Quantcast
Водещи политици форсират локвите на Западен парк | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Водещи политици форсират локвите на Западен парк

Възникват нови и нови планове за национален катарзис
2 384
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

След преброяването на гласовете за най-шарения парламент Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Мустафа Карадоган не спират да измислят нови и нови планове, схеми и конструкции за национално помирение и катарзис. Само Слави казал да не го занимават на първо време, нищо че е лидер на Втората политическа сила. 
***
ДАЙТЕ МИ ВРЕМЕ ДА СВИКНА
"Още съм на два дена избраник, не може отведнъж да потегля, малко трябва да свикна - казал Слави Трифонов на всички и се изолирал да помисли за естеството на своя нов живот. И допълнил: - Знам, че имам мисия, знам, че трябва да се мобилизирам в името на великите дела, за които съм предопределен, ама то не става на раз-два. Не ме ядосвайте, че хвърлям оставка и ви оставям да се оправяте сами!" 
И Слави отишъл да изнесе малък концерт в Западен парк, за да се съсредоточи политически. 
***
НАЦЕПВАНЕ С ПРЕНАРЕЖДАНЕ
Лидерът на Третата политическа сила Корнелия Нинова била забелязана да цепи дърва в ремонтирания Западен парк. Лидерката на социалистите размахвала топора яростно, трески хвърчели във всички посоки, не смеели да я доближат нито социалисти, нито други политически партньори. 
"Който иска, да си подава оставки, не е за мене тая, имам работа да върша! - нервирала се Нинова. - Тука има лява идея, има експертни оценки, има концепции в сянка, това не е баница, нямам право да изоставя Делото, иначе това е най-лесно!"
После Нинова измислила една схема, с която да подкрепи дискретно стабилността и да откара още някое време в парламента като все пак някакъв лидер. 
"Ще се изпокарам с половината си депутати, може и малко повече, те ще подкрепят модела "Борисов" или модела "Трифонов" или модела "КараДоган". Ако разцепим всички парламентарни групи, в преразпределението на новите фракции може да намерим работеща формула за експертен кабинет. Аз нямам нищо против пак да се водя опозиция, само трябва да се разберем хубаво какво ще се говори пред народа, да не объркваме хората! Ей, сложна работа стана политиката" - казала си Нинова, тръснала глава и забила клин до чепа на един упорит пън. И отново развъртяла брадвата с невиждана ярост. 
***
КОЙ ЩЕ УСВОЯВА ТИЯ МИЛИАРДИ! 
Борисов бил забелязан да форсира с джипката малко блато в изключително добре ремонтирания Западен парк. Заседнал като оня от разказа "Андрешко" и почнал да форсира още по-енергично. Гола вода и кал хвърчели във всички посоки и му пазели дистанция от другите политически пиргиши. 
"Ей, без малко да счупят държавата, напукаха модела ГЕРБ, а пари има за усвояване, милиарди! - възклицавал по актуални теми и лидерът на Първата политическа сила Бойко Борисов. - То вярно, че никой в партията не ми иска оставката, ама и аз няма да я давам на никого! Ще правим, ще струваме, нещо трябва да измислим, за да се измъкнем от това блато!
Ще викаме Адндрешко, ще викаме Неволята, ще викаме лебедката, но нещо трябва да се направи! Край на предаването!" - извикал Борисов, макар че Рифенщал не го снимала в тоя момент. 
А момчетата от НСО вече газели до пояс в блатото да опънат лебедката. 
"Винаги има решение, не може да няма!" - обнадеждил се Борисов и си представил как скача през нощта, осенен от гениална формула за решаване на политическата криза. 
***
ШУМКАРИ
Група джендър-истерици под изборната бариера провеждали строева подготовка в локвите на Западен парк, командвани от Красимир Каракачанов. 
Строеваците набивали крак в калта, пръскали се един друг, но се надъхали следващия път да са единни като юмрук в името на голямата цел, която само Краси Каракачанов познава в най-красивите ѝ детайли. 
***
МУСТАФА КАРАДОГАН се усмихнал под мустак и си пуснал кубче лед от Студения резерв в чашата. 
***
МУТРИ ВЪТРЕ-ВЪН
Мая Манолова няколко пъти влязла в ремонтирания Западен парк. Неформално. 
***
ИСТИНАТА БЕЗ КОМПРОМИСИ
Христо Иванов също посетил ремонтирания Западен парк и заявил:
"Доган си е направил плажа в Росенец много по-добре!"

Още

Успокоихме Шарл Мишел, че диван-чапразът отдавна е проникнал в ЕС
Политиците се обединиха надпартийно: Кмет се бие само със суджуци!
И новооткритият Западен парк върви към ремонт на ремонта

06.04.2021

3265