Quantcast
ЕС наказа шефа на ФСБ и още петима руснаци за отравянето на Навални | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

ЕС наказа шефа на ФСБ и още петима руснаци за отравянето на Навални

Ограниченията предвиждат забрана за влизане на територията на Европейския съюз и замразяване на активи в европейските банки
Обновена
3 949
 ЕПА/БГНЕС
Алексей Навални

Европейският съюз наложи санкции срещу шестима руснаци, включително ръководителя на ФСБ Александър Бортников, както и един изследователски институт поради ситуацията с Алексей Навални. Това е посочено в постановление на Съвета на ЕС, цитирано от БГНЕС. Ограниченията, наложени от ЕС, предвиждат забрана за влизане на територията на Европейския съюз и замразяване на всякакви финансови активи в европейските банки.

Освен ръководителят на ФСБ, под санкциите попадат и първият заместник-началник на кабинета на президента на Руската федерация Сергей Кириенко, ръководителят на отдела за вътрешна политика на руския президент Андрей Ярин, заместник-министрите на отбраната Алексей Криворучко и Павел Попов, както и президентският пратеник в Сибирския федерален окръг Сергей Меняйло. Постановлението е публикувано в Официален вестник на Европейския съюз.

Санкционният списък включва и Държавния изследователски институт по органична химия и технологии (GosNIIOKhT), с който на предприемачите от ЕС е забранено да поддържат каквито и да било отношения.

Както "Сега" вече писа посланиците на 27-те страни от ЕС одобриха санкциите, след като през миналата седмица Франция и Германия предложиха въвеждане на подобни мерки, заявявайки, че Русия е отговорна за отравянето на Навални.

В съответствие с обичайната практика на ЕС, тези, които са обект на санкциите, включващи забрани за пътуване и замразяване на активи, няма да бъдат посочени поименно, докато мерките не влязат в сила в четвъртък, но вероятно става въпроса за руски служители.

"Ню Йорк таймс" разкри имената на санкционираните в сряда.

Париж и Берлин заявиха през миналата седмица, че санкциите трябва да бъдат насочени към лица, "съгласно тяхната официална функция" и към субекти, "участващи в програмата "Новичок".

ЕС многократно настоя Москва да разследва отравянето, което се е случило на руска земя, но в съвместно изявление миналата седмица френският и германският външен министър заявиха, че Кремъл не е излязъл с "никакво достоверно обяснение".

Ходът за налагане на санкции на Русия се осъществява, след като надзорният орган на ООН за химическо оръжие ОЗХО потвърди констатацията на Германия, Франция и Швеция, че Алексей Навални е бил отровен от нервен агент от разработената от СССР група новичок.

Отрова от същата група е била използвана за нападение на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия във Великобритания през 2018 г. - инцидент, който накара ЕС да санкционира четирима членове на военното разузнаване на Кремъл. Предполага се, че негова жертва е бил и българинът Емилиян Гебрев.

Последните мерки бяха одобрени политически от външните министри на ЕС в понеделник - ход, приветстван от германския министър Хайко Маас.

"Смятам, че е от първостепенно значение в светлината на такова тежко престъпление - нарушение на международното право и конвенцията за химическите оръжия - Европейският съюз да демонстрира единство, и то днес," подчерта той.

Ключови думи:

ЕС, санкции, Навални
57

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

България се застрахова със срокове за доставките на Remdesivir

28.10.2020

ТАНЯ ПЕТРОВА

424 1
EK няма да сложи визи на САЩ заради България, Румъния и Кипър

23.10.2020

Обновена

4980 31
ЕС наложи санкции на шефа на руското ГРУ заради Меркел

22.10.2020

3422 31

Коментари

Страници

sega_reader

Мирча Кришан: "Краставицата съдържа 98% вода."

тютюн

Новичока ли е калпав, Нахални ли е жилав

walco

Навалин пикчърс,представят-"Що тровите навалин бре",375 епизод 

ПГеоргиев

ЕС идиоти. 

Русия да наложи санкции на британски официални лица за това, че всеки петък и събота вечер, пред пъбове и барове, се търкалят мъжки и женски индивиди, които са се напили като свине.

Добре, че тази корона ще наложи ограничения на нощния живот, че да се очовечАт малко. 

Günter Wallraff

Алкохолното отравяне вече е като "отравяне" с Новичок ...

танас

еврогейците вече и за клоуни не стават

Нашенец

Поредният тровен, недоотровен от БОВ. Пък то не било БОВ, а нещо подобно. Уж щеше да е като печен праз, а приказва  два часа без прекъсване. Че и освен че се излекувал, белегът му изчезнал. Смешки отвсякъде. Ама и руснаците отговарят както отговаря брашненият чувал на тупалката - само пушилка. 

paragraph39

/:/ ЕС ще накаже шестима за отравянето на Навални...

Последните мерки бяха одобрени политически от външните министри на ЕС в понеделник - ход, приветстван от германския министър Хайко Маас.

.........................................................................................................................

ЕС наказва, като Съд, но БЕЗ съдебен процес и БЕЗ съдебна наказателна присъда!!!

Тъй, де, "Върховенство на Закона" и ЕТАЦ!!!

Баш "демократи" и полудемократи тия/ и ние/ в ЕС!

Пустите му ЕСейски/ и българският!/ външни министри, станали прокурори и съдии!

ПФУ!

