facebook
twitter

Видео

Кедъра: Футболът трябва да се откаже от модела "бащица"

Футболните запалянковци са критична маса хора, която често е използвана за други цели, казва спортният журналист в "Тук и сега със Светла Петрова"
1 221

Винаги е изключително притеснително, когато българските футболни запалянковци бъдат използвани, а това става и ще става, докато съществува този модел на управление в клубовете, който наричаме модела "бащица". 

Това каза в предаването "Тук и сега със Светла Петрова" едно от най-разпознаваемите лица на спортната ни журналистика - Камен Алипиев-Кедъра, който наскоро бе принуден да напусне БНТ. Той коментира напрежението във футболния  "Левски" след атаката на държавата срещу бизнеса на финансовия покровител на клуба Васил Божков. 

"Няма да има развит спорт в България, докато клубовете не станат истински бизнес организации, защото спортът е част от шоу бизнеса. Това обаче няма как де се случи, ако приложим моделите за управление с активно участие на феновете, както предлага премиерът Борисов", обясни още Алипиев. 

"Футболните запалянковци са критична маса хора, която често е използвана за други цели - примерно, около митингите пред ВСС в подкрепа на Иван Гешев, или пък покрай онзи странен мач с Англия. В агитките има и момчета от крайните квартали, доста от тях лумпенизирани, маргинализирани, които за да са мирни, често са галени по главата, но в случая тези момчета не знаят какво да правят. Включването на феновете ще бъде контрапропаганда", смята Кедъра.

Според него, лошото в случая е, че напрежението около "Левски" идва в момент, в който клубът върви в правилната посока. 
 

Ключови думи:

Кедъра

Още

Борисов и овластените калинки

20.09.2020

4202 19
Премиерът-заложник

13.09.2020

17289 58
Борисов срещу народа

07.09.2020

15450 109