Quantcast
БСП ще внесе нов вот на недоверие | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

БСП ще внесе нов вот на недоверие

1 568
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Управляващите спасиха Борисов от парламентарно изслушване в четвъртък, като не се явиха в Народното събрание.

БСП обмисля внасянето на нов вот на недоверия. Още се обсъжда темата му. Това каза пред bTV депутатът от левицата Явор Божанков.

Наложително е да има изслушване на премиера в парламента, категоричен е той по повод проваленото изслушване в четвъртък. Тогава управляващите провалиха извънредното заседание, свикано по искане на БСП и така покриха Бойко Борисов.

"Във Франция имаше 4 актуализации на бюджета, а в България никой не знае какво е състоянието на хазната", каза Божанков. По думите му "дотук Борисов успокояваше хората с пари, но хората сега искат справедливост". Според него правителството раздава пари на администрацията, за да си купи спокойствие.

90% от парламентарната група на БСП е била в парламентарната зала, а мнозинството от отсъстващите от левицата са имали обективни причини, но дори всички да са били там, кворум е нямало да има, така че не можем да хвърлим вината за несъстоялото се заседание върху тях, допълни Божанков.

На 21 юли петият пореден вот на недоверие на кабинета "Борисов 3" се провали при гласуването му в парламента. Вотът беше внесен от БСП с мотива, че управляващите са се провалили в битката с корупцията.

 

Още

Словакия се свързва с газовата система на Полша

23.05.2022

2582
Войната е рай за политическия паразит

20.05.2022

ПЕТЬО ЦЕКОВ

13842
БСП припозна антикризисните мерки на ПП като свои

17.05.2022

Обновена

1544