facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ

Тръмп: Русия напълно контролира Германия

Американският президент отново настоя ФРГ да увеличи военните разходи
3828
ЕПА/БГНЕС

Президентът САЩ заяви, че Германия се контролира напълно от Русия, съобщи РИА"Новости".

"Германия годишно плаща милиарди на Русия, а ние защитаваме тази страна от Русия. Те строят газопровод, чиято цел е да вкара милиарди долари в руската хазна. Смятам, че това е съвършено неприемливо", казва Тръмп в разговор с Йенс Столтенберг, ген. секретар на НАТО.

Тръмп критикува от месеци германо-руския газопровод в Северно море. САЩ разглеждат Европа като важен пазар за техния шистов газ. 1200-километровият газопровод Северен поток 2 трябва да доставя газ до средна и централна Европа.

Той отново подчерта, че ФРГ плаща малко над 1% от БВП в НАТО. Според Тръмп ситуацията е несправедлива. Американският президент е в Брюксел за срещата на НАТО, която започва на обяд с официална церемония.

Преди срещата Меркел се съгласи да повиши разходите за Бундесвера на 1.5% до 2024 г. Столтенберг коментира тогава: Все пак това не са 2%.

 

Има 140 коментара

Влез или се регистрирай за да коментираш

Ohubohu
снимка на Ohubohu

Те строят газопровод, чиято цел е да вкара милиарди долари в руската хазна.

Вярно ли, така е казал? :) Как ли ще прекарат милиардите през тръбите? Сигурно с помпите за газ!

buratinob

Доларът е доста газообразна субстанция.

Даже Дончо го е забелязал.😁

провинциалист 2

Че къде ли се дянала италиаската мафия?

Спомням си преди време една статия, където се обясняваше, че Германия се контролира от бившите кгбисти  („Сименс„, „Франкфуртската борса„ и др) , и от ит. мафия „Коза ностра„  50/50

Тръмп нещо ще да ни будалка.😊

Асол
снимка на Асол

А, сега де! Работата започва все повече и повече да лъсва - за трети път всичко ще мине за сметка на "истинските европейци" този път маскирани като ЕС и во главе отново с Германия. Ингилизите се изнизаха, разръчкаха за довиждане "жертвите на руската заплаха" и като нищо впоследствие ще се изметнат по стара традиция. Турция минава в пълен неутралитет и ние...отново сме там, където не трябва да бъдем - оркестърът на Титаник продължава да свири фалшиво. Изобщо картинката се намества ужасяващо подобно.. само, дето поради "великото преселение" от драги гости няма да има план "Маршъл".🚬

ЗИП
снимка на ЗИП

Това е така. Съвсем нормално е за глобална империя, като Русия да контролира, коя да е европейска държава !

 

:)

ЗИП
снимка на ЗИП

Тръмпи казва на Меркел :

 

Ако искаш да те защитавам ще "кихаш" милиарди долари в моя джоб. Иначе те оставям на  моя "партньор" Влад. А той е мноо зъл.....

 

 

Харесва ми този "откровен стил" и  загърбването на дипломацията. Нещата трябва да се казват точно и ясно без преструвки.

 

:)))

 

 

skyspirit
снимка на skyspirit

Ако искаш да те защитавам ще "кихаш" милиарди долари в моя джоб. Иначе те оставям на  моя "партньор" Влад. А той е мноо зъл.....

От кого/кой Тръмпета иска да пази Германия? От парньора Влад? От иранците? Марсианците? 

 

Тръмпета довечера ще го успокоят, като му извадят сметките - 50 хиляди ботуша в немско му носят ХХХХХХХ $ чрез гарантиране на "пазарна конюнктура" на многобройните американо-германски глобални корпорации.

Уиндрайд

Хохохо,

 

Започва да става феерично. А ся - КЛЪЦ на тръбичките алкашки и по малко парички за Путито. Кат има по малко парички, по малка доза руско безумие ще трови цяла Европа..

skyspirit
снимка на skyspirit

Пита ли Монсанто/BASF/Thyssen/Siemens етц. какво мислят по въпроса? Айде, остаи чорбаджиите, ама там са стотици хиляди бачкери, които са синдикално сдружени, а те гласуват. 😁

stef959 2

По-малко парички за Путито /по -горния/ и или мръзнем назима, или горим кюмюр и дишаме ЧИСТ въздух

rover

която ще се топли и ще произвежда като гори оборска тор.

ех, мъка евро и трансатлантическа! 🐑

Уиндрайд

Днес руски дипломати са изгонени от Гърция щото раздавали подкупи на местни политици да не приемат името на Северна Македония.  Хвърчал е ботокс като са играли гръцките шамари..

JollyRoger's

И като се събуди, краката ти отвити, пръстите в контакта, а на нощното шкафче - картичка лично от Путито...

Гарван
снимка на Гарван

Винаги ме радва, когато някой се сети да каже правилните думи вместо мен :)

Петолучков
снимка на Петолучков

А на честитката пише... изгониха ни подpивниците, пpочети си газетата. 😂

JollyRoger's

Дончо пак набива ценни мисли в канчето на буфосинхрониста Столти.

По всички тЪрби и маркучи жълтиците трябва да текат само към USofA! Това е върховната повеля на демокрасито! Иначе - бомбинг! Точка!

Philip_J_Fry
снимка на Philip_J_Fry

Проблема не е Русия а САЩ и това че те са окупирали Германия. Колко окупациони бази има САЩ в Германия? Същото е и в България държавата създала Ал Кайда и ИД има окупациони бази из цяла Европа. Докато Европа не изгони и последният американски войник от своя територия няма да има шанс за развитие.  

Иначе Тръмп е като булдозер.Големи приказки ама да видим дали европейските смешници ще клекнат

ЗИП
снимка на ЗИП

Меркел е марионетка на Путин и естествено ще отсвири Тръмп . 

 

Мирисът на природен газ ще я омаломощи. Германия не може да съществува без "преференциалните цени" на руския газ.

 

:))

Butch
снимка на Butch

Има виждане да се прави Елба по - дълбока. Уж да влизали по-големи кораби до Хамбург. Друго виждане е: Да могат американските самолетоносачи да правят "приятелски посещения" на ханзата.😁

 

Това по повод на "бомбинг"-а.

rover

природният газ не мирише, зип-е.

провинциалист 2

Ако искаш да те защитавам ще "кихаш" милиарди долари в моя джоб. Иначе те оставям на моя "партньор" Влад. А той е мноо зъл.....

 

Така е!

Един куп цветни революции направихте, цяла Исламска държава спретнахте, и не купихте нито една американска пушка, нито един американски патрон.

Е, сега ще си понесете глобата.

Асол
снимка на Асол

Аналитичните възможности на партнериата са потресающи! Откъде накъде трЕбва да се мисли, какъв е начинът за поддръжка на "високи технологии" и стандарт. Става феерично ....ние вече сме у Феерията, независимо от разни бодряшки подвиквания

SINDBAD

Ти да видиш- това сега ли го открихте!

 

Но я да поровим малко из документите, че да видим кой е БАШ ОКУПАНТА

 

През 2007 г. се появи книгата "Немската карта" на ексшефа на военното контраразузнаване на ФРГ Хелмут Комос. Той твърдеше, че съществува таен държавен договор от 21 май 1949 г., в който, с графа "Строго секретно" са изложени основните ограничения, въведени от трите западни страни – победителки – САЩ, Англия и Франция, за суверенитета на ФРГ. С него всеки нов канцлер преди да положи клетва е длъжен да подпише в САЩ документ, получил названието "канцлер акт". Според Комос договорът ще действа чак до 2099 г., което означава, че ФРГ продължава да е окупирана държава, без национален суверенитет и международна юридическа субективност.

Тази информация беше потвърдена и от Егон Бар, в миналото съветник на Вили Брандт, канцлер на ФРГ от 1969 – 1974 г. През 2009 г. Бар сподели, че Брандт е трябвало да подпише унизителни документи, ограничаващи суверенитета на ФРГ. Брандт е направил това след като е разбрал, че подобни документи преди него са подписвали трима предишни канцлери на ФРГ.

Леля_Стойка_III

Кой е тоя Хемут Комос? Да не става дума са Герт-Хелмут КОМОСА?

dissidentbg

Защо Тръмп не каже за втечненият газ, който поляците внесоха от САЩ с много фанфари и хвалби? Ре-газифицираха го и го продадоха на Украйна, която е готова да яде торба сол на инат. И защо не последва втора доставка за Полша?

 

Германия НИЩО не влива в Русия. Германия купува.

 

Що се отнася до парите които дава Германия за НАТО, то те са 14.76% от бюджета. На САЩ са 22.1%. Но изказванията на Тръмп вършат работа сред простолюдието.

 

https://www.nato.int/cps/ie/natohq/topics_67655.htm

 

 

66

ЧЕ то "бюджета" е за кафе паузите.

Даже за румсървис не стига :D

dissidentbg

ЗИП

Меркел е марионетка на Путин и естествено ще отсвири Тръмп .

 

Откъде ги измисляш тези неща? Какво общо им Меркел с газ?

Руският газ е нужен за индустрията на Германия и е над всяка политика. Чист бизнес.

 

Германия не може да съществува без "преференциалните цени" на руския газ.

 

Тази глупост пък откъде изрови? Германия НЕ КУПУВА НА ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ЦЕНИ.

Pegpec3aEC

Айде,  и Дон Тръмпионе се изсгугни. В матряла е пропуснато как Тръмп се оплаква, че Германия получава 60-70% от енергията си от Русия и как ТОВА Е ЛОШО ЗА НАТО. Сгугу, муги, евроатлантици да обяснят дали НАТО=САЩ и как ще е добре ако Германия купува газ на двойни цени от САЩ. Иначе УААА, СВОБОДНИЯ ПАЗАР, НЕВИДИМАТА РЪКА, УААА, ПАЗАРНА ИКОНОМИКА, ъ, ъ, пръц, американските интефеси имах предвид. 

А Дончо си вкара голям автогол, точно преди срещата с Путин. 

bobone

Имаме нова звезда елементарен и прос русофоб - Уиндрайд. Пюене по руснаците на всяка цена - не е зажно за какво става въпрос.

>Започва да става феерично. А ся - КЛЪЦ на тръбичките алкашки и по малко парички за Путито.

>Хвърчал е ботокс като са играли гръцките шамари.

