Quantcast
Не секва потокът от поздравления към Захариева | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Не секва потокът от поздравления към Захариева

Села и паланки поздравяват външния министър за унищожената у нас шпионска мрежа
7 706
И на село много я хвалят Захариева, не само в Брюксел.

Не спират да валят поздравления и благопожелания към външния министър и водач на пазарджишката гербоидна листа Екатерина Захариева. 
Целият свят не може да ѝ се нарадва заради разбитата наскоро шпионска мрежа у нас, която търгувала национални и натовски тайни в района на руското посолство. 
Захариева изслуша много похвали на Срещата на външните министри от НАТО в Брюксел. 
Тя разказа как един след друг външни министри чрез нея предавали поздрави на България за смелата акция срещу вражеската намеса в работите на Алианса. Разбитата в София шпионска група е шамар през пръстите на Империята на злото, която пак си вре пеленгаторите в натовските ни тайни и загадки - казали на Захариева колегите ѝ в Северноатлантическия пакт. Дипломатите говорели на чужд език, но Захариева ги разбрала и останала много доволна от високата оценка. 

Небрежно-елегантно общуване на най-високо дипломатическо ниво. Всички оценяват нашия принос към колективната сигурност. 
Снимка: Фейсбук / Екатерина Захариева.

***
След като се прибрала в България Захариева, похвалите продължили да се сипят на наша почва като мартенския сняг. 
Захариева споделя, че за нея похвалата на Дядо Пунчо от Пазарджишко има същата стойност като похвалата от някой с ранга на Йенс Столтенберг. За нея всички похвали са хубави, защото са заслужени. 
На предизборна обиколка из пазарджишката селищна система Захариева имала удоволствието да чуе още много похвали и поощрения. 
В едно село зарадвала местните с откриване на стадион и жертвено съжжение на суджуци. Селяните я наобиколили и почнали да я благославят:
"Екатерино, галена кошуто - говорели те с фолклоризми за местен колорит, - Екатерино, слънце алено! Хубав е новият стадион, хубави са жертвените суджуци, хубави са мерките за кризата, ама най ни е хубаво, че разбихме тая пуста душманска шпионска мрежа! Ти ли ги опердаши хубавице!... Следващия път, като хванете такива, да им нашарите продажните задници, ама лично ги накажи, волски камшик ще ти подарим!" 
Тъй разливали словесен сироп селяните му със селяни, докато дъвчели суджуците и обещавали да гласуват по съвест. 
***
Захариева разказа също, че интересът към шпионската дейност неимоверно се покачил след разкритията на нашите служби. 
При обиколките ѝ в избирателния район хората непрекъснато я питали как се става шпионин, за да си повишат качеството на живот. 
Селяните разсъждавали така пред Захариева:
"Щом тия калинки, дето ги хванаха, са вземали по 2000 - 3000 лв, кой знае колко взимат редовните шпиони! Мен ако ме вземат, за година и половина служба, докато ме хванат, по 2500 на месец, това колко прави?" - питали Захариева селяните, но тя тактично отклонявала въпроса, защото не можела да го сметне наум. Казвала на селяните, че за шпионлъка трябват чужди езици и юридическа гъвкавост. 
Селяните хич и не питали какво е юридическа гъвкавост, отказвали се още на чуждите езици. 
"Не е лесно!" - потвърждавала Захариева.
***
Захариева имала полутайна среща по тоя въпрос и с американския посланик Херо Мустафа. 
"Ела да се видим на кафенце - викнала я Херо. - Да те похваля малко, че съм много доволна от вашите служби, най-после показахте мерки със зъби!"
На Екатерина ѝ станало хубаво и отишла. 
Седнали на кафе и сладки приказки, и докато си разменяли женски закачки на тема външност и характер, Херо се пошегувала:
- Да не се измъкне някой, докато ние пием кафенце, хихи! 
Екатерина плеснала с ръце и се замислила. 

Снимка: Михаела Катеринска.

Още

Путин предложи военна помощ за бензиностанцията на Околовръстното
Дмитрий Песков с ултиматум за деопесъчаване на кв. "Редута"
Мутрофанова отваря неделно училище за неграмотни копейки