Quantcast
Сливен отвори заведенията само ден след като ги затвори | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Сливен отвори заведенията само ден след като ги затвори

Забраната се отлага заради празника на града
3 871
 Илияна Кирилова
Нощните заведения в Сливен ще продължат да работят и през уикенда, въпреки че вчера уж им бе забранено.

Въпреки че областните управи в Перник и Сливен бяха първите, които се престрашиха да затворят нощните барове и дискотеки, забраната в Града на сините камъни падна само ден, след като бе наложена. 

Тъй като днес е денят на Сливен, областният управител Чавдар Божурски решил заповедта му да влезе в сила от 27 октомври 2020 г., пише "Сливен нюз". През уикенда веселбите ще продължат независимо от все по-заплашителното разпространение на коронавируса. Сливен е една от "червените зони" в страната, болницата е пълна. 

Според заповедта в Сливен не трябваше да се допускат и сватби, кръщенета и всякакви празненства на закрито. От репортаж по бТВ обаче стана ясно, че тази вечер в един от градските ресторанти се очакват 120 участници в детско-юношеския театрален фестивал "Сцена под сините камъни". Той започна вчера с участието на трупи от над 10 града и трябва да приключи утре. 

Засега наложената в Перник заповед остава в сила. Нощните барове и дискотеки спряха работа и в Шумен. Те ще останат затворени поне до 16 ноември, съобщи БНР.  Решението е на Областният кризисен щаб заради трайната тенденция за повишаване на новозаразените с коронавирус в региона. В областта новите случаи за последните 24 часа са 76, а над 100 са пациентите с доказан COVID-19 в МБАЛ Шумен. Самата болница вече седмици наред изнемогва от дефицит на лекари и сестри.
 

 

Още

Хотелиери плашат с блокади, ако министърът не им докара туристи

27.05.2021

Обновена

РЕБЕКА БОРИСОВА

4339
След 3-годишно строителство новите велоалеи в Сливен се рушат
Учениците се връщат в училище от 31 май

18.05.2021

Обновена

1847