 

Гарван
снимка на Гарван

Дончо направо попиля евроатлантическите ценности :)

bombastic1
снимка на bombastic1

Не се карайте, Меркел е двоен агент 😇

JollyRoger's

Как ли е "новичок" на германски? Сигурно в библиотеката на Конгреса знаят...

bombastic1
снимка на bombastic1

ха ха ха, без значение е... бабка да внимава като си слага очелките 😄

Penchobre

Какъв непосредствен и естествен човек е Тръмпи! Нещата са прости - "Дал Кольо - Зел Кольо". А те му се глезотят! За кого беше казано "Прост, как правда"? 🐚

taidzi_chuan
снимка на taidzi_chuan

този циркаджия е напълно и безусловно прав, и германия наистина е зависима от русия, сащ, англий и франция като победителки във втората световна. какво предлага тръмп не е ясно. освен милиардите които сега влизат в русия, какво ще стане когато един ден германия има право на истинска армия и въоръжение, което за момента е основна спънка пред евросъюза за да има самостоятелна армия и войски. и между другото никой никога не е споменал докаго е предвидено това право на въоръжаване и воиски в договорите?

66

Значи това че ще гърбят "съюзниците" по НАТОвска линия за повече пари беше ясно отдавна.

Ясно беше и че ич не е убаво да наливат милиарди в преврат в Киев и тъкмо прилапали тръбите те да пресъхнат.

Но като че има и още под повърхността.

3biri

Що ли имам усещането, че Европа с изключениена изтерясалите прибалтийци и Полша ще отсвири оранжевия този път. Италианците вече анонсираха отказ от F35 ците.

САЩ пазят Европа точно както ВИС и СИК пазеха нашата територия. Ако не си плащаш да те пазят, няма кой да те опази от тях.

bombastic1
снимка на bombastic1

Те поне те пазят като си платиш, а нато и това не прави, то е една менте организация за събиране на пари - нищо повече...

 

Членовете на нато бяха обезоръжени и скопени, за да не могат да се защитават сами и да бъдат зависими. Това е най-голямата грешка на европейските държави и колкото по-рано го разберат, толкова по-добре за тях. 

JollyRoger's

Bullseye! Шапо!

ЧИЧКО СИМИТЛИ

Испания не в состоянии увеличить свои оборонные расходы до 2% ВВП в ближайшей перспективе. Об этом заявила 11 июля министр обороны страны Маргарита Роблес в интервью радиостанции Cadena SER.

 https://news-front.info/2018/07/11/budem-realistami-ispaniya-ne-mozhet-uvelichit-rashody-na-nato/

dissidentbg

Тръмп се активизира и постоянно говори за пари, защото САЩ закъсват финансово.

Китай вече е най-голям вносител на нефт и купува с юани. Иран не ползва долари при износ на нефт. Русия продава нефт и газ на Европа срещу евро. Отказване от долара при международна търговия нанася огромни загуби за САЩ. Когато дъжави от Близкият изток се отказаха от долара при износ на нефт, САЩ им обяви война или стартира революции.

 

Затова Тръмп въвежда мита. Знае, че така няма да съживи индустрията на САЩ, но ще пълни хазната и ще компенсира бюджета, голяма част от който отива за изплащане на лихви по държавните заеми. За тази година 310 милиарда долара отиват за изплащане на лихви. Централната банка държи нисък лихвеният процент. Ако се повиши, сериозно ще сакъсат. Но и това ще стане с годините. След 10 години, над 12% от бюджета на САЩ ще отива за изплащане на лихвите, което ще е повече от парите за военните.

66

Американците вече поеха курс за повишаване на лихвените разнища.

Само дето това ше взриви ..... Еврозоната преди всичко.

sega_007
снимка на sega_007

Sindbad винаги се намира някой, който да каже истината.

Човек трябва да изчете една камара коментари тип талаш, за да отсее плявата.

Pegpec3aEC

Само Ръ.П няма да е щастлифт, не хич няма д ае щастлифт, щот никъде не се говори за диверсификация, а чуваме само заплахи в стил Мутрьо. Но Ръ.П си обича Мутрьовците.

hamel

Дончо запали фитиля на танте

SSlavov

"Германия годишно плаща милиарди на Русия, а ние защитаваме тази страна от Русия.

Сега е ред Путин да помогне на Тръмп.В момента се репетира рефренът на песента :

1.Защо ни е Су 57 , след като Су 35 върши същата работа и е по-евтин.

2.Северен поток ще стане атракцион - как да вадим тръби ,без да се гмуркаме и т.д.

3.Как хамериканците останаха единствената свръхдържава

micky73
снимка на micky73
Единственото общо между двете СУ-та е че имат крила. :)
SSlavov

Единственото общо е,че 57 е на картинка ,а 35 се бъхта като ...../ имам един много лош израз в речника  /,а парите отиват за паради и шоу.

micky73
снимка на micky73
Ааааа, смени 34 на 35 :) Така маааалко по докарваш на цвят. 57 е концепт - междинка. Към какво няма да ти кажа, прекалено налудничаво е, Синдарелчо ще се побърка....
rover

не е много интелигентно написаното. защото няма нищо общо с истината. и защото не е на място.

