Quantcast
Йончева атакува Борисов и Нинова едновременно | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Йончева атакува Борисов и Нинова едновременно

Според евродепутата премиерът вади България от Европа, а соцлидерът отклонява вниманието от важното в резолюцията на ЕП
7 524
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Евродепутатът Елена Йончева атакува едновременно премиера Бойко Борисов и соцлидера Корнелия Нинова. Йончева обяви, че Борисов вади България от Европа, а Нинова участва в отклоняване на вниманието от важното в гласуваната ден по-рано резолюция в Европейския парламент. 

"Резолюцията за България е знак за това, че страната ни излиза извън европейския път, тя показва, че Борисов вади България от Европа с управлението си в последните 10 години", коментира Елена Йончева пред Би Ти Ви. Според нея всички, които говорят за Истанбулската конвенция и ОМО „Илинден“, отклоняват от основното, за което говори тази резолюция.

Тя е за върховенството на закона и правата на човека, обясни  Йончева. Според нея освен ГЕРБ и националистите, Корнелия Нинова също участва в изместването на центъра относно резолюцията, за която са гласували 358 евродепутати.

"Документът казва, че това правителство не е легитимно за ЕС, това е „жълт“ картон за правителството, следващият трябва да е „червен“ от ЕК, но знаете, че тя доминирана от Европейската народна партия, като цяло, с малки изключения, не подкрепи тази резолюция, поради тази причина зам.-председателят на ЕП Катерина Барли каза, че е време ЕНП да застане зад основните принципи на ЕС, защита на правовата държава, на демокрацията и на свободата на медиите“, коментира Йончева.

Във финалния текст Европарламентът изразява дълбоко съжаление относно влошаването на принципите на правовата държава, независимостта на съдебната система, борбата с корупцията и свободата на медиите.

Според Йончева в резолюцията никъде не се говори за македонско малцинство, както и няма нищо за турски език и за майчин език, има споменаване на Истанбулската конвенция:

„В 17 точка пише, че ЕП приема решението на Конституционния съд, казва се, че Конвенцията трябва да бъде ратифицирана, но се казва и че трябва да се ратифицират тези елементи, които не противоречат на Конституцията и се пояснява – темите, свързани с насилието над жените, увеличаване на центровете, където могат да получат помощ. Прави се опит от ГЕРБ, както и от националистите, някои от колегите от БСП също попадат в този капан ,да се измести същността на тази конвенция“, посочи  евродепутатът.

71

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ЕП разследва Фронтекс за погазване на човешки права по границите

24.02.2021

645 4
Репортери без граници: Как търпите такова унижение от премиера?

22.02.2021

СВЕТОСЛАВ ТЕРЗИЕВ

11400 52
Корнелия Нинова прочисти партията и откри себе си

12.02.2021

ФАЛШИМЕНТ ПЕТРОВ

3978 21

Коментари

Страници

Льо Клер

Не мога да разбера, Елена Йончева, каква друга е, освен европейска социалистка! Като Сергей Станишев. А беше журналистка. Всичко е до време, а да се живее трябва непрестанно.

Светозар

Накратко казано, Йончева е станала милионерка покрай близостта си със Станишев, Нинова е млада дама приватизаторка от село Крушовица, а Борисов е стар партиен член от 1977 г., най-добър ученик и продължител на делото на др. Тодор Живков.

Порфирий

Борбата с корупцията се използва като димна завеса за да се пробутат постановките за ОМО Илинден и ИК. Все пак да не забравяме, че македонската нация е рожба на Коминтерна. Станишев и неговото острие Йончева (както я нарече В. Вацев) продължават борбата срещу Нинова на европейски терен.

Льо Клер

соцлидерът Кърнели Нинова.

 

😂

Minderbinder
снимка на Minderbinder

"Според нея всички, които говорят за Истанбулската конвенция и ОМО „Илинден“, отклоняват от основното, за което говори тази резолюция."

