Quantcast
Производителите ще плащат за приложенията на Google | СЕГА
facebook
twitter

Технологии

Производителите ще плащат за приложенията на Google

244

За първи път в историята на операционната система Android Google реши да начислява такси за използването на Chrome и други приложения на Google. Тази промяна идва в резултат на глобата от 5 милиарда долара, която Google получи през юли този година от ЕС.

Тогава компанията беше глобена за нерегламентирано свързване на Андроид с апликациите. В смисъл - не може да ти пробутват стока покрай друга. 

До този момент компанията никога не е начислявала такса за използване на Google приложенията на смартфоните, но след като платиха глобата, те решиха, че единственият начин да излязат от ситуацията е да направят приложенията си платени. Т.е. приложенията ще вървят отделно от OS. 

Спокойно. Няма да плащате вие. Ще плащат производителите за европейския пазар. Който произвежда смартфон с Андроид, ще плаща лицензионна такса за апликациите и ще може да слага всички приложения накуп - както и досега.

Така производителите ще имат три възможности: да правят телефони само с OS Android, да правят телефони с OS Android и Play Store, но без Chrome примерно, или да правят телефони, които имат всички Google приложения. За варианти 2 и 3 производителите ще трябва да плащат.

Ключови думи:

Android, Google, Chrome

Още

Bing и Ecosia намират повече новини от Google

17.02.2021

448
Google спира парите за сенатори, гласували срещу избора на Байдън

26.01.2021

5475
Глобален срив спря за кратко услугите на Google

14.12.2020

3253