Quantcast
ИТН смята за логична следизборната коалиция с Петков и Василев | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

ИТН смята за логична следизборната коалиция с Петков и Василев

Преференциите са уродлива форма на мажоритарен вот, вярва зам.-шефът на партията Тошко Йорданов
4 417
 БГНЕС
Тошко Йорданов

В „Има такъв народ” (ИТН) са готови да действат заедно с „Продължаваме промяната” (ПП) след изборите. Това стана ясно от коментар на зам.-шефа на партията Тошко Йорданов пред bTV за евентуално сътрудничество с коалицията на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

„По време на предизборната кампания всички партии сме конкуренти, но е логично след изборите с една голяма част от тях да станем партньори“, заяви Йорданов. По думите му, дори в случай, че Конституционният съд се произнесе срещу Кирил Петков в казуса с канадския му паспорт, това няма да повлияе на политическото партньорство между ИТН и ПП.

„За партньорство на политическо ниво – няма да бъде пречка. Там има политически цели, които се постигат на ниво субекти“, каза Йорданов.

 

Преференцията като „уродливо явление”

Йорданов отказа да коментира твърденията на бившия депутат от ИТН Галина Иванчева, че членовете на партията са били принуждавани да подписват декларации, че се отказват от получените от тях преференции на избори.

„Всяка политическа партия си има вътрешни правила. Ние имаме джентълменско споразумение да не играем с преференции, защото това е уродлива форма на мажоритарен вот”, обяви сценаристът.

 

За здравните проблеми – да питаме ГЕРБ

Той препрати въпросите за здравната криза към бившите управляващи от ГЕРБ. „Проблемите в здравната система са заложени в последните 15 години и най-вече през последните 10 от управлението на ГЕРБ. Няма лекари, няма медицински сестри. Не може 30 пациента да са една медицинска сестра“, каза Йорданов.

„Проблемите с COVID-19 не са заради зеленият сертификат, а идват от състоянието на здравната система – не е логично при 5000 болни да стигнем до колапс на болниците“, смята зам.-шефът на ИТН. Според него само експерти епидемиолози и инфекционисти трябва да се изказват дали зеленият сертификат е ефективна мярка.

Още

Тошко Йорданов: С такива коалиционни партньори не сме спокойни

28.05.2022

1705
Проектозаконът "Магнитски" запали нов скандал в управляващата коалиция

27.05.2022

Обновена

Екип на ''Сега''

4593
Въпреки съпротивата на ИТН кабинетът приема плана за еврото

27.05.2022

Обновена

ТАНЯ ПЕТРОВА, ЕВА-МАРИЯ РАЙКОВА

3201