Quantcast
Байдън: Русия и САЩ могат да работят заедно | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Байдън: Русия и САЩ могат да работят заедно

2 244

Необходима е деескалация в отношенията с Руската федерация, заяви президентът на САЩ Джо Байдън. Байдън посочи в изявление, че американските и руските екипи обсъждат подробности по среща на върха, която ще се състои през лятото в Европа. „Искаме стабилни и предсказуеми отношения с Русия“, заяви Байдън и предложи на срещата с Путин да започне диалог за стратегическа стабилност.

Байдън, който преди няколко седмици нарече Путин "човек без душа" и "убиец", сега подчерта, че е имал "откровен и уважителен" разговор с руския президент. Байдън заяви, че Русия и САЩ могат да работят заедно за справяне с глобални проблеми като стратегическа стабилност, КНДР, пандемията от коронавируса и климата

Байдън напомни, че САЩ налагат санкции на Русия, "защото стигнахме до извода, че Русия се е намесила в нашите избори". Американският президент повтори тревогите си за териториалната цялост на Украйна и обеща, че ако Русия действа в разрез с американските интереси, Вашингтон ще отговори. Но не искаме да се стига до това, допълни Байдън.

Ключови думи:

байдън, Путин

Още

Байдън ще премахне санкциите срещу "Северен поток 2"

25.11.2021

5048
Байдън отложи разсекретяването на архиви за убийството на Кенеди

23.10.2021

2771
Ердоган бил при Путин за още оръжие

30.09.2021

2260