Quantcast
Навални: Не всички в Русия са сбъркани извратеняци и кръвопийци | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Навални: Не всички в Русия са сбъркани извратеняци и кръвопийци

9-годишната присъда на опозиционера бе потвърдена
2 112
 undefined
Навални бе показан чрез видеовръзка в Московския съд

Московският градски съд потвърди 9-годишната присъда на Алексей Навални, която излежава в колония със строг режим. Присъдата е за мошеничество и неуважение към съда. "Медуза" публикува речта на осъдения опозиционер, позовавайки се на публикации в "Телеграм" на негови сподвижници. 

"Дадоха ми думата, за да убедя съда в нещо. Но какво мога да кажа? Съдиха ме в открит процес, но в затвора. Ние хванахме съдийката Маргарита Котова как по време на делото звъни на служител в президентската администрация, но това не направи никакво впечатление. Съдия Наталия Репникова, която промени условната ми присъда в ефективна,  предаде чрез познати адвокати, че много съжалява за решението си, а после почина от ковид. Не искам да спекулирам, но тя не изглеждаше като човек в рисковата група. Ако съдиите искат да ми предадат нещо, нека бъдат внимателни, за да не заварят пред вратата си криминалисти. Ще ме прекъснете ли? Това е шестата или седмата ми последна дума за година и половина. По време на предпоследното ми слово стана комично, когато преоблякоха майор в цивилни дрехи и го представиха за технически сътрудник в съда. Когато говорех срещу войната, той изключваше звука. Това ме ядоса, но от друга страна и въодушеви - страхувате се, че някакъв затворник ще каже нещо. Когато казвам вие, имам предвид цялата ваша власт, властта на Путин, на Думата, на Съвета на федерацията. Според присъдата, аз съм обидил съда, но никой не уважава руския съд. Повече подхожда членът за презрение към съда. Защото презирам вашия съд, вашата система и власт. Не се страхувам нито от вас, нито от бункерния ви дядка. 

Никой не е убил толкова руснаци в последните години колкото Путин. Не ви харесва, че говоря за войната? Ще използвам войната като метафора за вашите съдилища - тя също е основана на лъжа. По телевизията във всеки репортаж казваха, че войската не влиза в Украйна. Смешно, е когато говорят за НАТО, защото когато Русия откри база на НАТО в Уляновск, всички бяха доволни. (2012 г. там се открива транзитна база на НАТО за прехвърляне на оръжие към Афганистан, бел.ред.) Нагли лъжи във всяка дума и игнориране на казаното вчера. 

Работата на съдиите има плюсове - висока заплата, жилище, неприкосновенност. Но има минус - налага се да ме слушате. Всичките ви процеси са безсмислени. Какво целите? Да спрете прогреса на Русия? Може да пречупите много съдби, но ще претърпите историческо поражение в тази тъпа война, която започнахте. Тя няма нито цел, нито смисъл. Живее си човек - например в Харков, и е съдия. На 24 февруари го обявяват за нацист, а ракета убива детето му. Той не знае как да живее занапред. 

Не всички в Русия са такива сбъркани изратеняци и кръвопийци. Без съмнение съм готов да лежа в затвора, защото съм казал, че гинат хора. Осъден съм за мошеничество. От 2015 г. ни показват танка "Армата", а във войната използват танкове Т-72. Защо?

"В името на Руската федерация". Във ваше лице виждам само това "РФ" - Путинови, Христенокови, Голикови. Колко хубаво ще е без вас! Трябва всички да се оставят на мира - трябва да се махнем от Украйна, а съдиите от обикновените граждани. Най-добрата мисъл за вас е: Но сега е вашият час и на властта на тъмнината. (Евангелие на Лука). Но вас това не може да ви засегне, даже ви въодушевлява "Ние сме яки, ние сме силата на мрака". Но вашето време отминава.   Ще горите в ада, а огъня ще подклаждат дедите ви, които не искат да подпалвате нови войни в XXI век. От мен толкова. "

 

Още

Депутатка от ПП се споразумя с прокуратурата по дело за катастрофа

27.06.2022

1722
Втората инстанция потвърди доживотните присъди за атентата в Сарафово
Навални е преместен в колония, в която измъчват затворниците

14.06.2022

Обновена

2589