Quantcast
Лозан Панов: Някой спря Радев да говори за съдебна реформа | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Лозан Панов: Някой спря Радев да говори за съдебна реформа

Анастас Герджиков пак отказа да коментира по същество казуса с чекмеджето с пачките и кюлчетата
Обновена
5 296
 BGNES
Лозан Панов

Г-н Анастас Герджиков е свързан с „Новото време“ в НДСВ. Ако си спомняте, в този период имаше един много интересен слогън: „Новото време“ е ДПС в НДСВ, коментира по БНР кандидат-президентът Лозан Панов, подкрепен от „Демократична България“.

Що се отнася до г-н Радев, ще кажа следното: моят мандат от 7 години съвпадна с неговия и с 2 години от мандата на г-н Росен Плевнелиев. Контактът ми с тях беше по два повода, в които ВСС във всички случаи трябваше да реагира, но не го направи. Единият случай бе за близки връзки между изпълнителна и съдебна власт, за да се „опраска“ някой. Използвам цитат от записите. Вторият случай е ЦУМ-гейт. И в двата случая се обърнах към президентската институция, която трябва да реагира, когато се случва нещо нетъпримо. Така бих направил аз. В тези два случая действащите президенти тръгнаха в някаква посока, но в един момент някой ги удари през ръцете. И им каза: „Не, там не трябва да се пипа. По темата главен прокурор реформа не трябва да се прави“, заяви Лозан Панов. 

 

Липса на позиция

 

Кандидат-президентът Анастас Герджиков, подкрепен от ГЕРБ, за пореден път отказа да изрази позиция и да коментира конкретно кадрите с чекмеджето с пачки евро и кюлчето в жилището на Бойко Борисов в резиденция „Бояна“. „За този сюжет мисля това, което мисля за всички подобни скандали. Всички подобни обвинения се доказват в съда. До момента, в който аз не видя някой осъден или поне с повдигнати обвинения, няма как да кажа нещо по въпроса. Ако всичко това е вярно, е много лошо. Ако не е вярно, е лошо, че някой го прави“, коментира по БНР ректорът на СУ. В същото време Герджиков заяви, че е за това при най-малко съмнение за корупция и злоупотреби политикът да подава оставка. „Ако предлагате при най-малкото съмнение политикът да подава оставка като знак на поемане на политическата отговорност, аз съм за това. Ако наистина той смята, че е уличен в нещо, дори да не е доказано в съда, той има пълното право да направи това и дори е длъжен. Приветствам този подход“, допълни кандидатът на ГЕРБ.

"Бях издигнат от инициативен комитет. Аз се колебаех. Появи се моят приятел Красимир Вълчев и каза, че може да говори с партия ГЕРБ за евентуална моя подкрепа. Аз бях доста склонен да се кандидатирам вече, когато чух това, то ми даде известен кураж. Ако това е упрек, не разбирам защо. Другите двама основни кандидати са постъпили по същия начин. Очевидно е, че те са подкрепени от партии, с които са говорили и докато са обмисляли кандидатурата си. Партия ГЕРБ сигурно е допуснала много грешки, но очевидно има и много успехи. Иначе нямаше да ги избираме в продължение на 12 години", заяви още Герджиков. 

 

"Ние идваме" ще подкрепи Румен Радев

След проведено допитване до симпатизанти и членове на сдружението "Ние идваме" 81% са заявили подкрепа за Румен Радев, а 19% за Лозан Панов. Управителният съвет на движението е взел решение за подкрепа на досегашния президент. "За да искаме демокрация, трябваше да започнем от себе си. Затова се допитахме до членовете на сдружението и декларираме резултата. „Ние идваме" не е вождистка организация", каза Николай Хаджигенов, съпредседател на коалиция "Изправи се. БГ! Ние идваме!".

 

Горан Благоев е кандидатът на НОД

Журналистът Горан Благоев и доктор Ивелина Георгиева са кандидат-президентската двойка на коалиция Национално обединение на десницата, в която влизат „Републиканци за България“ и КОД,

  

Още

Джо Байдън ще се кандидатира за втори мандат

14.06.2022

293
Франция избира между Макрон и Льо Пен

24.04.2022

Обновена

2265
За първи път жена поема ръководството на върховния съд

10.02.2022

1065