Quantcast
Валери Симеонов вече атакува и мобилните оператори | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Валери Симеонов вече атакува и мобилните оператори

6 095
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

НФСБ започва законодателна битка срещу монопола, наложен от телекомите, които като ОMV, Шел и Лукойл, се разбраха и вдигнаха цените на мобилните услуги. Това съобщи лидерът на НФСБ Валери Симеонов в предаването „Паралакс“ на телевизия СКАТ.

„От началото на годината цените на мобилните услуги поскъпнаха с 60-70 до 100 %. Операторите се разбраха за това, без да питат хората. Така те като монополисти удрят всички останали кабелни оператори и интернет-доставчици“, посочи Валери Симеонов.

Той предупреди, че битката ще е тежка, защото става дума за големи корпорации, със страшно много пари, чиито централи са извън България. „Но и те подлежат на регулация. Още повече, че вдигат цените в разрез с общата европейска практика за поевтиняване на мобилните услуги, като така компенсират загубите си от поевтиняването на роуминга“, каза лидерът на НФСБ. 

Симеонов изрази увереността си, че ще бъде разбит и монопола в сектора на горивата, конкретно на Лукойл. „Сигурен съм, че ще успеем да пресечем картелните схеми на съгласуване на цените на веригите бензиностанции“.

„Обществото израсна, узря, видя, че няма нищо по-силно от държавата, дори когато става дума за най-опасните престъпници. Може би това е най-големия плюс на НФСБ със Закона за хазарта – че след обезверяващия преход, върнахме вярата на хората в държавата и справедливостта. То е по-важното, а не че сме ударили Васил Божков или Валентин Златев“, коментира още Симеонов.

В същото време от Българската търговска асоциация на производителите и организаторите на игралната индустрия (БТАПОИИ) се противопоставиха на предложените промени в Закона за хазарта, внесени от лидера на НФСБ Валери Симеонов. Според собствениците на казина неговите текстове са лобистки и са в полза само на големите хотели в курортите, които ще имат право да имат казина.

Още

КЗП забрани на телекомите да вдигнат цените с инфлацията за две години

29.12.2021

Обновена

2154
И Виваком обяви, че вдига тарифите от Нова година

23.12.2021

4212
Поскъпването на мобилните услуги може да се окаже незаконно

22.12.2021

2578