facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов атакува Радев и НСО и заради морската охрана на Догансарай

Обновена
12 452

Брифинг на премиера Бойко Борисов и министрите Росен Желязков и Младен Маринов

Posted by bTV Новините on Friday, July 10, 2020

Премиерът Бойко Борисов даде втори извънреден брифинг за деня, на който показа заповед на НСО, в която се нарежда на Морска администрация да спре плаването в района на Росенец до 15 септември.

Заповедта за това се появи на сайта на ръководството на корабния трафик днес, като в нея бяха посочени само координати, които според специализирания сайт maritime.bg е отнасят за пространството пред сарая. Любопитно е, че за всички други затворени зони забраната е придружена с пояснение защо - например заради учение на ВМС, състезание по ветроходство и т.н. А по този случай няма оповестени причини.

Всичко това се случва след скандала, който разтресе държавата - "десантът" на Христо Иванов на брега, грубостите на НСО и т.н. Случва се и преди предвидения за уикенда протест там. Достъпът по суша отдавна е невъзможен, а вече и по море.

"Заповедта е подписана от ген.Станчев, назначен от президента Радев!. И какво ще излезе? Правителството изпълнява заповед да охранява Доган! ", разгневи се той. Борисов обвърза заповедта на НСО с планираното за утре масово плажуване край Росенец.

От администрацията на президента отрекоха пред "Сега" държавният глава да е бил запознат с разпореждането на началника на службата ген. Станчев за морска охрана на частния имот в парк Росенец. Поради това президентът Румен Радев настоя за отмяната на тази заповед и открива предвидената в закона съгласувателна процедура за оставката на началника на НСО.

Писмото на НСО до Морска администрация е от вчера. Транспортният министър Росен Желязков, , под чието разпореждане е "Морска администрация", заяви, че няма обяснение защо се налага тази охрана и в такива срокове. "Защо точно вчера НСО реши да наложи ограничения върху тази акватория?", попита той. Според него това е опит за "въвличане на държавни органи в политически контекст". "Какъв би бил коментарът за неизпълнението на вменени по закон задължения на тези органи ?!", запита още министър Желязков.

Борисов заяви, че ще възложи на вицепремиера Красимир Каракачанов да провери дали е възможно правителството да не се изпълни заповедта на НСО за охрана на морето край Росенец. "Да се намери законова форма, ако трябва среща с началника на НСО, да оттегли заповедта", заяви Борисов.

"Нито един войник, нито един плавателен съд няма да бъде ангажиран с изпълнение на подобни писма. Флотът няма задължения да охранява никакви акватории и паркове. Ще изпълня разпореждането на премиера. Плажът е изключителна държавна собственост и никой не може да спре хората, ако отидат да се пекат на него. Ако обаче отиват да правят митинги и протести, трябва разрешение от община Бургас", заяви Каракачанов. Той подчерта още, че и нито един български войник не би захвърлил националното знаме. И попита защо началникът на НСО все още не е взел мерки срещу тези свои служители.

"Днес ни е толкова важен ден заради чакалнята за еврозоната, а ние хабим толкова енергия! МВР нека вземе необходимите мерки. Партиите да се пазят от провокации. И гражданският, и етническият мир е важен. Пак нас ни изтъпанват. Не е честно!", каза Борисов.

"Истински съжалявам, че върху НСО се оказва такъв политически натиск", коментира премиерът. "Сигурен съм, че на работещите там им е много тежко, като виждат как политиците се замерят. Винаги съм им оказвал пълно съдействие, включително и финансово чрез Министерството на финансите. На мига!", каза още Борисов.

На въпрос докъде Доган управлява държавата, Борисов влезе в обяснения за Морска администрация. "Хубаво е, че на вчерашната сбирка пред президентството ДПС липсваше. Може би е време да се върне в двойните и тройните коалиции. Сега са далеч от всякакъв контрол. ", каза той.

Борисов внезапно се притесни от тишината, която царяла в медиите за нападението на Слави Ангелов. Спомена го във връзка с ДПС , но не се разбра в каква. Първо наблегна на това колко много се е писало и говорело за убийството на русенската ТВ журналистка Виктория Маринова. А след това каза, че биячите на Слави Ангелов са арестувани, но никъде не се говорело за нападението над разследващия журналист от "24 часа".

