Quantcast
България е пратила на Бейрут дарени от ОАЕ дезинфектанти | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

България е пратила на Бейрут дарени от ОАЕ дезинфектанти

Половината фурми пък са изпратени към Главното мюфтийство
2 255

Част от дезинфектантите, които страната ни получи като дарение от Обединените арабски емирства заедно с няколко тона фурми, са изпратени като дарение в Бейрут. Това става ясно от отговори на шефа на Българския червен кръст Христо Григоров на въпроси на Mediapool.

От организацията са отговорили, че е правена експертиза на получените от ОАЕ дезинфектанти. Те са се оказали негодни за медицинска употреба, но стават за дезинфекция на ръце и повърхности. Въпреки това, значителна част от дарените дезинфектанти - 500 опаковки от по 250 мл. - са изпратени от БЧК като дарение в Бейрут.

Половината от прословутите фурми от Абу Даби пък са изпратени към главното мюфтийство, чрез което са раздадени на нуждаещи се хора. Другата половина са предадени на социалните служби в цялата страна, като БЧК гарантира, че всички фурми са достигнали до хората в нужда.

Припомняме, че в средата на април България получи дарение за борба с коронавируса от Абу Даби, което съдържаше фурми и медицински консумативи, включително дезинфектанти. Дарението, сред което имаше още маски, ръкавици и калцуни, бе предоставено на държавата под формата на дарение от фирмите "Интръст" и "Градус". Първата е собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски. Пратката бе шумно рекламирана от властта като огромна помощ срещу короновируса след бартер – ОАЕ получава 32 тона храни, дава ни 15 тона медицински изделия. Министърът на икономиката Емил Караниколов дори пътува до арабската държава, за да уреди сделката, въпреки че след това трябваше да излезе в 14-дневна карантина.

Първата информация за размяната бе изнесена от председателя на оперативния щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски. Той обяви, че двете български фирми са изнесли 32 тона храни към ОАЕ, за да получи България 15 медицински консумативи. После обаче дарението стана обект на скандал, защото сайтът "Биволъ" написа, че медицинските консумативи са едва 3 тона. Останалата част са фурми - 12 тона, които Караниколов похвали като "питателна храна". "Бивол" наля още масло в огъня с публикация, че дезинфектантите не отговарят на здравните изисквания и били изтеглени от пазара на ОАЕ. Именно заради това през май т.г. започнаха да се правят изследвания в две лаборатории - на РЗИ и Министерството на икономиката. Тогава стана ясно и че половината от фурмите са раздадени на социално слаби.

Странна бе и реакцията на министрите на икономиката, на социалната политика и на земеделието, които се правеха на нищо незнаещи за дарението. През юни депутатът от БСП Георги Гьоков зададе въпроси на трима министри за конкретиката от бартера, но му отговориха с по 3-4 изречения, че не разполагат с нужната информация.

 

 

Ключови думи:

фурми, Бейрут, дарение
13

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ подаряват на България два стари F-16 за обучение

21.10.2020

4782 109
Наднормената Пепеляшка и влъхвите от ГЕРБ

09.10.2020

Г-н БАЛЕВ

9942 3
Не правете глупости по време на криза!

Коментари

soika prismehulka

prodavam gilotina.

alex_oz

продавам бесило

Калпазанче

Тия ме ошашавиха! Ментетата обратно при арабите, а за фурмите най-после научихме нещо. Че имаме нуждаещи се от тях. Става хубава пърцуца от тях... Рецептата 50 кг. фурми 10 кг. захар, разтопена в 25-30 л.вода, и мая за хляб една бучка. След 40 дена вариш и вадиш поне 25л. убавиня... по 10 лв. на черно са си една пенсия. Така се подпомагат нуждаещи се...а не разни пунта мари с по 50 кинта месечно за 3 месеца.

О С Т А В К А!

Бонжуар

Ашколсун и машалла! 

Пурко кога ще тръшне Караниколов? 

Калпазанче

Ба! Къ да го тръшка като са в ОПГ-то на шибаняка?

Billy-Joe Winchester

Тиквата от позор за България се превръща в позор за ЕС. 👎

BL.N.Lmt

☕️🇨🇩🏴‍☠️Красимир Каракачанов🏴‍☠️министър на отбраната и председател на ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО – БНД)🏴‍☠️Съпредседател на Обединени патриоти🏴‍☠️🇨🇩☕️Продава Българско Гражданство🇧🇬☀️Bulgarian Citizenship For Sale for more information please call the 

Bulgarian Ministry Of Defence🇧🇬☀️

 

dembik

Ливанците са прости и нема са усетят.

PlaNed
снимка на PlaNed

Пак имаме шанс да се прочуем ако новината влезе в международния обмен:

БЧК дарява на Бейрут негодни дизенфиктанти!

Слава на нашата Партия!

Глори и за слаФка!

hamel

Да им пратим и фурмите

Светозар

Според новата декларация Пеевски разполага с 522 000 лв. в брой, а в банкови сметки - с 9 120 763 лв., 118 000 евро, и с над 280 000 долара в български и чужди банки. Острието на ДПС има и декларирано вземане в размер на 11 400 000 лв., което също представлява разпределен дивидент.

След като години наред вписваше в тях само един апартамент и един автомобил, преди 3 години Пеевски започна да осветлява богатството си. През 2017 г. той декларира над 56 млн. доходи от дивидент за 2016 г. и пълен контрол или участие в няколко компании. Както стана дума, на следващата година още веднъж показа над 37 млн. лв.

Помолен да коментира данните за главоломното забогатяване на г-н Делян Пеевски по време на управлението на ГЕРБ, г-н Бойко Борисов е заявил, че волята му за борба срещу доганизацията на България и срещу  модела КОЙ е не по-малка от тази с която прасе се бори с тиква.

bay Dragan

Фурми, превръзки, маски, дизенфектанти ... ..

Абе, някой друг кашон водка нямаше ли?

Domi

Чаршафите ни се подиграват.....

Влез или се регистрирай за да коментираш