facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Технологии

Новият часовник на "Епъл" ще мери кислорода в кръвта

2 114

Новата серия 6 на смарт часовниците на "Епъл" е в крак с коронавирусното време - наред с другите функции, устройството вече ще измерва и нивото на кислород в кръвта чрез пулсова оксиметрия. Днес компанията представя новите си продукти, като досега бяха представени нови "издания" на Apple Watch - 6 и SE, а в момента тече презентацията на новите Айпади.

При представянето на новата функция на Apple Watch 6 компанията обяви, че започва партньорство с научни екипи в опит да проучи как получената чрез нея информация може да се използва при изследването на заболявания като астма и Ковид-19. Надеждите са да се открие начин ниските нива на кислород в кръвта да се използват като предупредителен сигнал за Ковид-инфекция.

Друга новост в серия 6 е постоянно включеният висотомер. Към момента е обявена само цената за САЩ - базовият модел е 399 долара.

Koмпaниятa от Купертино не лансира нов іРhоnе нa ceптeмвpийcĸитe cи cъбития, както се очакваше - това се отлага за октомври. Oчaĸвa ce нoвoтo ycтpoйcтвo дa бъдe пъpвият іРhоnе, ĸoйтo пoддъpжa cyпep бъpзa 5G бeзжичнa тexнoлoгия. 

Още утре обаче ще бъде даден достъп до последната актуализация на операционната систева за Iphone - iOS 12.

Днес бяха представени два нови iPad-a - версия 8 и ново поколение iPad Air.

Основният iPad получи процесор A12, използван в iPhone XS през 2018 г. и поддръжка за клавиатурите и стилуса Apple Pencil. Цената на таблета започва от 329 долара, продажбите започват на 18 септември.

Актуализацията на по-скъпия iPad Air се отрази не само на вътрешните компоненти, но и на дизайна. Екранът е с размери 10,9 инча по диагонал и има резолюция 2360 на 1650 пиксела. За разлика от iPad Pro, на Air липсва Face ID и вместо това използва скенер за пръстови отпечатъци в бутона за захранване.
   
Заедно с iPad Air, Apple представи новия процесор A14, базиран на 5nm процесор. Той има шест изчислителни ядра (четири с ниска мощност и две с висока мощност), четириядрен видео ускорител и два различни копроцесора за ускоряване на алгоритмите за машинно обучение. Новият iPad Air използва USB-C вместо Lightning, точно както iPad Pro от 2018 г. Таблетът започва от $ 599 и ще се доставя през октомври.

Apple е комбинирала своите платени услуги, включително Music, TV + и Arcade, в един абонамент, който ще носи името Apple One, и ще има цена между 14,95 и 29,85 долара на месец.

 

Ключови думи:

технологии, Епъл, Apple
12

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

„Епъл“ стигна историческата стойност от $2 трилиона

19.08.2020

911 26
Съдът на ЕС отмени глоба на Apple за €13 млрд.

15.07.2020

781 5
С iPhone ще могат да се отключат коли

22.06.2020

390 2

Коментари

КОБРЕТИ
снимка на КОБРЕТИ

И з а   ко?!

ppipi7766

Така като гледам първо ще премери нивото на портфейла, после ако потребителят оживее ще видим.

TheCrusader
снимка на TheCrusader

 Ако не мери алкохол, за кво ми е ?!

TheCrusader
снимка на TheCrusader

...

Johnny2965

Тъпотии. Моят, не-ейпъл, умен часовник ми измерва нивото на кислород и до момента регистрира само две стойности - по-често 97% и по-рядко 96%. Така и не разбрах за какво ми е това!

А що се отнася до висотомера, не ми се е случвало да бъда на място, чиято надморска височина да е някакъм проблем за мен.

Aniki

Единствената полза от смарт-часовника, според мен, е, че получавам нотификациите на ръката си и е буквално невъзможно да пропусна някоя(несъзнателно).

levent

Умно решение за да се възпозват от страха на хората, само че сатурацията на кислород в кръвта пада дни след като човек се разболее. Ако например  часовникът отчита 95%, трябва здраво да скнсе разбилял, ако падне под 90-%- горко ти- или ще ко изкараш много тежко, или няма да го изкараш. Та по- добре би било да произведат часовник с който да си правиш PCR тестове😀 Ежедневно да му вкатваш устройството дълбоко в носа и гърлото. Без това приложение няма да е от полза за диагностиката при Ковид-19 

Berardini

Има такова устройство, но не за гърлото и не е часовник.

Ефекта обаче е същия.

☝️

Каротеноид

Да, професиоаналната версията е с ректален датчик, който са втакава няколко пъти на ден. Мери нивата на сероводород в организма. И засича хеликобактер пилори при дълговходната версия.

Hristo

Искам чисовник дето да ми казва след коя ракия, саабахлем ша мъ цепи тиквата 

geo_19

Имам умен китайски часовник (купен за 50 лв.), който освен другите стандартни опции мери кръвно налягане и прави електрокардиограма. Кръвното както и да е, но тази ЕКГ трябва да имаш познания за да я разчиташ. Пък за мерене на кръвното си имам два апарата - един малък дето се слага на китката и друг с маншон дето се стяга на бицепса. Така че и тази функция не ми е толкова жизнено необходима и като следствие - захвърлих умния часовник някъде по чекмеджетата...

КОБРЕТИ
снимка на КОБРЕТИ

И като онези ❗️ над 120 000 пиндостанци организирани у фейса  и излезли с вентилатори в точен час да отблъскват ураган, или ония над 250 000 които си сложили ай фоните в микровълнова след съобщение че се зареждали за 3 мин, или като ония  стотици хиляди пили дезинфектанти  по  бай тръмп  или ония  похарчени пари  къде 12 милиона за  писалка ,която да пише в космоса/руснаците ползвали моливи/ Или някакъв норвежец напарвил с балон на стойност 2000$ снимки от високо на земята  па наса  дала за   подобни 8 милиона$

🌈🗽

Влез или се регистрирай за да коментираш