавам държавните имоти от алчни и самозабравили се бизнесмени. Снощи около 23 ч. в медиите бе разпространено анонимно писмо "от името на всички клубове, носещи името ЦСКА".

Атаката срещу мен е обяснима, защото тя е за стадион "Българска армия" в Борисовата градина и базата на Панчарево. И двата имота са държавни и аз като министър искам да защитя и опазя това имущество, предназначено единствено и само за българския спорт. Друг е въпросът какво общо имат спортните клубове на ЦСКА с футболните бази.

В името на спорта направихме няколко срещи с представители на ПФК "ЦСКА-София". Предоставихме резултатите от одита на държавното дружество "Сердика спортни имоти", собственик на двете спортни бази, които ПФК "ЦСКА-София" ползва под наем по силата на договор. Задълженията на футболния клуб към държавното дружество са факт, а цифрите са категорични.

Да пише и да публикува може всеки, но в конкретния случай ММС разполага с доказателства за размера на неизпълненото задължение. Очаквахме коректност от страна на ПФК ЦСКА, за да се продължи с реализирането на идеята за съвместно дружество, което ще даде възможност футболният клуб да ползва ст. "Българска армия" и базата в Панчарево.

За съжаление няма как ММС да отговори на анонимно писмо, пуснато през нощта. Писмо с обвинение и искания от името на всички клубове с името ЦСКА, под което няма нито един подпис! Използването на клубовете по различни спортове - 34 на брой, носещи името на най-титулувания клуб - ЦСКА, е опит да бъдат употребени срещу държавата и ММС. Спрямо закона и държавата всички субекти са равни и не следва някой да се чувства привилегирован, когато се касае за заплащането на задължения към държавата."

Още

Стойчо Младенов се отказа от треньорството заради "ЦСКА 1948"

17.08.2022

959
Стойчо Младенов води финални преговори с "ЦСКА 1948"

16.08.2022

Обновена

500
Саша Илич посочи 6 ключа към успеха срещу "Базел"

17.08.2022

91