Quantcast
Създателят на Новичок: Той е ефективен колкото атомна бомба | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Създателят на Новичок: Той е ефективен колкото атомна бомба

Емигрант публикува в книга всичко за веществото и сега всяка лаборатория по света може да го прави, казва Леонид Ринк
4 801
 РИА Новости

Бойната отровна система "Новичокк" по ефективност е сравнима с атомна бомба със същия обем или тегло, заяви в интервю за РИА Новости разработчикът на веществото Леонид Ринк.

"Но "Новичок" е много по-евтин и при използването му всичката материална част на противника би останала невредима - всички домове, цялата техника. Ще останат и трябва само да бъдат измити, след което може да бъдат използвани за свои цели", заяви ученият.

Той разказва, че пред разработчиците е била поставена задачата да направят химическо оръжие, което и максимално ефективно за използване на бойното поле, но което има кратък живот, за да не бъдат подложени на неговото действие настъпващите части на съветската армия. Според Ринк войска може след известно време да влезе на територия, върху която е използван "Новичок", да премине през нея и "да се занимава със следващите си дела".

Ринк заяви също така, че след като емигриралият в САЩ Вил Мирзаянов е публикувал книга, в която описва "Новичок", вече всяка химическа лаборатория по света може да го направи.

"Вил Султанович (б.р. - Мирзаянов), макар и да не е създател на "Новичок" публикува на запад книга за тази система и за нейните автори. Затова, вместо да иска прошка от Алексей Навални, той трябва да иска прошка от прокуратурата, органите за държавна сигурност и страната за разгласяване на секретни данни в открита литература. А след това да поиска прошка и от цялата световна общност за това, че с книгата си е предоставил пълно описание на системата "Новичок" на всевъзможни агресивни елементи", казва Ринк.

"Разкри на терористите как да правят "Новичок" в условия, добре - не домашни, но в някакви лаборатории с аспиратори. Във всяка лаборатория, моля, варете, никой не ви пречи", заяви още създателят на отровното вещество.

Според Ринк обаче данните за отравянето на руския опозиционер Алексей Навални с нова разновидност на "Новичок" са глупости, тъй като няма симптоми за отравяне с това вещество.

Ключови думи:

новичок, Леонид Ринк
52

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Руското МВнР: Новичок има в поне 20 западни страни в 140 варианта

10.10.2020

2215 27
Навални: ЕС да спре достъпа на кремълските олигарси

07.10.2020

Обновена

4443 96
Навални: Путин е отговорен за отравянето ми

01.10.2020

Обновена

3003 59

Коментари

Страници

MAPOH

Болен мозък...

марк

 

 

 

                                 Кой каквото ще да каже , задачата е дадена - да се говори за Новичок .

Доц.Трътлев

На снимката - 100% представител на богоизбрания народ.

Хумангоид

Ютубето е фрашкано с картинки от безлюдни, мъртви руски градове. Сигурно са го изпробвали на своите?

Boris65

Нещо както напрааи Буш в Ню  Йорк - атака в центьра на града? 

Светозар

Звонит Лавров Шойгу и говорит:

– Слушай, Кужугетович, не бей по Нью-Йорку, у меня там дочь живет.

Шойгу, возмущенно:

– Блин! Песков просил по Лондону и Парижу не бить, Медведев – по Берлину, Мизулина по Бельгии, Жириновский по Швейцарии... Другие наши звонили, список большой. Лавров, куда бить-то тогда в случае чего?

– Ммм, ну долбани по Воронежу, там наших точно нет.

Boris65

По Н Й удари Буш! 2 небостъргача.

Воронеж какво му има? Къде удариха? 

Ruby Tuesday

Ловеч през капитализма изгуби повече от  половината си жители.

Светозар

Защото тези, които строят капитализъма, са същите, които строяха социализъма.

Boris65

Ютубчето показва ужасите в Ръждивия пояс - кошмар .

 

noooo1

Той е ефективен колкото атомна бомба

Като гледам Скрипал, Навални и останалите случаи, накрая атомната бомба ще се окаже напълно безвредна.

Емил Станоев

Егати и атомната бомба ? До сега няма нито един умрял !?  Защо ли ?

Аладар

Западния Новичок е менте и затова не трови бързо за разлика от руския.

Boris65

Демократите сме от Жилязо!

Атомни бомби и новичок не ни действат!

Само ПАРИ ни дайте! 

licho

Сега пак публикува глупости. Тоя не е изобретател на никакъв новичок. По скоро е престъпник и съучастник в убийства.

Това е от руското вики:

 

В 1995 году российский банкир Иван Кивелиди погиб от отравления ядом, который был нанесён на телефонную трубку в его кабинете. От него же погибла секретарь Зара Исмаилова и поражения различной степени тяжести получили другие лица (всего более десяти человек), входившие в кабинет.

 

По официальной версии, завлаб Леонид Ринк, работавший в ГИТОСе, неоднократно выносил из лаборатории нелегально произведенное отравляющее вещество и продавал его людям, связанным с криминалом, в том числе, через посредников, убийце, Владимиру Хуцишвили. На Западе публиковалась альтернативная версия убийства как «одного из первых в серии отравлений, совершенных российскими спецслужбами» с помощью яда, «используемого шпионами», при этом Леонид Ринк считается подставной фигурой.

 

Като го гледам как го бутат наляво надясно да се изказва западната версия е вярна.

 

Делото  е водено в руски съд и има експертиза с какво е тровен човек и къде е произведена отровата. И да новичок е достатъчно отровен когато е използван като контактна отрова.

И специалистите дето се изказват да имат предвид че когато едно вещество се използва като БОВ то се смесва с транспортни агенти и тн. които позволяват по бързо и лесно разпространение на отровата.

Това не е задължително да е вярно за лабораторно произведеното чисто вещество.

Изобретател или синтезатор на новичок е руски учен химик Петр Кирпичев завеждащ секретна руска лаборатория в 80те години.

 

Първия известен отровен е Андрей Железняков по време на лабораторни изследвания (1987). Той е вдишал отровата и има негови спомени как се е чувствал. Не е умрял (въвели са му антидот и е бил в кома две седмици ) но е останал инвалид за цял живот.

 

Ако пишете неща и мнения опитайте се да си съставите правилна картина на нещата, а не да пишете

колко не било страшо и не било отровно и тн.

 

sega_reader

Бла, бла, бла, нищо конклетно.

Думи на предател на Родината си, емигрант зад граница, може да си фантазира каквото иска.

И друго, щом е БОВ защо тогава алкохолика Назални е още жив ?

Противоречие.

И от кога на самогона вече му викат новичок ?

licho

Прочети пак статията. Кой е емигрант? Кой е предател?

Irresistible
снимка на Irresistible

Всичко в това интервю - от първия до последния ред - е абсолютна лъжа.

Boris65

Рьждивия Пояс - 18 щата са тотално скапани от Новичок, Белина , хлор, полоний. Рьжда и разруха. 

paragraph39

/:/ Според Ринк обаче данните за отравянето на руския опозиционер Алексей Навални с нова разновидност на "Новичок" са глупости, тъй като няма симптоми за отравяне с това вещество.

........................................................................................................................

"Според Ринк обаче данните за отравянето на руския опозиционер Алексей Навални с нова разновидност на "Новичок" са глупости, тъй като няма симптоми за отравяне с това вещество."

Това изречение трябваше да е първо в дописката, а НЕ последно!

Всичко друго по средата е Пълнеж- за хонорар или за потупване по рамото!

Irresistible
снимка на Irresistible

20 марта 2018 года, через 16 дней после отравления в британском Солсбери бывшего офицера ГРУ Сергея Скрипаля и его дочери Юлии, Леонид Ринк дал большое интервью агентству РИА "Новости". В нем он рассказал, что работал в филиале ГосНИИОХТа (Государственный научно-исследовательский институт органической химии и технологии) в Шиханах в составе группы, которая занималась разработкой нового класса боевых отравляющих вещества класса "Новичок". Основной смысл высказываний Ринка сводился к тому, что, во-первых, у России не было мотива покушаться на Скрипаля, особенно накануне президентских выборов и чемпионата мира по футболу, во-вторых, формула "Новичка" широко известна, его можно синтезировать где угодно, а значит, отравить бывшего разведчика могли и сами британцы, а в-третьих, если бы был применен "Новичок", то Скрипаль и его дочь наверняка бы погибли.

 

Любопытно, что это интервью было отредактировано после публикации, вероятно, чтобы лучше отражать текущую официальную версию: если в его исходной версии Ринк говорил, что "Новичок-5" был принят на вооружение в СССР, то в отредактированной он уже уверяет, что "в Советском Союзе и России не существовало программы создания химического оружия, которая называлась "Новичок". За три дня до публикации интервью такую же фразу почти дословно произнесла представитель МИД РФ Мария Захарова: "Никогда ни на территории СССР, ни во времена Советского Союза, ни во времена Российской Федерации, ни на территории РФ не было исследований, которые имели бы прямое или кодовое название "Новичок".

https://www.svoboda.org/a/30597503.html

Oraсle

Една от важните разлики между ядреното и химическото оръжие е че възможностите за манипулиране на мощноста на ядреното са сравнително ограничени и под критична маса поразяващ ефект на практика няма - или голям взрив, или голямо нищо.

Химическите отрови също имат "критична маса", под която не могат да причинят чувствителна вреда дори на един човек, като за бойните отровни вещества тя е изключително ниска. Затова е възможно да отровят едно едно единствено конкретно лице намиращо се в голям град или пътуващо с пътнически самолет.

 

Поради това твърдението в заглавието е вярно, но изключително подвеждащо. 

Bullet Tooth Tony
снимка на Bullet Tooth Tony

Има такова нещо за ядреното оръжие, но има и много чалъми:

The W54 was one of the smallest nuclear warheads deployed by the United States. It was a very compact implosion-type nuclear weapon design, designed for tactical use and had a very low yield for a nuclear weapon, in the range of 10 to 1,000 tons TNT equivalent.

За бомбите с делене чалъма май е в това че критичната маса зависи от "компресията" по време на взрива. По-голяма компресия -> по-малка критична маса....

 

А за бомбите базирани на синтез по принцип няма критична маса... Няма да навлизам в подробности.

 

Та не знам как работи горната W54, но явно мощността може да се регулира.

Oraсle

Не казах че не може, а че възможностите са силно ограничени в сравнение с химическото оръжие, от което може да използваш доза от няколко молекули.

Bullet Tooth Tony
снимка на Bullet Tooth Tony

Е, има и полоний.....

duzov2

Аз, ако съм на мястото на този, Ринк, никога не бих се изказвал по въпроса!

Баси "Новичок"-а, дето не може да отрови ефективно никого!

Всички отровени с него сега си живеят нормално и дават интервюта наляво и надясно. 

Irresistible
снимка на Irresistible

1 августа 1995 года в своем кабинете был отравлен банкир, на тот момент один из богатейших людей России, Иван Кивелиди. Следствие установило, что яд был нанесен на телефонную трубку. Кивелиди умер три дня спустя, от отравления тем же веществом скончалась секретарь банкира и производивший вскрытие его тела патологоанатом. Следствие пришло к выводу, что редкое фосфорорганическое отравляющее вещество предоставил убийцам именно Леонид Ринк. Это подтвердил на допросах и на суде и сам химик.

 

В итоге Леонид Ринк избежал ответственности по делу об убийстве Кивелиди – следствие пришло к выводу, что, передавая яд, он не знал о готовящемся покушении, а дело о незаконном обращении сильнодействующих и ядовитых веществ было прекращено за истечением срока давности.

https://www.svoboda.org/a/30597503.html

gayo

Нарышкин заявил, что все запасы "Новичка" на территории России уничтожены

https://tass.ru/politika/9459127

 

Захарова: Мы неоднократно заявляли: ни в Советском Союзе, ни в России, в отличие от стран Запада, научно-исследовательских и конструкторских разработок под условным названием "Новичок" никогда не осуществлялось

https://twitter.com/i/status/1308769716949913600

Светозар

Китайци обстреляха мирно орящ съветски трактор. Тракторът унищожи противника с артелерийски огън и излетя към базата си.

Irresistible
снимка на Irresistible

Разработка боевых отравляющих веществ группы «Новичок» проводилась в конце 70-х годов для советской армии после того, как аналогичное химическое оружие появилось на вооружении США. Об этом в пятницу, 4 сентября, в интервью «Ленте.ру» рассказал один из создателей «Новичка», доктор химических наук и биохимик Леонид Ринк.

«Требовалось произвести фосфорорганическое боевое отравляющее вещество нервно-паралитического действия. Этим занимался и я в том числе. Разработка «Новичка» велась более десяти лет. В результате было получено то, что и требовалось заказчику, — но озвучивать эти требования не могу», — рассказал Ринк.

 

Он также отметил, что в разное время «Новичок» носил разные названия, придуманные военными: вначале «Нуклон», потом «Лошадь». А название «Новичок» было придумано «одним полковником» в конце 80-х годов.

https://lenta.ru/news/2020/09/04/nov/

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш