facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Нидерландия извади България от списъка на безопасните държави

6 335
 Илияна Кирилова

Броят на заразените с коронавирус в България се увеличи през последните седмици. С този мотив Нидерландия повишава риска за пътуване към страната. Кодът от жълт става оранжев. Жълтият код предупреждава, че има някои рискове, а оранжевият означава, че се препоръчват само пътувания от крайна необходимост. "Пътувайте до България само ако е необходимо", предупреждава нидерландското външно министерство. След завръщане от България се препоръчва тест или 14-дневна карантина.

В последните дни редица страни затегнаха режима за пристигащи от България заради пандемията. Преди дни и Белгия въведе карантина и PCR тестове за идващите от България, но вчера ги отмени. Белгия също дели страните на три зони, като България остава в оранжевата зона.

19

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Не ЕС, а радикални реформи ще спасят хърватската икономика
Здравният министър разреши публика и за състезанията на закрито

30.09.2020

95 1
Световната банка ще отпусне 12 млрд. долара за ваксина срещу Ковид-19

30.09.2020

Обновена

353 3

Коментари

Forza NATO

Завиждат гадовете.

Stern

Завиждат, я.

Още февруари Алена каза, че аурата Му няма да позволи пандемията да се настани у нас.

И не биде пандемия, биде само светлина.

Сега Му завиждат тулупите.

Rattrack

Да, а сега Алена ще замести Горанов във финансовото министерство.

dzh-1

ехх, мангърчета, запалянковчета, чалготекоманиачета...заради вас не мога да се видя със семейството си, гадове такива!

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu
Какво ти пречи да ги видиш?
I.Ivanov

Иска да ги види, но няма желание.

dzh-1

нарочно ли се правите на глупаци? при 24 дни отпуск - 15 дни карантина...

I.Ivanov

Това ти го навряха мутафчетата, не мангъровчетата.

I.Ivanov

Мутафчетата ти казаха вече, че всичко е било ташак. Вече няма карантина - само си изнамираш отнякъде бележка, че си ковид отрицателен.

 

Остава само да искаш и да имаш желание да се видиш с вашите. Надявам се, че ще спазвате социалната дистанция при евентуалните срещи.

dzh-1

тц, това с бележките минава само в гърция...и в нидерландите, и в австрия се затваряш за две седмици на посочен от теб адрес...

I.Ivanov

След завръщане от България се препоръчва тест или 14-дневна карантина.

Холандските, пардон, нидерландските мутафчии са го измислили. Ама ако нямаш желание да се видиш с вашите, то е друг въпрос.

vetka
Що лъжете като брадати цигани бе ? Нито за пристигащи в Белгия българи , нито за пристигащи в Холандия българи НЯМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ КАРАНТИНИ ! https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/netherlands Има "препоръчителни" карантини , което е опция само за хипохондрици и психясали. Не ви ли е срам да лъжите ? Имате сайтове на Външно Министерство - четете ги !
I.Ivanov

Колегата, май, се притеснява (наужким, разбира се, колкото да внесе паника), че след връщането от България ще го поставят под карантина. И хората му казват - даваш отрицателен ПЦР тест и ако си спазвал противокаквото беше там мерки - стоели са с маски в общи помещения, не са се целували, не са се здрависвали, миели са си ръцете и краката при най-малкото съмнение за промъкнал се в къщата коронован вирус, то пак ще си дойде у ниската земя и ще си работи.

 

Той - НЕ - трябва да се разпространява паника.

dzh-1

така де:

strongly advisable карантина ...

Bacho Кольо

Четв., 16/07/2020 - 18:17 (нов)

dzh-1

нарочно ли се правите на глупаци? при 24 дни отпуск - 15 дни карантина...

Стани учител в Дагоново. Ще имаш 60 дена.

dzh-1

чекай малко! не аз, а моите хора са в чужбина...ако си дойдат - на връщане от бг - карантина, ако ние отидем, като пристигащи от бг - карантина...е не мога да си позволя, при условие, че отивам за една седмица, да стоя затворен 15 дни...а и в нидерландите, и в австрия нещата не са само проформа...

vetka
И продължаваш да лъжеш и да наглееш...
dzh-1

като пращаш линкове, поне прочети какво пише там...

Кире

Всъщност карантината е препоръчителна за идващи от България. Но все пак не е задължителна, твоите хора могат да си направят тест, а ако имат някакви симптоми трябва да уведомят RIVM или личния си лекар по телефон. След това тест и ще ги проверяват. Не е кой знае какво, на мен ми направиха тест тук по друг повод - насрочиха ми час в удобно за мен време, резултатът излезе за по-малко от 24 часа. Всъщност в Холандия (айде, Нидерландия) случаите са доста малко вече, днес един запознат ми рече, че имат по-малко от 100 в болница. В интерес на истината тук промениха правилата не чак толкова драстично, маската не е задължителна, само в обществения транспорт от 1 юни. Маска се слага, ако някой има симптоми - разчита се на съвестност. И, разбира се, не се мотаеш дълго в магазините, а в пиковите моменти пускаха определен брой хора в магазините. Освен това още съвсем в началото обявиха, че разните му мерки могат да продължат година или повече, а ако нещата се усложняват, мерките да се позатегнат. 

 

Слагането на България в тоя списък е показателно как оценяват ситуацията в България. Тук няма значение Мангъров или Мутафчийски. В България така и не се стигна до нивата на Холандия, дори и наполовина, така че като цяло представянето е по-добро, но към момента е доста по-лошо. Проблемни в Холандия са гетата (западен и южен Амстердам особено) и религиозните малоумници в южния пояс. Но дори и църквите се включиха в разни превантивни дейности. 

Влез или се регистрирай за да коментираш