но вие се старайте, който трябва - ще го отчете. 😃

p.s. отговорът е към #45. дано някой се присети да поправи некои грешки в сайта. и да върне старите емотикони!

ablepsia

В среду утром Трамп провел короткий рабочий завтрак с генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом.

"Германия платит миллиарды долларов в год России, а мы защищаем эту страну от России. Они строят газопровод, цель которого – платить миллиарды долларов в казну России. Я считаю, что это совершенно неприемлемо. Плюс бывший канцлер Германии работает на российскую газовую компанию", — заявил Трамп.РИА Новости https://ria.ru/economy/20180711/1524355574.html

JollyRoger's

Ами да реди на харабе на Рекс, нищо че го шкартира, Exxon да примамят Шрьодер с повече жълтици и готовос. Дончо явно е гледал откриването на Световното и някой му е казал, че в ложата редом с Путин седи и немецът... Колко му трябва да Дончо да изпуши...

ablepsia

"Германии не должно было быть разрешено это. Германия полностью контролируется Россией, и скажите, мне, приемлемо ли это", — продолжил президент США.

"Германия платит в НАТО чуть более 1%, тогда как мы платим очень много денег, и это продолжается много лет, и ни один из предыдущих президентов ничего не сделал в этой связи. Я считаю, что это очень несправедливо для нашей страны и несправедливо для налогоплательщиков, поскольку Германия богатая страна", — добавил Трамп.РИА Новости https://ria.ru/economy/20180711/1524355574.html

Philip_J_Fry
снимка на Philip_J_Fry

Папото свършава и евроталантиците поради липса на лесна плячка започват да ядът от глутницата. Май пак Германия ще трябва да плаща. Да видим. А ние къде сме . Нас ни надупиха вместо за образование или здравеопазване да плащаме преоскъпени от американската корупция самолети. 

Асол
снимка на Асол

Всичко е от просто, по-просто - без енергия си едно голямо НИЩО, без значение колко глупости ще изприказваш. Тва е хубаво да се набие в тиквичките на всичкото евроатлантик от елити и комисийки до грантови получатели по разни седенки

Bacho Кольо

Преди срещата Меркел се съгласи да повиши разходите за Бундесвера на 1.5% до 2024 г.

Ако това стане, ние трябва да последваме Германия и да повишим разходите за отбрана на 1.4% до 2030 г.

66

1.4. Не ставайте смешни.

Ако ги отчитаме като американците те са доста над 2% в момента.

Подсказвам. Има едни седем + процента от бюджета дето се превеждат за пенсии .... И не са сал те.

 

dissidentbg

Това постоянно го повтарям, но по някаква причина народа не желае да го възприеме.

На Запад ВСИЧКО свързано с военните е част от военният бюджет. Образование, медицина, пенсии.

В България само заплати и купуване на военна техника се отчита от военният бюджет.

Wizz
снимка на Wizz

за него си си е прав дончо... той казва: 

- германия дава пари на русия а на нас не. понеже сащ конкурентен газ няма как да пращат остава да продават оръжие на германия. значи германия трябва да купува оръжие от сащ за пари подобни на тези които киха на русия.

 

за един външен наблюдател логиката е безумна - защо трябва германия да плаща на всички? 

Н16
снимка на Н16

Меркел е марионетка на Путин и ще отсвири Тръмп

Нищо подобно. Меркел (както и Германия) - е марионетка на арабите и африканците (поканени на европейска издръжка в ЕС). Както и на тия, които им организираха идването и разполагането. Плюс ония,  които не спечелиха изборите в САЩ. Cигурно служат и на други интереси, които не се показват наяве.

JollyRoger's

Дончо не си дава сметка каква глупост иска - Германия да се въоръжи отново...

Всичките следвоенни договори ще отидат за тоалетна хартия...

Лакомия и късогледство.

Доси

Ох, добре че нас ни пазят от Русия... 

Ето, от втора АЕЦ успяха да ни опазят! 

А и имаме възможност плащаме прескъп ток на американците, при това без да го получаваме както се оказа... 

От Южен поток също успяха да ни опазят. СЕГА ще плащаме досат по-скъп газ на Турция... но това е хубаво, Турция е съюзник и ние няма от какво да се боим, нали така? 

От закупуване на смислени самолети също ни опазиха... 

Ние, понеже сме атлантици, си искаме 50 годишните португалски таралясници 3-та ръка... 

SSlavov

Интересното е структурата на разходите ,но няма да я покажат - включват ли хамериканците социалните и застраховките на солдатите и къде отиват амортизациите .

dissidentbg

В САЩ, всичко което се плаща с пари на данъкоплатците е общодостъпно. Ето това дето те интересува:

 

https://militarybenefits.info/2018-defense-budget-overview/

 

Както виждаш, плащат за квартири, медицина - включително на пенсионери, разходи за съпруги, разходи за местене, на вдовиците и много друго.

SSlavov

👍

unperson

Винаги съм се чудел как може да получаваш енергия от Русия и същевременно да ѝ се зъбиш и противопоставяш военно. Това е технически абсурдно (да оставим идеологията настрана). Явно има много наужким в цялата работа, но това не пречи понякога дребни амсалаци като нас да бъдат яко наритани. 

rover

ве, къде останаха свободният пазар, свободната търговия, свободната конкуренция?

альооу, хорът на партнерите!

Костадин Николов

Лошото в случая не е, че Германия е контролирана. Лошото е, че не е контролирана от САЩ. Затова е недоволен Тръмп.

провинциалист 2

Дончо не си дава сметка каква глупост иска - Германия да се въоръжи отново... Всичките следвоенни договори ще отидат за тоалетна хартия... Лакомия и късогледство.

 

Дончо си дава ясна сметка.

Избран е с поддръжката на ВПК на САЩ..

Да вметна, че идеята за „Студена война„ и надпревара във въоръжаването са идея на Москва, подадена на техните хора в Белия дом, след войната.

Защо?

Подаване на ръка. Начин на усилване на ВПК на Щатите.

JollyRoger's

Сталин може да е бил всякакъв, но не и мазохист.

Виж речта на Лисицата във Фултън за топлата, хладката и студената войни...

И някои речи на МакКарти са информативни...

Костадин Николов

Зло е, когато на Тръмп му откраднат крава. Добро е, когато Тръмп открадне крава.

micky73
снимка на micky73
Да отбележим за протокола, че на Новъй Год, с Путина или без, (Majorov rulez!!) приключва вторият етап от превъоръжаването на руската армия. И започва... ТРЕТИЯТ! За него се говорят едни небивалици - во крадъце: пускат всички КБ-та да творят квото им дойде на акълите. А те с тия впиянчени акъли от сега говорят луди работи. :)))
Петолучков
снимка на Петолучков

А тез пушки от кого ще отбpаняват? Щото НАТото, таквоз, оня ден го обявихме за умpело. 

Android

Тръмп: Русия напълно контролира Германия

 

"Германия годишно плаща милиарди на Русия, а ние защитаваме тази страна от Русия. Те строят газопровод, чиято цел е да вкара милиарди долари в руската хазна. Смятам, че това е съвършено неприемливо", казва Тръмп в разговор с Йенс Столтенберг, ген. секретар на НАТО.

 

Продължавам да съм убеден, че избирането на Тръмп за президент е най-големият провал и позор за политическата система на САЩ. Тръмп е необразован и комплексиран бавноразвиващ се идиот. Той е изцяло медиен продукт, нещо като комбинация между Парис Хилтън и Майк Тайсън, криещ зад огромното си его своите комплекси и вродената си тъпота. На всичкото отгоре е зависим от Русия. Или поне е полезен идиот на Путин, използван за внасяне на разкол в НАТО и Запада като цяло. 

 

Но в дадения случай Тръмп е абсолютно прав!!!

dissidentbg

И ти си веселяк, както един поляк:

 

По руска телевизия провеждат отворено студио с разни посетители и всеки може да се изкаже свободно. Един поляк каза: Ние купуваме газ от вас, а вие с тези пари произвеждате оръжие.

Та този идиот иска да купува газ от Русия, но иска и да каже за какво руснаците да ползват спечелените пари.

 

Германия може и трилиони да плаща на Русия. Плаща ги ЗАЩОТО ПОЛУЧАВА нещо в замяна.

ablepsia

Столтенберг: присоединение Крыма - это не повод для изоляции России

Подробнее на ТАСС:
http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/5364594

 

 

Yes!

Лед тронулся!☺️

66

Ето пример за новина.

След ударна експозиция Оринж газ трансатлантическата флора увехнА

sim4о

Ср., 11/07/2018 - 13:03 (нов)

JollyRoger's

Дончо не си дава сметка каква глупост иска - Германия да се въоръжи отново...

Лакомия и късогледство.

--------------------------

Mногократно съм споменавал личните си впечатления (естествено  - съвсем повърхностни) върху това, що е то Бундесвеера .. от пръв поглед.

Войниците-мюсулмани, според мене са бройка , която да се взема под внимание.

Да искаш да въоръжиш до зъби ТАКАВА армия , означава да си играеш с огъня.

 

П.П

Като германската са и доста от другите западно европейски армии..

Как мислите КАКВИ хора отиват да служат за заплата в холандските въоръжени сили, да речем?

Цветът на кожата им - какъв ли е?

А религията?

 

 

dissidentbg

Не прехвърляй вина от болна на здрава глава.

 

Всичко, което става в Германия е дело на американците. САЩ изчакаха само 10 години за да приемат ГФР в НАТО. Нямаха право да го правят, защото разделена Германия не може да се счита за самостоятелна държава.

В конституцията на ГФР имаше точка забраняваща войници на ГФР да оперират на чужда територия. Изобщо - да напускат Германия. И това бе променено и германци се включиха в Косово, Афганистан и на много други места по света.

SINDBAD

Германия не е заложник на руската политика, заяви днес германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен, цитирана от Ройтерс и БТА. 

Агенцията отбелязва, че това изказване е реакция на обвинението на президента на САЩ Доналд Тръмп, че Германия е "напълно под контрола" на Русия. 

"Без съмнение имаме много проблеми с Русия", каза Фон дер Лайен на събитие в кулоарите на срещата на върха на НАТО в Брюксел - малко след като Тръмп говори на среща в центъра на белгийската столица. 

"От друга страна, без съмнение трябва да бъде запазен каналът за комуникация между страните или съюзите и противниците", заяви тя на английски в отговор на въпрос за обвинението на Тръмп

 

http://epicenter.bg/article/Berlin-otgovori-na-Tramp--Imame-problemi-s-Rusiya--no-ne-sme-neyni-zalozhnitsi-/158940/7/0

sim4о

От друга страна - руското влияние в Германия е ОГРОМНО!

Ей вериги магазини с руски стоки:

https://www.mixmarkt.eu/de/germany/maerkte/17/

 

Путин иска всички европейци вече да не ядат Пармезан, а гречка!

Хора-бдете ...

 

SSlavov

Тръмп критикува от месеци германо-руския газопровод в Северно море.

Tръмп ще разбърка световната търговия - юана пада под действието на митата и се очаква забавяне производството на Китай,а от това да паднат цените на суровини ,енергоносители и т.д..До 2030г.хамериканците трябва да произвеждат два пъти повече нефт от сега и Тръмп разчиства пързалката .Всички тарикати трябва да пазят щатската икономика ,за да няма Лимън Брадърс 2 .
buratinob

***

 

 

Н16
снимка на Н16

Германия може и трилиони да плаща на Русия. Плаща ги ЗАЩОТО ПОЛУЧАВА нещо в замяна.

И защото това същото, за да го купи от САЩ - трябва да плати в пъти повече. 

dissidentbg

Това същото не може да купи от САЩ.

САЩ добиват много нефт, но внасят голямо количество. Добива и природен газ, но няма достатъчно за да изнася. Е, изнася, но купувачите искат огромни количества.

onzi

Ей вериги магазини с руски стоки:

 

симчо, прекрасно знаеш, че тези магазини са за рускоговорящи. също както и магазините с турски стоки.

Сгугню
снимка на Сгугню

"Германия годишно плаща милиарди на Русия, а ние защитаваме тази страна от Русия. Те строят газопровод, чиято цел е да вкара милиарди долари в руската хазна. Смятам, че това е съвършено неприемливо", казва Тръмп

Толкоз по въпроса какъв голям приятел на Русия бил Тръмп!

Не съм чел коментарите, но сигурно е имало доста разплакани русофилиатски сърдца.

Щото Тръмп е приятел основно и най-вече на САЩ, което русофилиатскта душа, деляща света на за и против Русия, не мой го схвана.

micky73
снимка на micky73
Тръмпаляку на гиляку! Да? :)))
провинциалист 2

ДА! ДА!😊

dissidentbg

Щото Тръмп е приятел основно и най-вече на САЩ

 

Не слушай Клинтъница. Тя говори за Тръмп като приятел на Русия и че Русия са избрали Тръмп за президент.

Опитай се сам да мислиш.

buratinob

Май Ви завъртяха като пумпали.

Дне вече Дончо е ол дъ бест.

Чудех се защо вчера Ви нямаше.

Били сте на тиим билдинг с елементи на ограмотяване.😁

Bacho Кольо

Ср., 11/07/2018 - 14:22 (нов)

Сгугню

 

Не съм чел коментарите, но сигурно е имало доста разплакани русофилиатски сърдца.

Щото Тръмп е приятел основно и най-вече на САЩ, което русофилиатскта душа, деляща света на за и против Русия, не мой го схвана.

 

Което е право, право е. Този висок наратив русофилската душа не го сфаща.  Само завършен русофоб може да се сети, че Тръмп е приятел на САЩ

vputin
снимка на vputin
Русия контролирала цяла Германия ! Ами че да. Кой му е виновен на Тръмп ? Джордж Буш Първи му е виновен , неговия съпартиец /покойник/е виновен. Да не бяха обединявали Германия , сега Русия щеше да контролира само 1/4 от нея /ГДР/ ... А сега контролирала цялата Германия ❕
SSlavov

Резолюция, призывающая представителей США подтвердить приверженность альянсу, была принята, когда Трамп направлялся на саммит НАТО в Брюсселе

Сената не слуша Тръмп 

sim4о

Ей вериги магазини с руски стоки:

 

симчо, прекрасно знаеш, че тези магазини са за рускоговорящи. също както и магазините с турски стоки.

---------------------------------------

Е да де!

 

Контрол над Германия!

Рускоговорящи, магазини с руски стоки , дискотеки с руска музика , турнета на руски рок-групи , мобилни оператори (за "Мобилка" се сещам) .. в армията (Бундесвеера) имам чувството, че който не е мюсюлманин е славяноговорящ немец .. руска телевизия, руска регионална преса.

 

Хора-бдете!

micky73
снимка на micky73
Мани! Беда гуема: https://www.youtube.com/watch?v=rYO4ap76gEs
sim4о

Ср., 11/07/2018 - 14:22 (нов)

Сгугню

 

Не съм чел коментарите, но сигурно е имало доста разплакани русофилиатски сърдца.

Щото Тръмп е приятел основно и най-вече на САЩ, което русофилиатскта душа, деляща света на за и против Русия, не мой го схвана.

------------------------

Русофилите са странни!

Питал съм ги загдето интересът им е основно към Русия, а не към България:

 

Абе, а ЗАЩО все пак си ви е такъв силен интересът към Русия??


а те ми викат :

 

Сгугню
11 Авг 2017 22:14
Мнения: 15,094
От: Rwanda
Абе, ти що все тоя въпрос задаваш?
Я бръже да ни препоръчаш от какво, според теб, следва и е най-добре да се интересуваме.
И одма щете послушаме, да се кротне сърдце юнашко!

