facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Син на агент на КГБ стана член на Камарата на британските лордове

3 178
 ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън назначи 36 нови членове на Камарата на лордовете. Между тях са братът на министър-председателя, няколко видни привърженици на Брекзит, както и роден в Русия собственик на английски медии, чийто баща е бил агент на КГБ.

Става въпрос за Евгений Лебедев, притежаващ лондонските вестници "Индипендънт" и "Ивнинг Стандард". Баща на медийния магнат е руският олигарх Александър Лебедев, който е работил за руските тайни служби по време на Студената война.

Бившите финансови министри на Обединеното кралство Йън Кларк и Филип Хамънд, които се противопоставиха на Брекзит, също бяха назначени за членове на Камарата на лордовете. Списъкът с нови членове включва и бившата крикет звезда Ян Ботам, привърженик на Брекзит.

Сред новите членове са още лидерът на шотландските консерватори Рут Дейвисън, братът на премиера - Джо Джонсън, който беше против Брекзит и напусна правителството миналата година заради несъгласие с неговата политика.

Повечето от кандидатите са в съюз с управляващата Консервативна партия на Борис Джонсън, а сред тях има и бивши депутати от лейбъристите, подкрепили Брекзит.

10

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Швеция препоръча да се работи от вкъщи до края на годината

31.07.2020

Обновена

4610 10
Оксфордска ваксина срещу Covid-19 дава надежди

20.07.2020

1722 14
Лондон санкционира 25 високопоставени руснаци по закона Магнитски 

06.07.2020

Обновена

2477 24

Коментари

pgp

Боджо си уреди  братчето и своите хора, а другите са просто за камофлаж. Чиста форма на непотизъм. Кой казва,че само в България може да вирее корупцията.

Sine_metu

Великобритания е олигархия от векове. България - отскоро и зорлем

Бонжуар

Лице Йън Кларк никога не е било обитател на #11. 

Колкото до Лебедеви, по-интересно е колко махмудии са наляли в касата на торите. 🤑🤑🤑

Epikur

 

 Нищо изненадващо, че някой си Евгени Лебедев притежаващ вестници станал лорд. Доста преди него и ние си излъчихме лорд, при това пак Евгени. Освен това нашия лорд Евгени Минчев е писател, човек на интелигенцията в средата на лордовете.  Може да раздаде на всичките си колеги лордове автограф към книгата си "Живот на педал".

Purple__Haze

Лорд Евгени Минчев е обичайния заподозрян за снимките на златните кюлчета в спалнята на ЕВРОмутрата.

Звън®
снимка на Звън®

Калеко на двоен агент на Ми-6 си сменя пола и става депутат на Държавната дума на Русия.

Domi

Този е 100% моше от бандата на прасетата по Оруел...нещо като говорещият немски Кисингер приселник от Швабия станал външен министър в ФАЩ...или като М.Велчев баща му директор  в БГА Балкан ....спечелил конкурс 1985 и отишъл в ФАЩ...после спечелил конкурс и го приели в Харвард...после спечелил конкурс и го взели на работа в М.Линч...после станал министър в БГ... късмет и подал външният дълг..от долари в евро...играл карти с Доктора..и още и още 

И той от бандата на мошетата/прасетата... 

Льо Клер

Назначени в Камарата на лордовете! А някога членството в Камарата на лордовете някога е било рождено право на наследствените перове. Сега назначени ... Ако перифразирам края на български виц - "Узните си лордо!"

pgp

И сега има наследствени лордове в горната камара, но техният брой е доста ограничен. Има такива, които се назначават както в случая, а също така и такива, които се ръкополагат за лордове,  но техният брой също е малък. Англиканската църква също има постоянно представителство в горната камара. Многовековната тенденция в британският политически живот е била постепенно да се орязват правомощията на монарха и горната камара в полза на долната камара и премиера.

марк

 

 

 

                                                  Как пък не са го лустрирали ?

Влез или се регистрирай за да коментираш