 

Съгласен съм с Йончева 👍

Guro Gurov

Трактовка на редакцията е това заглавие Майндър, Нинова само веднъж се изказа, че няма да мине това, което се прокрадва в резолюцията за ИК, просто си повтори твърдата позиция.

Точка!

Нататък започват спекулациите.

И още нещо, отделно от горното - е няма от тази трънка - опитите за противопоставяне на Нинова и Йончева да излезе нещо!

Не се надявайте.

Рукола
снимка на Рукола

Преди години, скъпият ни СтанишГАЙ /любимия ученик на бай шорши/, прокарва програмата на сорос "Десетилетие на ромското включване", въпреки БСП!

 

Оттогава до днес, отглеждаме едни михлюзи, които не работят за държавата, не плащат никакви данъци, такси и сметки, живеят с НАШИТЕ пари, не с ония на сорос, щот той не е идиот да плаща с пари от джоба си и на тази това и е малко?!?

 

Како кокончева, голям нож заби в гърба на Нинова и не вярвам тя да успее да се съживи след него, но БОКО може такъв да извърти на всички нас, че свят да ни се завие и за всичко ще си виновна само ти, защото отиде в ЕП и продаде собствения си син! 

 

Ей на такива като теб - евала казвам, голема си ТХП, колкото караянчева! 

Сократ-май

Евала!

Пешкин момиче излезе. Всички излъга и се уреди на топла синекура в Европата.

Дежурния

Йончева си криви душата, защото не е прост малоумник, та да не разбира за какво става въпрос. Бойко Борисов ще си отиде, със или без резолюцията, след 2 или 4 или 6 месеца, може и след 1-2 години. Нещата от резолюцията свързани с истанбулски конвенции, малцинства, еднополови двойки родители, неприкосновеност спрямо закона на етническа основа, както и останалите "дребни" неща няма да си отидат заедно с Бойко Борисов.

И след една "резолюция" в Мюнхен през 1938 година е имало голяма радост и светли надежди за бъдещето.

ЕСОФ

Дежурния, прав си. Йончева си криви душата и така показва, че българите, България, въобще не я интересуват, нито пък техното мнение за нея. Това, че Йончева приема към нея да се присламчат радановци, льопеновки, ЛБТг...каквобеше, джендърподкопвачи на Българската конституция и т.под. е още едно свидетелство за това, че тя просто е обърнала гръб на родината си (все пак), а това не е нормално. Описаното по-горе всеядство е характерно само за едно топлокръвно млекопитаещо, свързано драматично с празниците на българите. Така че, пожелавам на всички всеядни човеци възвръщане към нормалното и да избегнат съдбата на другите всеядни млекопитаещи.

Guro Gurov

Спекулира се, че кръстоносците имат въобще някакви възможности да манипулират.

Guro Gurov

11 държави от Евросъюза все още не са ратифицирали Истанбулската конвенция, която е отворена за одобряване от 11 май 2011 г., сочи справка в сайта на Съвета на Европа от вчера. Това са: България, Хърватия, Чехия, Гърция, Унгария, Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Словакия, Великобритания. Засега не е ясно колко от тях изобщо отказват да я ратифицират след скандалите заради нея, избухнали в цяла Европа.
От членките на Съвета на Европа, който е инициатор на документа, досега са го ратифицирали 28 държави, 17 - не са. Сред тези, които не са одобрили документа, са Украйна, Русия, Армения, Азербайджан, Македония, Молдова, Лихтенщайн, Исландия и др. От справка в сайта на СЕ за всяка държава поотделно личи, че от всичките 28 ратифицирали конвенцията само Белгия и Естония са го направили без забележки и резерви. Всички други са записали в официалните си решения за ратифицирането възражения или декларации, че няма да прилагат определени текстове от документа. Постоянните представителства на Австрия и Нидерландия дори са изпратили вербална нота с възражения в Генералния секретариат на СЕ, въпреки че страните са ратифицирали документа.   

Както са казали хората, мъж не може да забременее, но в някои страни опитите продължават.

Нищо странно, както пък казва Парата - демокрация Е БЕ!

Рукола
снимка на Рукола

Истанбулската конвенция не може да се ратифицира избирателно, частично или както се опитват да заблуждават!

 

Полша така я излъгаха и сега тя се чуди как да изкара страната от това адово споразумение, УВИ, така е направено, че се промъква по всички дупки... няма варианти за частично ратифициране и ето тук веднага се хваща една лъжа!

 

Още повече, че всички тези са гласували със "ЗА" осиновяването на деца от еднополови двойки, което също е в разрез с Българската конституция, гласували са със ЗА ОМО Илинден и т.н. 

 

Искам да попитам, защо всички, които излезнаха от Президентството, се оказаха деца на сорос и какъв е Президента Радев всъщност?

 

Той ще даде ли мнение по ГЕЙ-резолюцийката на милийончева? 

 

 

sega_reader

Важното е ОНЯ да го няма във властта, а това какво ставало в БСП въобще не ни интересува.

Те повече няма да управляват, това и децата го разбраха.

На бунището на историята са където компания ще им прави и СДС и НДСВ и ГЕРБ и Марешки и Атака и ВМРО и останалите люспи като Бареков и който се сетите.

А работата е, че един ден трябва да се изхвърли и проклятието на България, тези мушмороци, които винаги са на власт, от 1900 г до ден днешен

Проклятието ДПС, етническа антибългарска партия.

Рукола
снимка на Рукола

ОНЯ, ако е хитър, а той Е - го заковаха с тая ГЕЙ резолюция по мерак!

 

Никога няма да прокара конвенцията... вие видяхте как рейтингът на Корнелия скочи до небето заради това, че и се противопостави на конвенцията, представи си БОКО да и се противопостави 😆

 

Хората очакваха справедливост, те им набутаха тънки сметки... ами като се правят на хитри, ще се хванат за големите пръстя! 

банда

Гледах Йончева сутринта. Личеше си, че шикалкави, и избягва конкретните отговори на конкретни въпроси.

Не мога да уважавам такива хора.

PlaNed
снимка на PlaNed

.

Evasion

Според нея всички, които говорят за Истанбулската конвенция и ОМО „Илинден“, отклоняват от основното, за което говори тази резолюция. -  в една такава резолюция няма повече основно, по-малко основно и неосновно, всички констатации и препоръки са с еднаква тежест. 

 

Документът казва, че това правителство не е легитимно за ЕС  - много интересно какво точно означава "нелегитимно за ЕС"? Другарката Йончева може ли да го обясни?

Slava
снимка на Slava

Борисов ни вадел от Европа😂Да не е луд. Оказа се по - проста, надценила съм я.

 

11

Пет., 09/10/2020 - 09:41 (нов)

Рукола

Истанбулската конвенция не може да се ратифицира избирателно, частично или както се опитват да заблуждават!

 

Полша така я излъгаха и сега тя се чуди как да изкара страната от това адово споразумение, УВИ, така е направено, че се промъква по всички дупки... няма варианти за частично ратифициране и ето тук веднага се хваща една лъжа!

 

Още повече, че всички тези са гласували със "ЗА" осиновяването на деца от еднополови двойки, което също е в разрез с Българската конституция, гласували са със ЗА ОМО Илинден и т.н. 

 

Искам да попитам, защо всички, които излезнаха от Президентството, се оказаха деца на сорос и какъв е Президента Радев всъщност?

 

Той ще даде ли мнение по ГЕЙ-резолюцийката на милийончева?

 

Точно тя отклонява вниманието от всичко за което гласуваха, въпреки клетвите на Нинова, че няма да позволи.

Кара Колю

Eeehhh... другари социал-болшевики... Аз - куту ви казвам - че не всяко което плува е спасителен пояс? А?