123

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Правителството потушава бунтове на надзирателите с 15 млн. лв.

11.08.2020

1619 8
Бандитите в униформа крепнат под началнически чадър

10.08.2020

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

3008 3
Държавата зачеркна 93% от фишовете за чужденци на пътя

01.08.2020

5685 22

Коментари

Страници

sega_veteran

При мен няма брифинг.

С Мозила съм и нищо не показва.

geni1

https://twitter.com/i/status/1281071885887975424

BL.N.Lmt

🐾"ГЕРБ" правителството ДПС, Ахмед Доган, Пеевски и лично Бойко Методиев Борисов получиха "коляно в зъбите" нестабилни, и във "нокдаун" 🐾🇨🇩☕️

dadin0

Тоя тъпанар защо си играе на телефона?

скайспирит

Значи атака към Радев - подчинената на него НСО е задължила властта да забрани корабоплаването около сарая на Доган.

zumer

Патриотите и те ли в купом пазят ДПС?

Или и те са филал на ДПС?

Като ГЕРБ/к/, БСП, ВОЛЯ и т.н.

ЗАКОН ЗА НАЦИОНАЛНАТА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

Чл. 7. Президентът на републиката осъществява общо ръководство и контрол върху дейността на Националната служба за охрана, като:

1. назначава и освобождава началника на службата след съгласуване с Министерския съвет и заместник-началниците - по предложение на началника на службата;

2. утвърждава основните структурни звена и общия числен състав;

3. удостоява офицери с висши офицерски звания.

Чл. 12. Народното събрание упражнява контрол върху дейността на Националната служба за охрана съгласно Конституцията на Република България чрез постоянна комисия.

de_Ruyter

 

"Днес ни е толкова важен ден заради чакалнята за еврозоната, а ние хабим толкова енергия! МВР нека вземе необходимите мерки. Партиите да се пазят от провокации. И гражданският, и етническият мир е важен.", каза Борисов. "Пак нас ни изтъпанват. Не е честно!", заяви премиерът.

 

Къв етнически мир бе, БУДА?!

 

Този въобще чува ли се какво говори? Пазиш този който те поръча ли бе? 😂

Егати лъжеца... 

sega_veteran

Бъркат НСО с лична охрана.

Има разлика, но трябва и мозък за да я разберат.

 

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...ако съм разбрал правилно началника на НСО е най-големия шеф в България и каквото той каже туй става...президент, депутати, министри, премиер...козируват на началника на НСО и изпълняват неговите заповеди...

 

...нещо да не съм разбрал правилно...?

Epikur

 Президента на България  Румен Радев, многократно е призовавал за ред в държавата, мафията вън от властта и това е желанието на всички нас. Въпреки това, аз не чух да споменава името на Бойко Борисов, макар всички да знаем за кого се отнасят думите му. За разлика от него Боко не спира да цитира името на Радев, директно да говори срещу президента ни, а после да се оплаква от репресии върху него и ГЕРБ!?

dadin0

Агенция ПИК задава поръчкови въпроси, никой не знае за какво етническо напрежение става въпрос, а те вече питат кой се опитва да го създаде.

Buntaru

Пеевски и Сокола са бедни хора и не могат да си позволят охрана горките та трябва да се пазят с наши пари.

     Льотчика хептен изплиска легена. Ама от военен комунист толкова.

de_Ruyter

На въпрос докъде Доган управлява държавата, Борисов влезе в обяснения за Морска администрация. "Хубаво е, че на вчерашната сбирка пред президентството ДПС липсваше. Може би е време да се върне в двойните и тройните коалиции. Сега са далеч от всякакъв контрол. ", каза той.

 

😂

 

Мхм... за това почетния председател стана милионер по твое време, купи ТЕЦ, направи си пристанище, фирмите на Пълното момче правят магистрали и участват в проекти на общините... а като погледнем как се гласува в парламента, Коалиция не ти требе. 

 

😁

 

Боци, какво стана с оня доклад, дето Доган те поръчал? 

 

😁

wreckage
снимка на wreckage

Подписано е от ген.Станчев, назначен от президента Радев!

