Quantcast
Полански: Уайнстийн ме изкара детски изнасилвач, за да вземе "Оскара" | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Полански: Уайнстийн ме изкара детски изнасилвач, за да вземе "Оскара"

1825
EПА/БГНЕС архив

Роман Полански се изказа публично за пръв път откак бе обвинен в изнасилване от фотографката Валентин Моние. В интервю за сп. "Пари Мач" той заяви: "медиите се опитват да ме превърнат в чудовище". Режисьорът директно обвини Харви Уайнстийн за неволите си. Той твърди, че опозореният холивудски магнат му е лепнал етикета "детски изнасилвач", за да му попречи да спечели "Оскар" през 2003 г.

От 40 години Полански е беглец от американското правосъдие, което го преследва за посегателство над 13-годишната Саманта Геймър. Той категорично отрича обвиненията на Моние, според които я бил и изнасилил на 18-годишна възраст през 1975 г.  "Ясно е че да ме обвиняват в изнасилване вече не е достатъчно сензационно, трябва да добавите още един пласт. Не удрям жени", добави той. 

В сегашното интервю Полански се фокусира върху личността на Уайнстийн. "Именно той изкопа моя случай със Саманта Геймър отпреди 26 години, от който никой вече не се интересуваше". Режисьорът обвини продуцента, че е започнал кампания със слухове срещу него, за да саботира шансовете му за "Оскар", след като "Пианистът" спечели отличията БАФТА за най-добър филм и най-добър режисьор. Целта на Уайнстийн е била да лансира своя филм "Чикаго" (спечелил 6 "Оскар"-а същата година, включително за най-добър филм).

Междувременно Харви Уайнстийн постигна споразумение на стойност 25 милиона долара с десетки жени, обвинили го в сексуално посегателство. Сумата ще бъде разпределена между над 30 актриси и бивши служителки, които съдят 67-годишния продуцент по обвинения, вариращи от сексуален тормоз до изнасилване. 

Сред потърпевшите от продуцента са някои от най-известните актриси в света - Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Салма Хайек, макар те да не са част от колективния иск. 
 

Още

Ще гледаме на кино как бе разобличен Харви Уайнстийн

15.06.2021

520
Кейт Уинслет обърна палачинката за Уди Алън и Полански

15.09.2020

2247
Още 4 жени обвиниха Уайнстийн в изнасилване - едната непълнолетна

29.05.2020

2096