Quantcast
COVID-болницата на Борисов затвори, преди да заработи | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / COVID-19

COVID-болницата на Борисов затвори, преди да заработи

Отменя се трансформацията на "Свети Мина", а леглата се свиват наполовина
6 998
 Фейсбук
Преди 2 седмици Борисов навести болния Здравко Димитров на свиждане - оперативка.

Разпоредената от премиера Бойко Борисов COVID-болница в Пловдив затвори, преди още да е заработила. "В "Свети Мина" само частично ще има легла за лечение на заразени пациенти", обявиха днес на пресконференция зам.-кметът Анести Тимчев и Калин Калинов, шеф на дирекция "Здравеопазване" в общината. РЗИ отмени трансформацията на заведението в COVID-болница, а леглата от 137 ще бъдат свити на 60. Причината за всичко това е една - липса на ресурси. А без ресурси болницата не можа да отговори на изискванията. 

„Беше взето адекватно решение предвид възможностите на болницата, като имахме предвид нейните кадрови и технически възможности. Опитахме се да обезпечим максимално лечебното заведение, като направихме много усилия и постигнахме много. Промяната на статута ѝ е при нечовешки условия.  Обърнахме се за помощ към военните, които се отзоваха. Обезпечихме болницата с лични предпазни средства. В момента се работи по изграждането на кислородна инсталация. Въпреки това болницата не отговаря на редица изисквания“, заяви Калинов, цитиран от сайта "Пловдив прес".

За пропадналата идея призна и областният управител Дани Каназирева. Именно тя настояваше "Свети Мина" да се специализира, макар болницата да е общинска, а част от общинарите да не бяха горещи привърженици на намерението. "Щом болницата не става, няма да е", каза Каназирева днес.

По-друг начин изглеждаха нещата преди 2 седмици, когато Бойко Борисов спретна свиждане - оперативка с болния кмет Здравко Димитров. Тогава премиерът и кметът съобщиха на пловдивчани, че ще имат специализирана болница "още днес".

В крайна сметка, като се игнорират гръмките обещания и намерения, развръзката не е изненадваща. Винаги се е знаело, че за преобразуването на "Свети Мина" са нужни доста пари и лекари, които ги няма. Пък и в началото на тази седмица здравният министър Костадин Ангелов се отказа от идеята във всяка област да има по една специализирана и една "чиста" болница. "По-скоро ще се върви към отделянето на COVID-зони и където е възможно да разделим потоците на пациентите", коригира се той.

Още по темата: 

 

30

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов пръв се възползва от правото на изключване

24.01.2021

СВЕТОСЛАВ ТЕРЗИЕВ

15016 11
И Гьобелс би завидял на Борисов

18.01.2021

НИКОЛАЙ ИВАНОВ

13083 55
Нинова приема в БСП вече с електронни книжки

18.01.2021

ТАНЯ ПЕТКОВА

1645 83

Коментари

Scorpi 71

Какво друго може да се очаква от една голяма и празна тиква.

Всичко на него му е такова ПУНТА МАРА.

Има и друг лаф,който също му пасва: 

Всичката пара отишла за свирката.

Wolf ACE

Еми така е в страната на простия Мутраген - има 50 млн. за да го пазят и возят насам-натам в джипката, но няма милион за Ковид болница!

Кво да правиш - приоритети...

de_Ruyter

На сръчните лоФки калинки кумира!

 

Титан на пожарникарската мисъл, мутрата на интелекта, пъдаря на асфалта, Бацето на кърджалийската ПП, лаладжията на десета степен! 

 

Сега тази новина би трябвало да се пусне във всички национални медии, с беграунд от "заповедта му" преди дни... несъстоятелник нещастен.

Мариана Кълвачева

Като наблюдаваме Борисов ни идват едни изрази като "гроги", "последни издихания", "пате в калчища" и "чисто и просто".

Мъчи се човека, то си личи, тотално объркан, безпомощен и не знае какво да прави.

А съветниците му са "хвани единия, удари втория, третия сам ще падне".

За Севдито да казвам ли, хайде няма нужда.

Буболечо
снимка на Буболечо

... и "чисто и просто"

Първото не е много сигурно.

Льо Клер

Нали се похвалиха, че работи!  🐒  Хем на импровизирано свиждане с болния кмет.  Разчитат, че населението помни като маймуните. И за една част - за избиращите -🐒 ги е вярно!

YoYo5

Проспаха ги тея 5 месеца и това си ти е... 

Относно това, споделям публикация, която може да намерите и вие за интересна. Има резон в написаните думи.

 

https://pomisli.bg/drugi/edna-kasha/

Льо Клер

Добре и вярно написано YoYo. 👌

Kerr Avon
снимка на Kerr Avon

Този човек е за освидетелстване. Видимо неадекватен е за каквато и да е длъжност, какво остава да е премиер. В момента сме дали на шимпанзе зареден АК-47...

Льо Клер

какво остава да е премиер.

 

Той е премиЯр!

bay Dragan

Ей, тоя човек ако беше партиен секретар на едно ТКЗС през 1955г., цена нямаше да има.

 

редник

Въпреки това болницата не отговаря на редица изисквания“, заяви Калинов...

 

Хубава работа, ама герберска...    ;)

Slava
снимка на Slava

"Чисти" болници не може да има. А и не е нужно - заради някакво си "грипче"...

Дежурния

Не е хубаво да се изпростява чак толкова. Има предостатъчно неща за които да бъде дъвкан Бойко Борисов. Тази болница не е от тях. Пловдивските тарикати (включително и гербаджии, но и калинки като каназирева) искаха да си пробутат грохнала и фалирала общинска болница като "ковид" и така хем да се отърват временно от изплащане на дълговете, хем ако може да вземат някой държавен лев. Не мина. Иначе звучи добре, като тъпунгелска идея - ето ви сграда, ремонтирайте я, намерете лекари и апаратура и като мине данданията ни я дайте обратно.

Светозар

Прав сте. Г--н Борисов отговаря само за "видимите успехи".

За неуспехите винаги е виновен някой друг и никога, ама никога г-н Премиерът.

ЛАФЪРДИЕВ

Че той сам си изпростря.. Преди нас.. С изпълнението си с Жипката и ваденето на болния кмет.. По-голяма простотия дали можещше някой друг да му погоди..

Та след кат Баце я заповяда..

Кой бе тоз дебил, който  определи за болница сграда БЕЗ АСАНСЬОР??? Лежащи белодробно болни, техника, кислородни бутилки – всичко да се пренася на ръце по стълбите.

И да се хвали с модерно здравеопазване.

atlantis

😢 Писна мииии ... Няма ден в който да не сме свидетели на диви простотии ...

Greg.

Тъпаци ни ръководят. Това не е новина, но призовавам всички подкрепящи под някаква форма това управление да се замислят за собствената си отговорност. И да се засрамят... 

MatSM

60-70% от подкрепящите гроб се надяват да се облажат по някакъв начн от това управление и никой / нищо друго не ги интересува. Другите 30-40% нямат нито интелект, нито морал, за да се засрамят...

Greg.

Разбирам. Сигурно е вярно. То така е било и след 9 септември. Същите типажи са компроментирали идеята за по-справедлив живот, крещейки, че са най-праведните комунисти. 

Светозар

"Простащината е хванала за ръка некадърността.“, 16.11.2020 г. - www.facebook.com/radoslav.bimbalov/posts/10224525486349403

geo_19

COVID-болницата на Борисов крушира (взе да ми харесва този глагол)

SvSophia
снимка на SvSophia

Имам две питания:

1. Всички тези ковидболници, преобразувания, преквалификации, кислородни инсталации и пр. не трябваше ли да се направят още през лятото, за да са готови през септември?

2. Кой, кога, по какъв начин ще потърси отговорност за това престъпление на изпълнителната власт (щото явно няма да са идиотите, които онзи ден протестираха против мерките, а не против тяхната закъснялост, половинчатост, логистична и финансова  неосигуреност)?

 

Имам и трето, по-частно питане: защо натовариха с ковида предимно общинските болници, като по този начин осигуриха печалба на частните за нековидни дейности, тоест клинични пътеки, улици и магистрали (в Бургас след гръмки обещания на ментора на цялото здравеопазване да осигури частната си болница за лечение на ковидни, вчера кметът съобщи, че УМБАЛ ще поеме ангажимента).

Satchi

Тази Maya търси вина в Мангъров, в академика от БАН и в Божков?!?!

Мислех, че само Борисов е изкукуригал и плещи несвързани глупости . Но явно е заразно и привърженичките му са изтрещяли като него.

Диагностик

Нещо от човек на първа линия

 

https://m.24chasa.bg/novini/article/9262129

първолета

 Да не забравяме, че бойкологията не е точна наука | Клуб 'Z' (clubz.bg)

А добрите бойколози знаят: всяко първо решение се брои за експеримент

Илия Вълков

ИвКо

1. Всички тези ковидболници, преобразувания, преквалификации, кислородни инсталации и пр. не трябваше ли да се направят още през лятото,

 Не трябваше ли да се направи поне една нова болница специално за ковид и курсове за медицински сестри. Тази болница щеше да е на цената на няколко километра магистрала, но ...

b-8

Ако знаехме какви глупаци ни управляват шяхме да умрем от страх.Е-Вече знаем и умираме.

тодор георгиев1...

Типично,по Бойко Борисовски.

greenville

Моля имидж мейкърите на Светиня Му да не позволяват публикуването на снимки в интернет пространството с  неправилно поставена маска на МинПред- а на РБ.

Също така моля същите, да Му внушат, че наднорменото тегло влияя недобре не само на здравето, но и на имиджа- ако един човек не може да се справи със собственото си тегло, как да очакваме да се справи с управлението на една държава?

 

 

Влез или се регистрирай за да коментираш