facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Медии

Нова телевизия съкрати поредна група журналисти

Намиращите се в "престой" Мирослава Иванова и Галя Щърбева вече са вън от медията
41 035
 Нова тв
Вече бившата водеща на "Събуди се" Мирослава Иванова

Нова телевизия е съкратила журналистите, които преди седмици бяха уж временно свалени от екран и извадени от екипите на предаванията си. Доскорошната водеща на съботния сутрешен блок "Събуди се" Мирослава Иванова (на снимката) е потвърдила пред "Свободна Европа", че вече е уволнена и в момента е безработна. Същото се е случило и с репортера в същата рубрика Галя Щърбева. 

В средата на април стана ясно, че ръководството на Нова телевизия е отстранило Иванова, като заедно с нея са освободени  Щърбева и още един от репортерите в "Събуди се" - Мария Йотова. Продуцентът на съботния блок Станимира Иванова също спира да изпълнява задълженията си. Свален от екран е и репортерът Живко Константинов. Шефовете обяснили действията си с кризата след въвеждането на извънредното положение. Според управителя на Нова телевизия Ива Стоянова обаче изброените журналисти не са уволнени, а са само "в престой", тъй като новите правила, гласувани за времето на извънредното положение, позволяват това. "Не са съкратени. Трудовият кодекс ни дава възможност да ги сложим в престой за 15 дни. Ще видим какви опции ще имаме по-нататък след кризата", мотивира се тогава Стоянова. 

След въвеждането на извънредното положение в Кодекса на труда бе въведен член, който дава възможност служители да бъдат “поставени в 15 дневен престой”, след което работодателят може да прецени дали да ги съкрати.  Любопитното е, че съкращаването на журналистите от Нова телевизия се случва в последните дни на извънредното положение.

Това е поредната вълна от водещи, репортери и служители в Нова телевизия, които са уволнени или са принудени да напуснат. След като през април м.г. медийната група бе закупена от бизнесмените Кирил и Георги Домусчиеви, начело на нея застанаха кадри на близкия до депутата Делян Пеевски Канал 3. Сред тях са Миляна Велева, която бе назначена за шеф на новините на Нова, и споменатата Ива Стоянова, която стана управител на цялата компания. По документи Стоянова се води собственик на Канал 3. След идването на първия и на втория кадър на Канал 3 започна масирана чистка на известни лица като Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов. В началото на тази година пък Нова бе напусната от водещата Лора Крумова и от режисьора Валдес Радев, станал известен в социалните мрежи със серия шаржове на властта.

 

20

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Търсят се феновете на Нова телевизия

01.09.2020

СВЕТОСЛАВ СПАСОВ

16096 11
Българите вече са длъжни да гледат Нова телевизия

04.08.2020

СВЕТОСЛАВ СПАСОВ

141199 28
Ексшеф в Нова тв уволнена, защото не махнала Анна Цолова

30.07.2020

14932 8

Коментари

maestrata

ПерсИоналът ще се попълни с водещи от брифингите!Хвала!👮

slavabg

Голямо важно... тъкмо ще се разприказват 😆

inventus

Когато новият лъв замести старият в семейството на лъвовете първата му работа е да убие всички малки лъвчета. Това принуждава лъвиците да се разгонят отново и да бъдат заплодени с неговите лъвчета. За съжаление този подход не е достатъчно притъпен и у човешкият род въпреки хилядолетията култура цивилизация и еволюция и на практика го виждаме как работи и сега.

Flamand

Да идат в БСТВ или 7/8!

sega_reader

А защо не при Пу*ьо Харизанов в телевизия Европа ?

/Сульо и Пульо -национални герои/

Epikur

 

 Че защо не? В 7/8 е Крум Савов, който като спортен журналист първи е уредил Галя в Нова телевизия. Те и повече от останалите и колежки в същата телевизия са започнали бурната си кариера, като са използвали за силния си стремеж към екрана, палавата страна на хормоните си. Галя е доста амбициозна и има силен афинитет към ръководните кадри. Може отново да използва старите способности. Такъв е живота.

Va

Постараха се хората които бяха активни и критични към властта да бъдат прогонени и оплюти, сега от кого очакват да ги подкрепи? От мишките, които се навеждат и чакат всичко да се размине?

Хулиган

Какво да очакваш от назначен собственик?

Спомнете си до какво дередже докара морския флот същото това лице...

http://www.drago.info/index.php/2019/08/24/bairak-za-morskia-flot/

Минувача
снимка на Минувача

Корнелата също направи смели съкращения, но те не намериха масто тук. 

КатеринаK

Най-накрая в Нова телевизия ще остане само Ники Дойнов.

Джиджи

То пък една телевизия ... 😲😵😲

 

"Модерна", разчита единствено на тъпите реалитита ... 😅

 

Изобщо не я гледам. 👎

плувецът

Няма да е той. Накрая ще остане само Гала. 

sega_reader

Не, и Гала няма да е. Сега е посърнала защото не може да налага свои идеи в предаването, а ако сте забелязали, но понеже не гледате няма как да знаете, натътрузиха и една маса навлеци с които да работи иска или не, никой не я пита. Флашка Патрашкова е там, Ева бързата уста от Господарите, един дето е мъж на жена си щерката на Диков и Аня/ а, той е никой и да завършим накрая с тенорът-брат на волейболиста.

Е как се прави сериозно предаване с такава тюрлю гювеч компания?

 

Zmeja

Човек дори и лоялен журналист да е, го изпъждат и друг го замества.

Stern

Но пък върнаха "страшния" разследващ Васил Иванов. Страшен за селски кметове, 5-то разрядни партийни лидери и провинциални доктори. Очевидно за него няма нищо за разследване около жълтите павета.

Но пък може да разследва защо Домусчиеви не изпълниха договорните си задължения с БМФ, но и отказаха да платят неустойката.

Johnny2965

Защо случващото се в една треторазрядна частна телевизия, чиито програми ме принудиха да я изтрия от паметта на телевизора си, трябва да е обект в "горещи новини"?

Hristo Manov
снимка на Hristo Manov

Да 'илядите, боклуци, велики сте!

дядо Илия

Все едно някой от пътя да дойде и да ми държи сметка в моята компания защо уволнявам или назначавам някого!

Антей

 

Позитивна е смяната на екипите на сутрешния блок в Нова. Седмичната.

 

Появи се конкуренция - повишава се качеството! Браво!

 

В.Николаев по-старателен. 

 

Същото трябва да направят и другите две ТВ - обществената и битиви.

 

Важно е и за физическото и психично здраве на водещите!

Как се издържа на целогодишно ставане в 4-5 часа?!

 

Да правят кадрово каквото искат.

 

Но е време да се махнат всички БГ - продукции с НАСИЛИЕ!

 

С вулгарни, обидни думи, крясъци и побоища, простотии.

Че даже и между лекари, елементаризми, бруталност.

Кому са нужни такива сцени?

 

Ми по-долно от неандерталско е ...

Хайде стига вече.

 

Има куп български писатели (и млади също) написали великолепни книги за човешките добродетели, за човешката взаимопомощ и любов към Природата и т.н.

 

Как пък един "продуцент" не се сети да филмира една книга на умни и интелигентни български автори?!

Без насилие и простотии.

 

 

Памфуций
снимка на Памфуций

Да идат в БСТВ или 7/8!

Най-вероятно ще отидат в "Алетрнативата"

Влез или се регистрирай за да коментираш