Quantcast
Новият суперкомпютър ще смята колко пари са откраднати за създаването му | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Задачки-закачки

Новият суперкомпютър ще смята колко пари са откраднати за създаването му

Джуркането на файлове минава на следващо ниво
автор
Г-н БАЛЕВ
16 125
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Хубаво е, весело е и отвсякъде се чува "жлюмп-жлюмп".

Първата задача на новия суперкомпютър, който се изгражда в "София Тех Парк", ще е да изчисли колко пари са откраднати за построяването му.
Както знаете, България и Европа инвестират 12 млн за технологичното чудо, което ще направи България дигитален тигър на Балканите. 
Комисарят по дигиталните работи Мария Габриел и шефът на техпарка Росен Плевнелиев посрещнаха новината с налудничави усмивки и казаха, че премиерът най-добре може да обясни всичко около този гига-тера проект.
Потърсен за коментар, премиерът Борисов заяви, че не е притеснен от изчислителната техника и бъдещите резултати, които ще извади суперкомперът, като изчисли откраднатото около своето Сътворение. 
- Нека да копа машинката, и аз съм копал компири - обяви премиерът, придърпвайки маската си с възвратно-постъпателни движения. - А каквото изрови комперчето, сме се разбрали, да ми докладва първо на мен. Знаете от разните полуманипулирани записи, че естественият интелект на държавата винаги гледа да ми докладва предварително резултатите от разните там преписки и друга чувствителна информация. С изкуствения интелект ще процедираме по същия начин. Казал съм на Марийчето Неделчева, колкото пари трябват, за да се заложи тая особеност на суперджаджата, толкова да похарчат и още толкова да откраднат, ама от европейското кофинансиране. А после машинката ще ми докладва и аз ще профилактирам получателите. От какво да се притеснявам? Както нямам нищо общо с Къщата в Барселона, така и от тукашната корупция пък съм съвсем откъснат. Кой какво ми тъпче в чекмеджето, аз не гледам, щото ми става лошо от корупция. Всеки отговаря за себе си. Никога не съм нарушавал законите, защото в тая държава аз съм единственият гарант за частичното изпълняване на закона. Ако не съм аз - и толкова законност няма да видите, а и не ми се мисли кой ще ви пази от комунистите. Суперкомпютърът сам по себе си няма да реши проблемите на обществото. Нужда от лидери и харизматична демагогия винаги ще има, така че и аз няма да остана излишен. Напротив. Кога ме няма, със свещ ще търсите такъв като мен - и дано да намерите! 
***
Мария Габриел и Росен Плевнелиев отново се усмихнаха налудничаво, а известната психиатърка и Национален консултант по народопсихопатология д-р Ястребина Маниакова коментира, че това са нормални неща:
- Разберете - изръкомаха д-р Маниакова, - на вас може да ви изглеждат някои хора като изчаткали, а в същото време те са успешни в професиите си, уважавани в обществото, желани за интимности и бизнес, а и стокират по чекмеджетата си пари, каквито вие сте виждали само по манипулирани (донякъде) снимки. Е, кой е ненормален тука? - зададе художествен въпрос Маниакова и хитро погледна над очилата си. 

Още

Борбата с корупцията остана за някой друг живот
"Продължаваме промяната" се разбърза с разследващата КПКОНПИ

09.06.2022

Обновена

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

4752
Петков гарантира 7% икономически растеж - при липса на корупция

07.06.2022

966