Stefan Georgiev

Ех, Щурче,  ЕС просто казва, че не иска въпросните лица да влизат на нейна територия. Да си ги съдят в РФ, ако искат. Ако имат активи, то те са замразени, а не конфискувани. 

Светозар

Общоизвестно е, че руските опозиционери сами се тровят и сами се убиват, а ако не успеят, възлагат това на наемни убийци.

Boris65

Много добре знаеш нашата кухня на  яничарите башибозуци. Един друг си правим мръсно и се тровим за да докопаме Грандовете ! 

Менше народа больше кислорода - по малко вождове повече парички за мене. Сега сътрудниците на Навални дето му сипаха отрова в чая, намазаха му чашата , долното белье и бутилката която използваше под бельето ще касират Голямата пара. 

paragraph39

Нашенец

/:/ Смешки отвсякъде. Ама и руснаците отговарят както отговаря брашненият чувал на тупалката - само пушилка. 

..........................................................................................................................

Навсякъде по демократичния Свят, а и у нас, даже, по Закон, Обвиненият НЕ е длъжен да отговоря на обвиненията, срещу него, чиито и да са те- там Обиняващият е длъжен да докаже, пред Съд, обвиненията, които е отправил!!! И каквото последноинстанционният Съд реши, а НЕ Обвиняващият! Това изисква "Върховенството на Закона" и ЕТАЦ!!!

ТЧК 

Stefan Georgiev

пред кой съд?

Дзопино

Хм , ако това е реакцията на ЕС то се налагат няколко интересни извода: 

- Германия и ЕС негласно казват че СП2 ще се дострои

- ЕС минива по допирателната на исканията на САЩ. Лично мен ме съмнява че това ще мине пред САЩ. Очаквам пореден епизод и натиск върху ЕС. 

 

Както се казва във футбола  - не гледай краката а топката. Та и тук - не гледайте какви ги плещят за пред САЩ а какви ги вършат...

Stefan Georgiev

негласно пратиха кораба в Кьонингсберг , СП2 ще почака.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Пропуснали са да наложат санкций на портиера на хотела. Всички знаем, че портиерите са от КГБ и ползват новичок за одеколон.

last

Баси некадърниците....Тровят,тровят - и все отровените  някак си удобно оцеляват... Заслужават си наказанието...

The Pal
снимка на The Pal

дубина...

Sine_metu

Държавният научноизследователски институт по органична химия и технологии (ГосНИИОХТ)

 

Изплюха камъчето.

Ваксини ша ми разработват, ша ни задминават като флагчета за слалом

 

https://pogled.info/svetoven/voinata-na-vaksinite.119890

Моите5стотинки

Карнавални предложи гаранции от съдебно преследване за Путин ако доброволно напусне Кремъл, но не по късно от март 2021г.

Boris65

Нова Година - Путин пада на 1 януарий  20021 година . 
Русия и Газпром фалираха още 20012 година , гладни бунтове в Москва от 2017 година.

Ако не храним наглите руснаци в нашите курорти и хотели ще умрът от глад !

Само трябва да се откажем от бакшишите си ! 

Boris65

До Берлин отрова нямаше. После се появи. 

Günter Wallraff

ЕС и Германия или обратното, ще дръзнат ли да накажат чичо САМ за убийството на арестувания евреин-милиардер Джефри Епщайн?

 

Мръсната афера "Педогейт" на Епщайн
Операцията, която ще разтърси САЩ
Анализ на "Строго секретно"

https://strogosekretno.com/index.php?p=issue&id=288&aid=3

Дали Епщайн беше убит или изтеглен от Моссад

https://strogosekretno.com/289/27/%D0%94%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%95%D0%BF%D1%89%D0%B0%D0%B9%D0%BD-%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%B5-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%82-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%BE%D1%82-%D0%9C%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B0%D0%B4.html

 

Magi

Дали някой вярва на тези глупости?

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Дали някой вярва на тези глупости?

 

Най-големите кретени. 

Но те не са толкова много. 

Има и "вяра по служба".

Stefan Georgiev

Най-умните вярват в самоубийството на Бородин

SHRINK
снимка на SHRINK

А на

Путин санкция нали дебила го посочи?интересно булгаристан ко каза за отровата,смешно че нареди газетата гебрето,тровен изнасилван 4 пъти и жиф

Guro Gurov

Глей сега кого наказват!

Не ония, дето са произвели некачествен уж "новичок", не производителите на англосакското менте, ми неккви дето хабер си нямат от КК на продукта!

Аре, които и да са - калпава работа, ама и тия от ЕС еврозелки - още по!

Пак май си купихме фабрика на 8-ми септември!

ata

👉Имам познат, пушеше по 12-14 цигари марихуана на ден. Тоа на снимката му е брат-близнак. Лошо няма, само вметвам. А аз онзи не съм го виждал от 5,5 години. ;-))).

 

Guro Gurov

И сериозно.

Ако снимката е след т.н. "отравяне", а ми изглежда на такава - доста загрижен ми изглежда Навални.

Не е прост мъж, май му е ясно, че вече няма какво да послужи на босовете и последните са го "похарчили".

Опитва все още да се покаже полезен, но му е ясно, че връщане назад няма.

Може би затова искаше да се върне при "отровителите" си. След Сталин, те са пословично наивни и великодушни - прощават всичко.

Е, може и да са поумнели - но все пак надежда някаква.

Иначе - пътят е ясен.

St. Peter  или небитие, като "защитен свидетел".

Конец, на неговият език.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш