Quantcast
САЩ: Възобновяваме всички визи, но може да има значително забавяне | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

САЩ: Възобновяваме всички визи, но може да има значително забавяне

От консулския отдел предупреждават, че предлагат ограничен брой места за интервюта
1 341

Консулският отдел към Посолството на Съединените американски щати в София обяви възобновяването на визовите услуги за всички категории неимигрантски визи в ограничен обем, считано от 8 декември. В същото време в официалното съобщение има предупреждение, че ще има ограничен брой места за интервюта за посетителски визи (B1, B1/B2, B2).

В момента предлагаме толкова места за интервюта, колкото позволяват местните условия, ресурсите и съображенията за сигурност, като призоваваме кандидатите да вземат предвид ограниченията и да подготвят молбите си възможно най-рано, пишат от офиса на американското посолство. Оттам съветват за повече информация относно възобновяването на визовите интервюта да се посети сайта на Посолството.

Посолстото припомня, че през последната година "предоставя широка гама визови услуги" и че "продължава обработката на годенически визи К1 и имигрантски визи". Изрично се посочва, че консулският отдел ще разглежда с предимство визите за преки роднини на американски граждани, включително международни осиновявания, годеници на американски граждани и някои молби за специални имигрантски визи. Посолството обработва всички категории имигрантски визи, но може да се очаква значително забавяне при насрочване на интервютата, добавят от дипломатическата мисия.

Продължава обработката на молби за подновяване на предходни B1/B2, C1/D и F визи, които отговарят на изискванията за кандидатстване без явяване на интервю. За информация относно тази процедура, моля, посетете: https://ustraveldocs.com/bg_bg/bg-niv-visarenew.asp., пишат от посолството. 

 

 

 

 

 

Още

САЩ обсъждат „Акт за привличане на Путин под отговорност“

20.01.2022

Обновена

5282
МВР арестува 2-ма пътни полицаи след анонимен сигнал за 20 лв. подкуп

20.01.2022

2636
От понеделник хиляди деца ще учат онлайн

20.01.2022

Обновена

7904