------------------------------

 

Ами щом искате - все към Русия гледайте, ваша воля!

Имате такова право!

 

А които ви корят .. не са прави!

 

 

 

 

onzi

Рускоговорящи, магазини с руски стоки , дискотеки с руска музика , турнета на руски рок-групи 

 

те миналата година и сигнал идваха на турне по немачко. и за тях ли да бдим?

 

😁

провинциалист 2

Ммм, сигурно е прав Тръмп.

Или поне някои така ни го представят.

https://www.youtube.com/watch?v=66qDBjGUrJI

Bacho Кольо

Ср., 11/07/2018 - 14:22 (нов)

Сгугню

 

Не съм чел коментарите, но сигурно е имало доста разплакани русофилиатски сърдца.

 

Нямам спомен да си коментирал нещо, което си чел.

unperson

Русофилите са странни! Питал съм ги загдето интересът им е основно към Русия, а не към България

 

Провалят се обаче. Ето - бориха се за Южен поток, в полза на Русия - и пълен провал. Руснаците останаха с пръст в устата. И Ердо им се подиграва:

 

„България направи грешката да и това бе в наша полза. Затова сега Европа ще купува от нас“, подчертава турският държавен глава.

SSlavov

На Ердоган ще му трябват много $ ,че лирата както се е запътила на север ,не само газов хъб и нефтен разлив ще е от помощ😊

Pegpec3aEC

Ти гледай как Ердоганн ще мине на евро и тогава ще има да врякаш още повече. 

SSlavov

Ти гледай как Ердоганн ще мине на евро и тогава ще има да врякаш още повече.

От вълнение се получава : немножко ошибалься😊

Pegpec3aEC

Граматическата палиция да гледа да не стане от немножко ошибалься на  немножко 💩ся. 

SSlavov

Ти гледай как Ердоганн ще мине на евро 😊

JollyRoger's

Брат'чед, виж първо къде е Север и къде ЮгЪ, и после крой планове как от 00 да направиш 000 - т.е. "шкаф с изплисквана от легени вода"... Това - на върха на господството... Преди и след - първо на полето, после в нужника, на двора... Последното, кат градска характеристика на Империята - до към средата на 70-те години на 20-ти век...

Защо мислиш, че моят аватар - (George) Roger Waters - ви показа от къде "идват лайната"? Ама нямаше наклон на "десно" - що така?

SSlavov

На север или на юг имаш ли словесно разстройство все вода ще трябва 😊

micky73
снимка на micky73
Командующий подразделением по спецоперациям Сил обороны Эстонии полковник Рихо Юхтеги в интервью американскому изданию Politico заявил, что Эстония окажет достойное сопротивление в случае возможного вторжения России. «Всегда есть подобные дискуссии... Русские могут дойти до Таллина за два дня. Может быть. Но они не получат всю Эстонию за два дня. Они могут добраться до Таллина, и позади них мы перережем их линии коммуникации и поставок и всё остальное. Они дойдут до Таллина за два дня. Но они умрут в Таллине, и они это знают», — сказал эстонский полковник.
Лазо

Ма много тъп тоя полковник!

Параноята ли ги гони или се правят на улави? Не мога да повярвам, че всички са зомбирани с тая "заплаха от Русия". Това е някаква измислена психоза въз основа на 0 (нула) факти и логика.

Или всички се правят на заплашени, щото никой не иска да извика "Царят е гол!" и да признаят, че купуват американско оръжие, което не им трябва. Щото Америка им продава само дупката на геврека...

 

Android

Това е някаква измислена психоза въз основа на 0 (нула) факти и логика.

 

Факт №1: През февруари 2014 г. руски войски окупираха украинския полуостров Крим, който впоследствие Русия си присвои. Въпреки че Русия беше гарант на териториалната цялост на Украйна и двете страни бяха сключили договор за добросъседство и взаимно признаване на границите.

 

Факт №2: Към момента в на украинска територия в Донбас има повече руски войски (между 40 000 и 45 000)отколкото американски в Германия (34 821 към март 2018 г.)

JollyRoger's

Така ли бяха подредени "фактите" на стенвестника в шкембеджийницата?

Бравос! Дано да са ти дали "допълнително, че смърдиш..."

 

JollyRoger's

Ако не са те предупредили, преди да се наместиш тук със свалени потури, попитай ги пак...

Но, такава диария, уважаемий - само при Шиши...

Или при the pay people...

 

paragraph39

Тръмп: Русия напълно контролира ОКУПИРАНАТА/военно!/ ОТ САЩ Германия?!🙌

SINDBAD

«Я сама пережила период, когда часть Германии контролировалась Советским Союзом. Я очень рада, что сегодня мы едины в свободной ФРГ. Поэтому мы можем говорить, что проводим самостоятельную политику и принимаем самостоятельные решения», — заявила канцлер.

Меркель также указала на то, что не только Вашингтон, но и Берлин делает многое для НАТО, в том числе занимает вторую после США позицию по числу задействованных сил. «Мы активно сотрудничаем по Афганистану. И таким образом мы тоже защищаем интересы США», — добавила она.

