Quantcast
330 шофьорски книжки са отнети по коледните празници | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

330 шофьорски книжки са отнети по коледните празници

1 522
 Илияна Кирилова

Отнетите шофьорски книжки през отминалите празници са 330, отчетоха от МВР по повод трафика и пътната обстановка да периода 24-27 декември. Главен инспектор Лъчезар Близнаков посочи, че през тези дни са съставени 1400 акта, станали са 230 катастрофи, а те са по-малко от инцидентите през същия период  на миналата година, когато катастрофите са били 270.

От полицията следят основно за превишаване на скоростта, за употреба на алкохол и на наркотици. Като драстични примери за превишаване на ограниченията за скоростта Близнаков посочи двама шофьори в Пловдив на Бъдни вечер, които са управлявали превозните си средства със 189 км./ч. и 171 км./ч.

В последния почивен ден за коледните празници Лъчезар Близнаков отчете спокоен трафик и отбелязва, че в района на Владая са организирани две ленти за влизане в София, но до следобедните часове не се е забелязал интензивен трафик. По думите му  натоварено се очаква да е движението на 31 януари, когато е последният работен ден за 2020 г., както и на 3 януари, когато е последният почивен ден за новогодишния период.

По думите на Близнаков вниманието на пътните полицаи е засилено в района на тунел "Витиня" на магистрала "Хемус", където на 23 декември в посока Варна е имало дълги колони от автомобили.

Още

Пътна полиция вади и всички супер камери на пътя за Великден

29.04.2021

1267
Букурещ изпревари Ню Йорк по задръствания
С помощ от САЩ службите удариха наркотрафиканти

02.02.2021

261