Quantcast
Път в ремонт беше затворен заради поредно пропадане | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Път в ремонт беше затворен заради поредно пропадане

4 190
 БГНЕС

Поредно пропадане заради неукрепена земна маса доведе до затваряне на третокласния път между пернишките села Рударци и Кладница, съобщиха съвместно БГНЕС и БНР. От държавната агенция "Пътна инфраструктура" потвърждават, че е подкопано част от платното при 4-ти километър на отсечката и движението в района е спряно.

"Превозните средства временно ще преминават по общинския път Драгичево - вилно селище "Делта Хил" - Кладница", съобщават от АПИ.

Около 9 км от пътя са в ремонт, започнал през миналата година. Строителните дейности не са завършили и преди началото на зимата на отсечката е била положена временна пътна маркировка. До този момент в района на участъка не е имало никакви индикации за свлачищни или други геодинамични процеси.

"Индикации за деформации в обхвата на пътното платно не е имало и при разработването на техническия проект за ремонт на отсечката", твърдят от пътната агенция.

Според първоначалните огледи, обилните дъждове и снеготопенето през последните седмици са довели до преовлажняване, пропадане на банкета и на част от пътното платно.

Още

Странен ремонт на ремонта сполетя апетитна варненска сграда

04.06.2022

ДИЯН БОЖИДАРОВ

11157
От 17 юни пътят през Кресна ще е с колчета срещу изпреварване

01.06.2022

Обновена

ВАСИЛ НАНЧЕВ

10900
Бивш военен министър: Нереалистично е да ремонтираме украинска техника

09.05.2022

1792