И то със същата марка химикалка като химикалката, с която Радеф му е потписал назначението!

Slex

От пик каква топка му вдигнаха на Борисов. Какво етнически конфликти, какви 5 лева (500 евро тоест)? Много са отчаяни, за да хвърлят такива димки.

Citimen

И какво се оказва - водачът на глутницата НСО, по същество платените копои на Падишаха, е в основата на провокацията наречена "спиране на плаването". Ще бъде ли сега уволнен този мръсник от Президента, който искаше да гони мафията вчера?

de_Ruyter

Не знам, това ли се оказа? Защото този който твърди такива неща само си плещи. А е осъден за лъжа. 

 

А бе стига с тия опорки, НСО няма право, дори МВР министъра каза, че ще се свика КОМИСИЯ-та в която Буда има двама от трима свои... вие акъл имате ли малко? Или Недялко не ви е казал да мислите?

:)

wreckage
снимка на wreckage

Ще бъде ли сега уволнен този мръсник от Президента

За какво конкретно треа да бъде уволнен тоа мръсник од плезидента и кво конкретно го праи мръсник?

 

Citimen

Като "НСО няма право", тогава този назначен от Радев генерал, който се опита да прикрие горилите вилнеещи на плажа и гаврещи се с българския флаг, защо е пратил снощи това писмо до МС, с което иска до 15 септември Падишаха да не бъде тревожен от българи? Защо назначението на Радев иска утре българските лодки да бъдат торпилирани, спирани или потопявани, ако навлизат в зоната на Падишаха, очертана от генерала на Президента? Къде е значи Мафията и кой да я изгони от Президенството?

wreckage
снимка на wreckage

Ф какво се състои провинението на тоа чук, герберино?

 

Има ли прао да праща писма, няма ли, има ли прао да издава заповеди, няма ли?

Бъди по-конкретен.

vrana2
отговор на Citimen - 21

 

Ще го уволни, ако има предложение от МС да се уволни. Аз не чух  на брифинга Тиквата да иска уволнението му.

Нафарфор

Айде пак гадовете.., този път и международни! 😅

Meto_ot_Interneto

"На извънреден брифинг премиерът Борисов показа заповед на НСО, в която нарежда на Морска администрация да спре плаването в района на Росенец до 15 септември. "Подписано е от ген.Станчев, назначен от президента Радев"

Идиотски аргумент. Доклкото си спомням Радев назначи и  Гешев за главен прокурор.

Кара Колю

Не разбрах? Защо президентът - чрез подчиненият си - нарежда да се охранява акваторията на Догановия вилает?

Slex

Иначе не може да му се отрече на Борисов, че има инстинкт за политическо съхранение. Знае кога да почне да дава заден. Не съвсем де, отбягваше отговор по същество на малкото смислени въпроси, но се вижда, че колкото по-горещо става, толкова по-склонен ще е да жертва Доган. Не се знае обаче дали Доган няма да изиграе Борисов преди това. Естествено, най-добре е и двамата просто да бъдат изметени от властта.

Емил Станоев

Всичко е ясно !! Вчера докато Президента беше сред Народа тези отШайката са измислили този Сценарии !!Но едва ли разумен Човек би се хванал на плитките им интриги.

Citimen

Снощи се "защитаваше демокрацията", нали? А демократично ли е назначен от Президента държавен служител - генерал-охранител и шеф на агресивни горили с диагоналки, да изпраща заповед за забрана/ограничаване на демократичното право на българите да плават с лодки и плажуват на държавния бряг? Демократично ли е, г-н Радев? Ще има ли днес митинг срещу Радевия генерал и мракобесната му заповед? Ще има ли митинг срещу самия Радев, назначил този водач на глутницата горили?

Slex

Не ви ли дойдоха автобусите вече?

Citimen

С автобуси пътуват за "мероприятия" само комунисти като Вас и колегите Ви комунисти от ГЕРБ. Пак Ви питам дали ще се иска днес оставката на Радев за безпрецедентната заповед на неговия генерал-горила, с която иска да торпилира и дави утре "нарушителите" на "акваторията", с които снощи лицемерно се прегръщаше?

nottheone1

slex, тоа е от пернишко. бургаските тръгнаха в 2 от метрото им.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш