Quantcast
ГЕРБ атакува протеста заради фалшива новина за Народен съд | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Медии

ГЕРБ атакува протеста заради фалшива новина за Народен съд

Първоизточник на невярната информация бе обществената БНТ
4 826

Фалшива новина за намеренията на антиправителствения протест даде повод на управляващите да атакуват отново несъгласните с управлението. В сутрешната емисия новини на обществената БНТ беше съобщено, че "за днес организаторите на антиправителствените протести са обявили свикването на Народен съд на пл. "Народно събрание" пред паметника на Цар Освободител". Че такъв Народен съд ще се състои гласеше и заглавието на новината на сайта на обществената телевия. БНТ не се позова на никакъв източник на информацията. 

Организаторите на протеста от Отровното трио веднага опровергаха “новината”. "БНТ фейкнюз...Никой не е обявявявал свикване на Народен съд? Напротив, ние сме яростни противници на подобни "идеи"! Та ако някой не е разбрал защо Кошлуков е следващата законна цел на протеста...", написа във “Фейсбук” адв. Николай Хаджигенов. Малко по-късно новината тихомълком беше свалена от сайта на телевизията.

Това обаче не спря кафявите проправителствени медии, които публикуваха злобни статии срещу протеста. В този хор се включиха и управляващите от ГЕРБ. Зам.-министърът на външните работи и лидер на младежката структура на партията Георг Георгиев даде даже специален брифинг, на който сравни протестиращите с комунистите през 1944 г. "За съжаление днес има още един много нелицеприятен повод, по който да говорим на тема, свързана с езика на омразата. България за пореден път стана свидетел на една много грозна и мрачна препратка към миналото. Това, че бяхме информирани как ще бъде свикан Народен съд от организаторите на протестите, нявява едни много грозни и тъжни спомени", обяви Георгиев. Според него не е случайно и че наскоро е била осквернена с червена боя вратата на църквата "Св. Петка Самарджийска" в центъра на София. "Ако направим един исторически преглед, ще забележим, че 1925 г. отново църква е станала обект на най-тежкия тогава в европейската история атентат", посочи Георгиев. Той е категоричен, че няма да бъде позволено да бъдат възродени тоталитарни практики, свързани с най-мрачните периоди на човешката история. Накрая зам.-министърът обяви, че се разграничава от призивите за свикване на Народен съд.

Едва след словоизлиянията му БНТ качи позиция за случая на сайта си, в която поднася на своите зрители извинение за неточна информация в сутрешните новини от 8 септември 2020 г., като виновният редактор ще бъде дисциплинарно наказан. БНТ не толерира и няма да толерира разпространението на новини с невярно съдържание, се казва още в позицията, без никаква конкретика коя е точно фалшивата информация, която е била пусната.

От ГЕРБ засега не са се извинили за квалификациите си към протестиращите.

 

Фейкът на БНТ за “Народния съд” в емисията от днес, 08.09. 7:00.

Posted by Emil A. Georgiev on Tuesday, September 8, 2020

 

36

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Вицепремиерът Каракачанов финтира протестиращи пред БНТ

16.01.2021

4869 18
Нинова: Ще решим дали отново да подкрепим Радев след изборите

12.01.2021

2106 49
Проф.Георги Момеков: Не, две таблетки витамин B6 не правят една B12

12.12.2020

10750 223

Коментари

Страници

wreckage
снимка на wreckage

Диагнусвача треа да си флезе ф задълженията

и да нахардахушка малце копипейстове тук 👇

Вегетарианец

Знаете ли, че:

Комунист=фашист на квадрат

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

А корен квадратен от фашист= гербер.

 

☺️

'FranceskRivalta'8

Смешно ми е, когато прегърналите неолибералните идеи подскачат като ужилени само при споменаванрто на бъдещия НАРОДЕН съд ...

emona1

Може да е фалшива,но не е лоша новина.Де късмет де.

ppipi7766

Кошлуков пробва поредните ченгеджийски хватки за озлобяване на хората срещу протестиращите.

Не редактора, а шефа на телевизията си отива в подобни случаи в неподобни на нас държави.

Васик

А случайно да си спомнят, че Бойко Борисов е преименувал българските турци с автомат в ръка?

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Историята е цикличен процес.

Има свойството да се повтаря.

☺️

Калпазанче

ОСТАВКА на КУШИ!  ТОЙ Е ОТГОВОРЕН ЗА ФЕЙКА!

ОСТАВКА И НА МУТРИТЕ,ГЛАВАТАРЯ ИМ И НЕГОВИЯ ИНСТРУМЕНТ!

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Едва след словоизлиянията му БНТ качи позиция за случая на сайта си, в която поднася на своите зрители извинение за неточна информация в сутрешните новини от 8 септември 2020 г., като виновният редактор ще бъде дисциплинарно наказан.

 

Това няма значение. Да не говорим колко хора ще отидат на сайта на БНТ, за да го видят. Аз например никога не съм им отварял сайта. Злото е сторено и си е свършило работата. България е тотално разкапана държава. Последните десетина години най-долното гюбре овладя всичко и тотално я разкапа.

Желязко Желев

           Фейка преследва прозрачни цели.Както и бутафорния бунт с бутафорните му водачи.

 За нуждата от Н.Съд започнах да пиша преди 10г.Преди Борисов.Като го възкачиха ББ прогнозирах ,че ще свърши по зле от Жан Виденов.Та темата НСъд я следя отдавна.За 10+г. все повече хора искат именно тая институция да въздаде справедливост.След като 30г лъжат народа идва Видов ден.

         Какви цели преследва фейка?Бунтуващите да се отрекат от НС преди да са взели власта.Какви цели преследват бутафорните водачи на бунта вкл. президента?Да насочат в правилното русло народната воля за промени,Че не се знае знае ли се докъде може да се стигне.

        Дълго можем да дискутираме параметрите на националната катастрофа.Но малцина ще твърдят,че такава няма.И тя катастрофота все по-трудно се прикрива.А след половин година и ще е невъзможно.И някой трябва да плати сметката.Само и само да не би да има референдум като оня с който приключихме с монархията.Като нищо капитализма може да бъде сложен на пангара.Там ги стяга чепика новобогаташите.А и НАТО е под 99% съмнение.

JRoger

Щурмбанфюрер Георг пак се изтропа неподготвен, давайки тон на "Зелените тиквети". Явно Кушлука иска да стане ЗКПЧ на мястото на Пърдялко, но не уцели момента. За тази сметка е разписал есенна схема с рахат лукум, кафенце и, разбира се, каменарка.

Красота! 🐑🐑🐑

Sine_metu

Има един закон, казва се генетичен. Волята на Създателя, наричана от невежите еволюция си прави шега, или наказва? организмите, които губят орган - повече никога не им го дава.

Затова сред бозайниците цветно зрение имаме само ние и приматите. Имат го предците ни птици и рептилии, отначало са го имали и всички бозайници. Почват обаче да водят нощен живот, само маймуните си остават дневни животни и решават, че цветно не им трябва. След време повечето се връщат към дневния, ама цветното - йок.

 

Та питам се след като нашите медии лъжат вече толкова десетилетия, дали някога изобщо ще са способни да казват истината?

Sine_metu

Вт., 08/09/2020 - 16:16 (нов)

Sine_metu

Има един закон, казва се генетичен. Волята на Създателя, наричана от невежите еволюция си прави шега, или наказва? организмите, които губят орган - повече никога не им го дава.

Затова сред бозайниците цветно зрение имаме само ние и приматите. Имат го предците ни птици

 

Вт., 08/09/2020 - 17:51 (нов)

TheCrusader

Няма никакъв такъв закон.

Освен това, гълъбите виждат хиляди пъти повече цветове от хората.

Освен гълъбите, и други птици имат много 'по-цветно' зрение от хората.

 

Срещу 100 евро на час ще ти обясня разликата между гълъб и бозайник.

Като знам възможностите ти, няма да ти струва повече от 2-3 хиляди

wreckage
снимка на wreckage

 Волята на Създателя, наричана от невежите еволюция си прави шега, или наказва? организмите, които губят орган - повече никога не им го дава.

На гущерите дава. Щото управляват света. 

Sine_metu

Не дава. Откъсната или цяла, опашката им не е рудиментарен орган. Виж, ако ние с теб се събудим с опашки... ама за какво ти е да управляваш света?

Flamand

Фалшива, колко да е фалшива - не били триото, а Копейкин. И привържениците им все Народен съд обещават. 

Дежурния

                 5 септември 2020

Пред Районния съд в София се провежда протест с искане за освобождаване на останалите в ареста демонстранти, задържани по време на т.нар. "Велико народно въстание" на 2 септември.

Протестиращите обявиха, че свикват Народен съд на 8 септември на площад "Народно събрание" пред паметника на Цар Освободител....

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/protest-pred-rayonniya-sad-v-sofiya

Guro Gurov

Такааа, а дали ще имат дупе управляващите, както си сложиха маска с измишльотината за т.н. промяна на Конституцията, за някакъв "рестарт" дуднеха, та стиска ли им едно референдумче да пернат - "Да има ли нов Народен съд?"

А?

Ко'ш кайти?

Ми  ако земат, че рекат хорицата, демократично тъй - "уеs", ко прайм?

 

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

...ко прайм?

 

Праим "Народен съд," ко да праим? Казано е на латински: "Vox populi, vox dei!" А щом е на латински, значи е умно.

Sine_metu

Не е задължително с отделно референдумче. Нали така и така ще има конституционни промени? Може и Народен да не е, а Държавен, по Търновската Конституция.

Във всички случаи идеята ще хареса на народа

Васик

Това не означава, че няма да има международен съд за Борисов

ловkия

Ооо, не само международен, междугалактически съд за тоя!

Пиша го за пореден път - на Брюксел му е през тромпета за Бг, стига му Баце да изпълнява поетите задължения по спогодбите и договорите, които е подписал.

Sine_metu

Да, ама все още от България не е останал само Брюксел. Сърпрайзче, а?

Guro Gurov

Значи, може да не е Народен съд, ако на някои това докарва киселини в стомаха, може да е специализиарн съд - нали го има и сега, може да се нарича поръсване с китка босилек , важното е едно - изхода от него да е към входа на пъндиза - един коридор да ги дели.

Така че не знам какво се възпаляват партнерчетата, ако продължават мутренските времена да не вземе да излезе,  ще драпат за какъвто и да е съд.

Само да не е линч. 

А?

ppipi7766

Чудя му се на ББ, а какво му е нова конституция, ами ако вземе някой да допише нещо за смъртната присъда.

Ей така в преамбюла:

КОЙто падне от власт на въжето?

Sine_metu

Вт., 08/09/2020 - 17:34 (нов)

словата МИ

И пак ще бъде съдена една партия и една идеология.

Така че, Народен съд и да има, той няма да е благоприятен за тези на площада.

 

Много са загадъчни словата ТИ.

На площада са от една партия с онези около площада, имам предвид вляво и направо, като застанеш с лице към Das Partyhaus. Може би Тръмп и Путин са ти намекнали, че Борисов ще хвърли членската карта на ЕНП?

'FranceskRivalta'8

 

"Чудя се дали ако, дай Боже, скоро има Народен съд, който да осъди на смърт цялото Народно събрание, цялото правителство, повечето кметове, хиляди общински съветници и известен брой обикновени престъпници, след време историците ще говорят как е бил избит "цветът на нацията"? Защото "цветът на нацията" в момента са Борисов, Цветанов, Горанов, Караянчева, Пеевски, Цацаров, Плевнелиев, Меди Доганов, Станишев, Марешки, Симеонов. Цачева, Каракачанов, Местан, Гешев и други подобни. Защото и тези са като онези с три национални катастрофи за по-малко от30 години.”  К. К. (3 years ago)

Moby-Dick

Ами хич не е фалшива новината - видео:

 

https://s1.piktv.bg/f/videos/10/piktv_fcb10e857be8f3843fc8d17bfaeeedee.mp4?fbclid=IwAR2CMerk0RAiuuVRtNRvIzeD7Ne5PxKolptrQg-5mQFlSbum0pu2m3-nDrU

ddantgwyn
снимка на ddantgwyn

Вт., 08/09/2020 - 17:51 (нов)

@TheCrusader

Освен това, гълъбите виждат хиляди пъти повече цветове от хората.

Освен гълъбите, и други птици имат много 'по-цветно' зрение от хората.

И освен това, птиците не са бозайници 👀

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш