Quantcast
Новият шеф на Би Ти Ви се казва Любош Йетмар | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Медии

Новият шеф на Би Ти Ви се казва Любош Йетмар

Представителят на PPF Group обещава телевизията да продължи да прави независими и обективни новини
Обновена
5 171

Новият собственик на българската телевизия Би Ти Ви и на още няколко телевизии в Източна и Централна Европа - чешката компания PPF Group, анонсира, че изцяло притежаваните от нея дъщерни дружества са завършили придобиването на дружеството Central European Media Enterprises (СМЕ), което държи дяловете в българската и чуждите медийни групи. От PPF са определили и човекът, който ще изпратят в България да представлява CME. Както "Сега" вече писа, мажоритарен собственик на PPF Grоup е Петр Келнер, считан за най-богатия бизнесмен в Чехия. 

"Новият главен изпълнителен директор на CME Bulgaria е Любош Йетмар. Той има повече от 20 години опит в радио и телевизия. Г-н Йетмар рапортува директно на г-н Бартоничек, миноритарен акционер в PPF", съобщиха от централата на PPF. Оттам подчертават изрично, че на този етап Йетмар не заменя досегашния шеф на Би Ти Ви - австриецът Флориан Скала, а започва да работи с него. "Г-н Йетмар очаква с нетърпение да работи с главния изпълнителен директор на Би Ти Ви Флориан СкалаГ-н Йетмар не заменя г-н Скала. Г-н Йетмар представлява СМЕ", съобщават от PPF Group.

Новият собственик разбира жизненоважната роля на независимите и обективни медии в днешното общество и ще продължи да се придържа към ценностите, които направиха новините на Би Ти Ви много уважавани, се казва още в информацията. "Би Ти Ви e добре управлявана компания с изключителен потребителски обхват и разпознаваемост на марката и очаквам с нетърпение да работя с мениджърския й екип. Мой приоритет е да продължа мисията на Би Ти Ви чрез предоставяне на независими и обективни новини, както и висококачествено развлечение за нашите зрители,” каза Любош Йетмар, главен изпълнителен директор CME Bulgaria.

Както "Сега" писа, на 6 октомври Европейската комисия разреши на фонда на Петр Келнер да придобие CME. Сделката е извършена според правилата на ЕС за сливанията, допълва ЕК. "Комисията е стигнала до заключение, че сделката няма да предизвика опасения за конкуренцията в Европейското икономическо пространство", се казва в съобщението. В същия ден от PPF допълниха, че придобиването ще бъде приключено на 13 октомври. 

Процесът по придобиване на СМЕ от страна на Келнер започна преди около 2 г., след като българската Комисия за защита на конкуренцията отказа сделка на PPF с Нова телевизия на стойност 185 милиона евро. След това най-богатият човек в Чехия се насочи към другата телевизионна група, в която, освен Би Ти Ви, влизат още управлявани от CME телевизии в Чехия, Румъния, Словакия и Словения. Обявената преди година цена на придобиването на СМЕ бе 2,1 милиарда долара. 

ИЗНЕНАДА

Доскорошният миноритарен акционер в Нова телевизия и в медийната група "Нова броудкастинг груп", от която каналът е част- французинът Дидие Щосел, е определен за изпълнителен директор в СМЕ, отговорен за останалите пазари извън България - Чехия, Румъния, Словакия и Словения. Щосел продаде дела си в "Нова броудкастинг груп" при сделката между предишния мажоритарен собственик на Нова - шведската компания MTG, и сегашните й притежатели - братята Кирил и Георги Домусчиеви.  

 

17

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ЕК разреши на Петр Келнер да купи Би Ти Ви

06.10.2020

Обновена

4143 13
Радев към Методиев: Не мога да се разпилявам по кадрови въпроси

29.09.2020

Обновена

15832 153
Търсят се феновете на Нова телевизия

01.09.2020

СВЕТОСЛАВ СПАСОВ

16201 11

Коментари

редник

...мажоритарен собственик на PPF Grоup е Петр Келнер, считан за най-богатия бизнесмен в Чехия. 

 

ЧЕЗ, сега и БТВ - интересно, каква собственост имат наши бизнесмени в Чехия?...

Solace

Ами, сметни кой какъв акъл има, и тогава се чуди. Хората там мислят как да хранят наследниците на наследниците си, а тук - само кой да се изфука с по-скъпа кола и без всякаква идея за бъдещето.

 

Бобокови имаха чист бизнес в Германия, Испания, Сърбия, Африка. И по-малки компанийки успяват да инвестират навън, не е като да няма.

От другия тип "бизнесмени" - гелосаната делиорманска мастия купува фарма заводи из чужбина. Борат Батков имаше фабрика за паркет (ако не ме лъже паметта) в Канада. В ОАЕ има налети пари по Шишина линия. Лондонският финяга Спас, заедно с мъжа на Ралица Агайн, купиха албански телеком. И т.н.

sega_reader

"независими и обективни новини", този човек има ли представа от живота в България ?

d5555

Назначават някой нашенец които си има представа кой дава парите.

Evasion

Мисля, че това е началото на една добра телевизия...

John Slow

Новият шеф на Би Ти Ви се казва Любош Йетмар

Прилича малко на Любен Дилов джуниър. 😁

Alex Selkirk

Аз пък чух че се казвал Домуз Ага...😁😁😁

аман бе

Въпросният "ага" е на НОВА.

Сега "Босфор"ТВ на "Швейк"ТВ ли ще се преименува?

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Сигурно Шиши го е посочил
fractal
снимка на fractal

Хайде сега 

Жената зад щанда

Инженерна одисея

Болница на края на града

Господин Тал

Лимонадения Джо

Имаше един филм за две семейства дето се мразеха Бартачкови и .....

Старци берат хмел

 

sega_reader

Забрави за "Франтишек Век", голям филм беше, а може да пуснат пак и "Четиримата танкисти и кучето" нищо, че е полски. А, забравих и "Залог по-голям от живота" с капитан Клос, и той е полски, но то където е Чехия, там и Полша.

Ех, детство мое.

fractal
снимка на fractal

Лолек и Болен чешки или полски беше

Майор Земан беше чешкия Капитан Клос

А какъв турнир по хокей беше за купата на вестник Известия в СССР

А семейство Мейзга от Унгария

От ГДР имаше Призраци от замъка Шпесарт

 

аман бе

Призраците бяха от ФРГ... Но от ГДР имаше един сериал "Невидимият прицел" ("Das unsichtbare Visier"). Нещо като "На всеки километър". С един от по-късно станалите известни в Холивуд актьори в главната роля. Как громеше тогава американците и западногерманците завалията...

fractal
снимка на fractal

Ахим Детхен беше един от псевдонимите на главния герой от невидимия прицел

 

randevu

язък или ...

проф. проф. дър...
снимка на проф. проф. дървингов

...дотук добре...

fractal
снимка на fractal

Дано направят ТЕЛЕТЕКСТ като всяка нормална телевизия в европа

Влез или се регистрирай за да коментираш