Май пак си намерихте вътрешен враг? И май пак - вместо спасителен пояс, сте се хванали за нещо дет' плува? 😁

Guro Gurov

Чшш, айде леко де, айде позабърши се -

Подобна резолюция не е била приемана дори за Северна Корея.

Де холън, изпиканата газ от крепачите ще компенсира спирането на тръбата към хъбчето Му, мъ ти си бай де, "познавач" си и скоро ще "познаеш" още един път.

принцеса Даяна

"Йончева атакува Борисов и Нинова едновременно"

Милийонка "атакува" според това накъде я тика чекмеджето(президентството да предостави снимка на чекмеджето). Сега за Нинова, каквато и да е, тя огря с ярки благини солджър Милийончева, като депутатство и евродепутатство и сега да получи нож в гърба от ТАЗИ е грозно.  Единственият грях на мис Нинова е, че не и даде 4 бона заплата в сяоята телевизия, голям грях разбира се. За да направи мръсно на Борисов и Гешев ТАЗИ не се поколеба да направи мръсно на България.

Сега си отговорете "а защо не атакува Станишев"?

 

"Евродепутатите Елена Йончева и Радан Кънев предизвикват изслушване в Европейския парламент за институционалната криза в България"

https://frognews.bg/politika/evrodeputatite-elena-ioncheva-radan-kanev-predizvikvat-izslushvane-evropeiskiia-parlament-institutsionalnata-kriza-balgariia.html

cymen

Никога не ми е била особено симпатична, но я смятах за един от по-малко оцапаните. Пълен гнус е Йончева. Заради личната си неприязън към Бойко и Нинова да съсипваш бъдещето на родината си е престъпление и грях. Както беше казано по-горе, Бойко си отива, ама натискът да станем педеруги остава. Ако им пукаше за корупция и върховенство на закона, нямаше да вкарват Истанбулската конвенция през задната врата.

чевермехайвер

търси помощ за контакт и превод - аз съм рускоговорящ

 

До
                                                                  Хуан Фернандо Лопес Агилар
                                Добър ден,
                 Вдъхновен от Резолюцията на ЕС за корупцията пиша това писмо с предложение да продължим борбата като изкореним това зло във всички страни.В началото имах идея от  данните на Евробарометър  да тръгнем от Хърватска 97% корупция .Максимален процент корупция за малка страна и ще успеем за два / три месеца като в България . Ще има голям ефект  , но ефективността ще е мижава – 63 млрд БВП по 94% корупция = около 55 млрд спестени .Предлагам ефективен подход : страна с висок БВП и висок % корупция .С радост разбрах ,че ще намеря съмишленик  , защото Испания е с 2000 милиарда БВП по ППС и 94% корупция ,  спестяваме 1880 млрд от мутрите .Имаме обучени хора и можем да пратим интербригадисти , както през 1936 г. срещу Франко.Можем да направим и  като другарката La Pasionaria ,която е обучавана в СССР и да приемем испанци.
 

Guro Gurov

търси помощ за контакт и превод - аз съм рускоговорящ

Не ти трябва преводач, а друг специалист.

Отиваш на 4-и клм. с това, написаното и го показваш. Ще свърши работа.

Друго не ти трябва.

А, да, носи си и здравната книжка.

чевермехайвер

Говньо , от там пиша и съм с червената книжка от 1976 година😂

Buntaru

Тая баба ако беше свет съсела нямаше да и бие шута.

принцеса Даяна

"Историческата" резолюция на Милийонка и Раданчо бе възпята вчера от Светослав Терзиев с думите "Борисов катастрофира", но дописката нещо изчезна от сайта?

atlantis

Има си я! На първо място в "Най четените".

sega_reader

Като напишеш "Милионката" получаваш ли овлажняване ?

Във всеки пост си предизвикваш чесане, я на езика, я на друго място.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш