Quantcast
ОбС-Каварна няма да иска такса за излъчване на заседанията си | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

ОбС-Каварна няма да иска такса за излъчване на заседанията си

525
 БНР

Общинският съвет на Каварна ще заседава на 24-и февруари за скандалната Наредба от правилника на местния парламент, според която журналистите, които искат да заснемат или излъчват на живо заседанията, трябва да плащат такса, предаде БНТ.

Правилникът бе гласуван единодушно от общинските съветници на 28 януари. Както "Сега" писа, предложението, което предизвика бурна обществена реакция, е на общинския съветник Красимир Кръстев. Според него, това е една от мерките за излизане от финансовата криза на Община Каварна. Решението на Общинския съвет беше върнато от областния управител на Добрич Красимир Кирилов с мотив, че е незаконно.

Днес, въпреки уговореното интервю с БНТ, вносителят Красимир Кръстев не дошъл на срещата, нито вдигнал телефона си. Председателят на Общинския съвет заяви, че няма да се иска такса от журналистите, а заседанията даже ще се излъчват онлайн.

"Наистина допуснахме да подценим текста, който беше предложил г-н Кръстев на предходната комисия. Никоя медия няма да плаща такса, за да излъчва работата на Общински съвет-Каварна. Входирал съм докладна записка, с която предлагам на предстоящото заседание на 24-ти този месец решението, в което се съдържа този спорен текст, да отпадне. Изразявам искрените си извинения за допуснатото недоразумение", коментира Йордан Стоянов, председател на Общински съвет-Каварна.

Ключови думи:

Каварна, заседания, такса

Още

Печалбата на банките скочи с 50% до 1.2 млрд. лв.

02.12.2021

МИЛА КИСЬОВА

1412
Тегленето на пенсията от банкомат поскъпва

22.10.2021

МИЛА КИСЬОВА

14727
Скандалът с пребития кмет не събори шефа на общинарите в Каварна

15.04.2021

Обновена

3743