Quantcast
Руски десантчици скочиха групово от 10 км за първи път в света (ВИДЕО) | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Руски десантчици скочиха групово от 10 км за първи път в света (ВИДЕО)

Скоковете са извършени в Арктика и са били част от бойни учебни задачи
6 118

Военнослужещи от ВВС на Руската федерация за първи път в света извършиха групов парашутен скок в Арктика от височина 10 хиляди метра, предават ТАСС и БГНЕС. Това е станал по заповед на министъра на отбраната Сергей Шойгу, съобщи неговият заместник Юнус-Бек Евкуров.

"За първи път в световната история проведохме групов скок със специални парашутни системи в арктически условия от височина 10 000 метра, използвайки кислородно оборудване и последващо изпълнение на бойни учебни задачи. Никой не е правил това преди", каза Евкуров, цитиран от пресслужбата на Министерството на отбраната.

Зам.-министърът каза, че операцията е извършена под преките инструкции на Шойгу. Парашутистите, добави Евкуров, са използвали „парашутната система от ново поколение“. Както бе отбелязано в Министерството на отбраната, в допълнение към новите парашути военните са тествали кислородно оборудване, навигационни устройства, специална екипировка и униформи. Кацането е извършено от военнотранспортни самолети Ил-76.

Скокът е посветен на 75-годишнината от Победата във Великата Отечествена война и 90-годишнината от формирането на ВВС.

Евкуров заяви, че подобни учения ще се провеждат "ежегодно, в различни региони на Арктика, от различен състав участващи и в различни периоди на обучение". Той обясни, че „летните“ условия отвъд Полярния кръг имат свои собствени характеристики и изискват специални знания и умения от всички категории военнослужещи, тъй като те ще трябва да действат при липса на пътища, изобилие от водоеми и блата и много други фактори.

По време на ученията, проведени в Арктика, групата парашутисти скочиха в района на архипелага Франц Йозеф. Групата кацна на остров Александра. Тяхната задача беше да осигурят площадка за кацане за десанта на основните сили, представени от разузнавателни военновъздушни сили, от височина 2 км.

При поход към зоната за евакуация също се проведе обучение за оцеляване в Арктика с изграждането на снежни убежища. 

62

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Русия въведе в експлоатация най-мощния атомен ледоразбивач в света

21.10.2020

10491 53
Руски бомбардировачи прелетяха над американски военен лагер

14.03.2020

13528 60
Русия създава противовъздушен купол над Арктика

09.12.2019

1548 8

Коментари

Страници

Sine_metu

От 10 км и баба знае. „Хитрите“ скокове са от 100 м

Boris65

Миналата седмица скочихме групово след уиски и ред бул  от 12 км  . Започавм да тренирам скок от 90 метра . Кой ще ни направи компания на нас двамата ?

pasamaz

Да беше казал 200, 150 иди дойди. Така само изхитрило се червено и някакво кафяво.

hawk

Георги Йовчев

Белязаният от съдбата

http://aeropress-bg.com/1547-beliazaniat-ot-sadbata

pasamaz

хоук

Да, голям българин и гений .... УП-то е изключително, на мен ми е известно отваряне на 90м. Дъното беше 150, по-принцип, за ползващите УП9. Поне такива са ми спомените. 

Даскал Цеко

Слон летит на парашюте.
Он взаправду или шутит?

 

Sine_metu

Слон очень большой, он до потолка, он не поместится в наших комнатах…

Хулиган

Не знам защо предпочитам надпреварата в здравеопазването, а не във въоръжаването...

http://www.drago.info/index.php/2017/12/07/kmeta-razjalva-generala/

mick

Да - създават вируси... и после има яка надпревара в здравеопазването.

Boris65

Така е , ама Големия Брат 800 милиарда за Оръжие и първи в света по Корона болни ? Има милиарди за оръжие , за болните няма (

Калорифер

 

И защо това е новина?

 

Evasion

Щото тая година парад няма да има и духът на родните чугуни, отляти в съветските леярни съвсем се е спихнал... Нещо, като горната дописка, треа го вдигне... духът...

Бухта

Защото форумът залиня, отделно дето членовете намаляват по всякакви причини. Само новина за Русия (най-вече милитаристична) може да разбуни малко унилия пейзаж. Какво беше едно време, какво е сега, ехей

Epikur

Ами новина е. Просто новина, защото се прави за пръв път в света при тези условия. И толкова.  Утре ще мине в друга обикновена графа и ще се забрави. Виж ако беше го направила армията на Съединените щати, същото  щеше да е безпримерен героизъм, щеше да гърми света, Холивуд да се задъхва от сценарии...

Калорифер

 

Ами я подай връзки към информационни сайтове, които са "прогърмели света" (по твоите думи) и са направили голямо събитие от един най-обикновен тренировачен ден.

 

Epikur

 

 Едва ли мога да ти дам много примери сега, практиката го е показала и хората по света(и в България) го знаят. Вероятно без теб. Току що, на прима виста(както е израза) си припомних един случай с приводнен самолет в река Хъдсън. Пилота спаси самолета, спаси пътниците, Обама си оплю президентската брада от хвалби, света прогърмя за храбростта на героя пилот. Вероятно и ти го помниш. Но едва ли знаеш, че десетина години по-късно същото направи един руски пилот с ТУ-204, който спаси 202 пътника. Такива случаи са безброй в историята и точно те изграждат разбиранията и съзнанието на хората за отделните нации. Това е. Като приятелска забележка  ще ти припомня, че правилно е да се изписва тренировЪчен.

Калорифер

 

Благодаря за корекцията... 
 
Не намерих обаче нищо за подобен инцидент с ТУ-204. Десетина години по-късно го прави преди година, две или три.
Дай линк към случката.
 
