Quantcast
40 души са обгазени при сблъсък на протестиращи и полиция в София | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

40 души са обгазени при сблъсък на протестиращи и полиция в София

Обновена
13 476

Протест на перничани срещу водната криза

Posted by вестник Сега on Monday, January 27, 2020

Поне 40 души бяха обгазени при сблъсък между протестиращите срещу водната криза в Перник и полицията пред министерството на регионалното развитие, съобщи БГНЕС. 6 линейки са мобилизирани и се търсят още, за да окажат помощ на пострадалите. 40 души са обгазени, те ще бъдат транспортирани до ИСУЛ, където има очна клиника, съобщава агенцията.

Двама полицаи са ранени. Единият е с контузия на главата и е откаран в "Пирогов". На място от Спешна помощ са помогнали на 30 души, като са им поставили капки в очите, пише още агенцията.

До напрежението се стигна, след като протестиращите се опитаха да влязат в сградата на министерството на регионалното развитие и благоустройството. Стигна се до сблъсък между тях и полицията. 

Протестиращите поискаха министърът и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и Николай Нанков да излязат и да говорят с тях. Събралите се граждани дадоха на двамата 15 мин. време да слязат при тях и след като това не се случи, хората се опитаха да влязат в министерството. Охраната успешно ги отблъсна.

Протестиращите, основната част от които са от партия "Възраждане", скандират „Искаме ги тук“ и „Оставка със затвор“. Шествието се отправи към сградата на Министерски съвет. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов настоява за наказателна отговорност на виновните за кризата. Речта му бе прекъсвана от възгласи Оставка. Костадинов отправи политически призиви и подканяше протестиращите да скандират: Възраждане. След като изпяха химна, демонстрантите започнаха да се оттеглят. Пред журналистите по-късно Костадинов каза, че и него са го пръснали със спрей, но не вини полицаите - изпълняват заповед. "Но от какво се страхуват министърът и зам-министърът? Виждате ли тук заплашителни хора?! Ето сега сме пред Министерски съвет. Бойко Борисов бил в Полша. Кой управлява държавата? Има ли пилот в самолета, питам аз", заключи Костадинов.

 

Протест на перничани срещу водната криза

Posted by вестник Сега on Monday, January 27, 2020

 

Още

Силно земетресение се усети в Южна България

16.01.2022

Обновена

5320
Прокуратурата иска делото срещу Нено Димов да се гледа в Перник

29.07.2021

723
96 милиона черни топки - ако това се правеше в България

17.06.2021

Г-н БАЛЕВ

8003