Quantcast
Бедственото водно положение се оказа не за Бургас, а за две села | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Бедственото водно положение се оказа не за Бургас, а за две села

Екоминистърът Емил Димитров обяви, че няма да се кандидатира на следващите избори, а ще си иде на село, при майка си
2 429
 Илияна Кирилова

Оказа се, че широко разгласеното искане на министерството на околната среда и водите (МОСВ) за въвеждане на бедствено положение в Бургас, всъщност не е за Бургас. Става въпрос за две близки села, покрай които ще минава тръбопроводът за града.

Това обяви пред БНТ екоминистърът Емил Димитров, който преди седмица се разбра лично с премиера Борисов да бъде въведено бедственото положение, за да може по-бързо да се задвижат процедурите за изграждане на водопровода. ДНес Димитров се обърна от екрана на БНТ така към жителите на Бургас:

"Уважаеми граждани на Бургас, ще се въведе режим за тея 7 км в двете села, за да може веднага да започне строителството. За тези две села - между язовор "Порой" и тръбопровода, и между язовир "Ахелой" и тръбопровода - понеже са в две различни, ако беше в една селищна система, кметът щеше да издаде заповед, но сега трябва областният, за да може веднага да започне строителството. Искам най-хубавите помпи, най-хубавите тръби, ние в момента даваме на Бургас един резервоар 60 млн. (б.р. - куб. м) - от въздуха, от Бога, който те следващите 100 години ще го ползват. Бургас няма повърхностни води, няма резервно водоснабдяване. Аз не строя, строи ВиК холдингът, една поръчка няма да обявявам аз, но тука ситуацията е такава - трябва да започнем веднага, не можем да го провалим."

Димитров използва ефира и да се нахвърли върху различните си опоненти по темата за водната криза, при това за един от тях с доста обидни изрази. 

"Заклех се да спазвам интересите на народа, ще си отида оплют, но което съм обещал на премиера, ще го изпълня. ВиК холдингът си финансира своето дружество – ВиК-Бургас. Няма пари от Националния план. Губим си времето да говорим за Върбановци, Тома Биковци, зелените и какви ли още не. Майчето (Манолова) вие на линейка по разни язовири - премиерът да дойде. То мъжът ѝ я не ще, тя иска премиерът да иде. Заклех се да спазвам интересите на народа".

Димитров на няколко пъти каза, че няма той да разпределя парите, и че няма никакъв финансов интерес от ремонта. Освен това нямало да се кандидатира на следващите избори за нищо, а ще си отиде на село, където 20 години го чакала неговата майка "син да види". Но преди това ще довърши задачата си да осигури водоснабдяването.

Интересно обаче, че екоминистърът обяви, че всъщност по Черноморието има вода. 

"Имаме вода за питейни нужди, без язовир "Камчия". Тези два язовира - "Порой" и "Ахелой", за които всички се упражняват, сигурно и Майчето ще ходи да вие пак: сега ние ремонтираме едни стари язовири, щото нови не можем да направим. Те стават резервоар за Бургас - той няма източници, само "Ясна поляна" и тези двата. "Камчия" трябва да е национален резервоар за цялото Черноморие. В Северното няма проблем, Варна ще си вземе от другите язовири наоколо. Бургас няма повърхностни води, няма резервно водоснабдяване. Този тръбопровод ще го ползват години наред. Трябва да го започнем веднага, иначе ще се провали."

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Десетки военни US хеликоптери ще летят над Бургас и областта

24.02.2021

2649 45
Резитба и гняв в интернет доведоха до уволнения в община Бургас

12.02.2021

4634 48
Протести накараха МОСВ да се поправи за Камчийски пясъци

05.02.2021

1195 2

Коментари

Хулиган

Накрая ще си признае, че целият циркаджилък е бил да натамъним едни пари за едни наши хора...

http://www.drago.info/index.php/2018/08/29/obshtestvenata-porwchka/

j.jelevban

         Още един чукча строител.А при мама ако не иде при бай Ставри.Да не се коси  той ще е за малко.

         Ако не ,България заминава при девиците.

PlaNed
снимка на PlaNed

Къде е каскет Каретин, няма ли да се самосезира за създаване на паника?

de_Ruyter

Селският хитрец знае как да влезе под кожата на Тиквун. Правиш скандал с потенциално електорално вълнение и дебелака от Банкя веднага дава каквото поискаш... на първо време едни сто милиона за усвояване, при това в ситуация на "извънредно положение" което си изпаникьосал... там вече ни обществени поръчки важат, ни кой знае какъв контрол...

 

а, да... и двама зам министри... 😂

 

това е кадровата банка на съуправляващите коалиционни на основните разбойници...

 

чудя се, кога лоФката и Сръчната калинка ще изокат с нещо от ПИК 😏

inventus

Много се е развихрил пак РевиЗоро!  Мъж и не я искал? Ми то кой ли мъж си иска от жената? Не че е грешно но не прави кеф. Все едно вързано куче да биеш!

Zmeja

Бедственото водно положение се оказа не за Бургас, а за две села

Не е баш така! Бедственото положение за Бургас само временно се отлага.

 ще се въведе режим за тея 7 км в двете села, за да може веднага да започне строителството... между язовор "Порой" и тръбопровода, и между язовир "Ахелой" и тръбопровода...

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Ясно. Трябва " законово " да се усвоят едни милиони
whoever1

ще си иде на село, при майка си

ше прави ревизии на хоремага 

The Pal
снимка на The Pal

В Ахелой и Порой има вода за месец - два

Та парите е ясно за къде са

Васик

И Вежди Рашидов все е уморен от политиката, иска да си прави скулптурите, накрая пак в парламента и всеки ден по телевизията.

tatyana1

Не е вярно, че на север няма проблеми. Само че   там не са възможни такива елементарни решения с 1 тръба и малко съоръжения, дето повечето пари е ясно къде ще отидат. А дали предложеното спешно решение ще е ефективно? Едва ли. 

Влез или се регистрирай за да коментираш