Quantcast
Д. Атанасова руши Картаген, Рашидов го прави на Ларго | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Д. Атанасова руши Картаген, Рашидов го прави на Ларго

9 275

Вежди Рашидов и Десислава Атанасова - двама големи наши познавачи на античността, временно се оттеглят от парламента, за да разрушат Картаген. 

"Вече разбрахме, че Картаген трябва да бъде разрушен!" - прочете от разпечатана декларация Десислава Атанасова в парламента и много хора я заподозряха, че не е съвсем наясно със съдържанието на текста. 

Тя обаче доказа, че е наясно с всичките разрухи на Картаген от древността до наши дни и знаела, че има още за разрушаване. Финикийският Картаген е съсипан от римляните, но те си вдигат друг, римски Картаген, който също е разпилян, но дори в момента има някакви недоразрушени останки в съвременен Тунис.

"С колегата Рашидов ще им разкажем играта, ще ги направим луди. Много съм мотивирана!" - тропна като лека кавалерия Атанасова. 

Тя доразви мисълта си:

"Засега не успяваме да разрушим напълно българския парламентаризъм, защото парламентът е пълен с безделници. За жалост другите парламентарни групи слабо допринасят за тоталното съсипване на парламентаризма у нас. Не искам да обиждам колегите, но всички други са аматьори в това отношение.

Дори Царя с НДСВ не е пълнил НС с толкова калинки и мутропитеци, колкото сме класирали ние в годините на гербава доминация. Всички тези години ние не стояхме със скръстени ръце. Ние приказвахме глупости със сериозен вид, правехме циркове с бутафорни конституции. Гласувахме под строй пълни дивотии, въведохме езика на батките.

Не всички сме такъв словесен гръм като Нашия лидер, но и ние знаем диалектни и криминални изрази; и ние прононсираме зле прикрити заплахи и дори съвсем открити такива. И ние знаем сложни думички и термини, които мятаме произволно, когато ни се сторят красноречиви.

А при нужда си имаме хора да ни пишат и съвсем сложни текстове, с които затапваме най-засуканите оратори! Това са години и години тежък труд, който нашите опоненти с лека ръка искат да зачеркнат. Имаме още много работа, но Рим не е построен за един ден, както и Картаген не е разрушен от раз" - въздъхна умно Атанасова и добави тихичко нещо еротично. 

***

Вежди Рашидов изпъшка и подкрепи колежката си:

"Аз цял живот съм чукал камъни, ще го изчукам и тоя Картаген, камък върху камък няма да остане! - закани се Рашидов, примлясна и си поглади брадата като интелектуалец. И допълни: - Понеже колежката Атанасова ми припомни и изброи някои заслуги, искам да припомня как през 2018 и аз прочетох една реч, която представляваше обърканите ми спомени от романа Quo Vadis, които аз, не знам защо, смятах за исторически сведения от епохата на Нерон. Даже забърках някаква Бризеида от романа, която пък не била историческо лице.

Не ми мигна окото, сто такива речи мога да прочета и няма да се засрамя. Така сме ние гербавите интелектуалци, само не ме обиждайте на мутра, че неволно си спомням разни хора, дето умряха без време, а си бяха пичове!"

***

След това Рашидов се оттегли да репетира речта на Цицерон: "Докога, о, катиле Трифонов, ще злоупотребяваш с търпението ни!" 

Вежди Рашидов подкара трудовашка количка
Камък върху камък няма да остане от тоя Картаген! На Ларго ще го направя! 

Още

ББР почва да финансира футболни отбори и плеймейтки
Борисов прати в Комисията по ревизия хеликоптер с медицински екип
Путин и Байдън обсъждат политическата криза у нас