А иначе, не разбирам как може да се сравнява една извънредна ситуация - каквато е приводняването в Хъдсън, с един най-обикновен тренировъчен ден. 

 

Epikur

 За "Калорифер". Виж, принуждаваш ме да пиша повече коментари, а аз нямам този навик. Предпочитам да синтезирам това което знам и да го изразя в един, най-много два коментара. Освен това не се познаваме, нов съм тук, но ще се убедиш в бъдеще, че избягвам недоказани и измислени в моята глава "аргументи", изграждам коментарите си на факти и доказани събития. Конкретно за този случай, аз си спомних че имаше нещо, ати ме караш да го покажа. Ето какво открих:  "Руски пилот с 226 души на борда кацна в нива". Това е от 2019 година. Друго(за което бях написал по спомен в предния пост)- " Самолет с над 200 души  кацна на руско летище с горящ двигател".  Това е 2018 година.  Напиши тези неща в Гугъл, ако обичаш и сам ще прочетеш каквото трябва. 

rvelev

Точно това е идеята на новината! „

 

 за първи път в света извършиха групов парашутен скок в Арктика от височина 10 хиляди метра”

Изключвам дежурните коментари на фоби и фили които от всяко нещо ще прозрат хибридна атака, зараза или каквото си измислят!

Скокове от 10-11 000м. правят много уважаващи себе си армии по света! Но факта че това става при арктически условия го прави сложен! Един пример: стандартно температурата пада с 6°С на всеки  1000м. Ако приемем че температурата на площадката за приземяване е 0° може лесно да се сметне колко ще е на 10000м. Макар че температурата в Арктика няма да е нула нали? Та уникалното тук е че при тази температура може да откаже всичко- парашути, кислородното, облеклото и т.н. Разбира се това е реклама! Все пак Русия е вторият продавач на оръжие в света! Всеки се хвали! Освен комплексираните държави. Като нас! Както казва един колега във форума- всяка държава използва потенциала си в днешното положение, едни правят респиратори, други тестват ваксина, ние шием маски! Такъв ни е потенциала!

The Pal
снимка на The Pal

Може би иска да прочете как руски пилот е приводнил нещо в Хъдзън или Ийст ривър...

Калорифер

 

Виж сега - няма никакво значение колко си нов или колко си стар тук; искал си нещо да кажеш, казал си го. Попитах те за връзка към "прогърмели света" новини, което в контекста на разговора би трябвало да става дума за тренировъчни резултати на други армии - ти подаде приводняването в Манхатън, сравнено с инцидент с ТУ-204.
Мислех да ти дам уеблинк към други приводнявания, пък реших, че и сам можеш да си намериш. Инциденти с приземявания няма и смисъл да търся - хиляди са, стават навсякъде по света и никой не го прогърмява след това.

С една дума - откъде тръгнахме, докъде стигнахме.
 

hawk

Солдат с полной выкладкой, прыгнувший таким способом с высоты 10 тысяч метров, обычно пролетает по горизонтали от 10 до 24 км, прежде чем коснется ногами земли. На таких высотах воздух разрежен, поэтому для преодоления первоначального участка пути (весь полет может: занять 70—80 минут) парашютисту требуется кислородная маска. Кроме того, на высотах свыше 6—7 км температура ночью опускается до 35—50 градусов ниже нуля. Поэтому наличие теплой одежды является очень существенным моментом, иначе парашютисты получат серьезные обморожения.

Существуют и другие опасности, например, неожиданное изменение направления ветра или тепловых потоков, столкновения в воздухе и т.п.

Каубой
снимка на Каубой

Ставай...https://www.youtube.com/watch?v=IrUXoTTaUJE

Каубой
снимка на Каубой

жужу пише. Арткека нашТа. Вън американските каубои. Лале, мале, ама надали.

Аладар

Американските пилоти приводнили самолета в р.Хъдсън

са казали след това че са се учили от опита на руските пилоти

приводнили Ту-104 през 60-те години в река Нева поради

недостиг на гориво.

hawk

Офтоп:

Каубой влиза в кръчмата и стреля на посоки. Всички залягат, само бармана си бърше една чаша и казва:
- Момче, изпили мушката!
На другия ден пак същото и пак същия съвет.
На третия ден - същата ситуация. Каубоя не издържа и пита бармана:
- Защо да я изпиля тази мушка?
А бармана му отговаря:
- Ще се намери някой да ти навре тоя пистолет в зад ''ика и с мушка МНОГО БОЛИ!

paragraph39

/:/ ...Тествани са прототипи на машини за поддържане на живота - DT-30PM.

......................................................................................................................................

DT-30PM- "Витяз"/видео/:

https://www.youtube.com/watch?v=ZguO5H_Y1Ew

 

PlaNed
снимка на PlaNed

Кацането е извършено от военнотранспортни самолети Ил-76.

Как да не е НЕвина? Това е събитие!

До СИГА парашутистите скачаха ОТ Ил-76, а СИГА КАЦНАХА С него...

 

Желязко Желев

                    Да не се готви референдум в Гренландия? Или Аляска?Всъщност след скока колко са оцелели.Машините за поддръжка да не са за уборка и дезинфекция.

                 Е дадох тон.Продължавайте.Ще ми бъде интересно до какво може да достигне колективния бездействащ евристичен разум.

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Тествани са прототипи на машини за поддържане на живота - DT-30PM.

 

Превод с експертност тип Урсула фон Лайен. DT-30PM е съчленен снегоболотоход за транспортиране на хора и товари в райони,  където теренът е с ниска носеща способност (блато, дебел сняг, липса на пътища, пресечена гориста местност). 

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:DT-30P1_Vityaz_1.jpg?uselang=ru

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш