Quantcast
Нинова отзовала търговското аташе в Лос Анджелис | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Нинова отзовала търговското аташе в Лос Анджелис

13 333
Любка Качакова е търговско аташе в генералното консулство в Лос Анджелис от 2019 г.

Бившият вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова е закрила търговската служба към генералното ни консулство в Лос Анджелис и отзовала търговското аташе Любка Качакова.

За уволнението си се оплака самата Качакова - бивша депутатка от НДСВ, а също и заместник-министър на икономиката в правителството на Симеон Сакскобурготски и заместник-министър на околната среда в правителството на Сергей Станишев.

Пред Нова тв Качакова разказа, че Корнелия Нинова е решила да закрие търговската служба в Лос Анджелис след срещата й с търговските аташета през май. "Това не беше коментирано или съгласувано с други членове на кабинета", посочва Качакова, и допълва, че не е успяла да разговаря с Нинова за причините за закриване на службата. По думите й в момента в САЩ няма нито един търговски аташе, въпреки, че преди години се е планирало да има във всяко консулство.

Бившата депутатка от НДСВ е назначена на тази длъжност през 2019 г. от тогавашния министър на икономиката Емил Караниколов. Мандатът й бил до август 2023 г.

Освен Качакова, Нинова отзовала и датското търговското аташе след въпросната среща. "Тя не хареса това, че колегата от Дания е работил с президентската институция и е готвел негово посещение в страната", разказа Качакова и определи уволненията за политически.

Още

Съдът отхвърли 1 от 11-те нови обвинения срещу Харви Уайнстийн

30.07.2021

398
Жена спретна автородео на полицията в Лос Анджелис

10.03.2021

686
Над 60 души пострадаха от изхвърлено авиогориво в САЩ

15.01.2020

1518