 

https://lenta.ru/news/2018/07/11/merkel/

onzi

Android 110(Отговор на #109) Ср., 11/07/2018 - 17:18 (нов)

 

факт 1: потребителят "Android" не знае значението на думата "факт"

факт 2: същият няма абсолютно никакъв смисъл да бъде четен, поради което

факт 3: списъкът ми с игнонирани нараства с един.

българчe

Накрая ще останеш сам в списъка си за четене. Ако сложат и Like бутон, ще можеш сам да си харесваш собствените униклани умотворения. В крайна сметка, ще си щастлив и всичко ще е наред. 

Android

списъкът ми с игнонирани нараства с един.

 

Олеле! Веднага почвам да си разплитам чорапите! 

krasisc1

Как може да правиш игнор на някой. И аз искам. 

българчe

Нещо не ми е ясно. Според глутницата русофили Европа била подчинена на САЩ или поне така твърди кремълската пропаганда. Сега излиза, че САЩ не контролира Германия. 

Ах да .. и конкретно Германия винаги била подчинена на САЩ щото там имало американски военни бази... 

Ако слушаш русофилите може да подлудееш :))) 

Лазо

Германия е подчинена на САЩ заради канцлер-акт и Сорос. Може да има и други германски обещания към ротшилдовци. Във всеки случай щатците винаги са действали като рекетьори, така че причини бол и затова заявлението на Тръмп звучи комично.

А, сещам се и за германското злато, което се "пази" в трезорите на САЩ, ама дали знаят немците, че трезорите вече са ошушкани?

българчe

Германците не знаят, но ти знаеш. Какви човешки ресурси има майка България в твое лице и не ги използва по предназначение .. каква загуба за бъдещето на децата и внуците ни... Ще си сипя една ракия в памет на изгубеното ни бъдеще.....

 

Едит: Ракия не е политкоректно. Лосион или водка ?! По скоро ще е водка, лосиона така и не мога да си представя да го пия като братушките. Сигурно не съм професионалист като тях... затуй. 

Android

Германците не знаят, но ти знаеш.

 

Как да не знае бе, той знае всичко! Самите Дънинг и Крюгер му говорят на ушенце! 

SINDBAD

„Проведохме страхотна среща. Обсъдихме военните разходи, както и търговията“, заяви Тръмп. 

„Имаме много, много добра връзка с канцлера. Имаме страхотни отношения с Германия“, допълни той, пояснявайки, че е изразил притесненията си за новия газов тръбопровод от Русия към Германия ("Севеирен поток 2", бел. ред.). 

Н16
снимка на Н16

Параноята ли ги гони или се правят на улави?

Не, играе се театър - това му е и задачката. Знае много добре, че никой няма да идва да го арестува или да го праща някъде по- на север.)

 

Германците не знаят, но ти знаеш.

Те след още някоя друга година ще шпрехват повече на арабски, или и на турски))

българчe

Да да .. знаем... преди няколко години оревахте орталъка, че щели сме да имаме милиони сирийци в България. Сега, когато не се случи, нещо друго пак ще ни сгромоляса утре или най късно в други ден.

JollyRoger's

Нощес, другарю, нощес... И, не кой да е, ами КБЖ лично! Но ти го победи и го възседна, нали така...

 

Constituent

Президентът ще си свърши работата. След заминаването му Мей и Меркел подават оставки.

българчe

Свърши я.. но по малко по различен начин. Поканиха на преговори Македония за влизане в НАТО.

JollyRoger's

Ви? 

Дишай!

БОТ
снимка на БОТ

Аз не бих се впичатлявал чак толкуз.

Ще дойде втория помощник на третия асистент на четвъртия секретар ......

Абе некой от ДД и че отмени фсичко.

Гледай кво станА в Корея.

Н16
снимка на Н16

(125) Да да .. знаем... преди няколко години оревахте орталъка, че щели сме да имаме милиони сирийци в България. 

Да, ама сирийския проблем успешно го решиха - познай кой. Така че лека полека, сирийците ще се завръщат по родните места. Освен ако не им предложат безплатни жилища и доживотна издръжка - в ЕС. 

българчe

Реши го ББ като се договори  лично с турското диктаторче. 

sim4о

Ср., 11/07/2018 - 17:18 (нов)

Android

Това е някаква измислена психоза въз основа на 0 (нула) факти и логика.

 

Факт №1: През февруари 2014 г. руски войски окупираха украинския полуостров Крим, 

----------------------------------

Руските войски са в Крим от 17 век ..

В 2014 статутът е :  "На конец февраля 2014 года российские войска дислоцировались на территории Крымского полуострова в соответствии с российско-украинскими соглашениями... от 28 мая 1997 года, действие которых было продлено в 2010 году..."

 

Още руски войски са бившите украински..: 

"массированная обработка украинских частей со стороны российских военных, которые, по сути, предлагали массовый переход на российскую сторону, стало «в высшей степени успешным мероприятием, приведшим к полному разложению украинских сил на полуострове». Тем не менее, эксперт считает очевидным, что этот успех всецело определялся уникальной спецификой этих сил (большинство военнослужащих Украины в Крыму были жителями полуострова), а не какими-либо особыми действиями в области пропаганды.."

 

.."

Валерий Герасимов сообщил журналистам, что российские флаги подняты во всех 193 воинских подразделениях и учреждениях ВС Украины, дислоцированных на территории Крыма...

Российские и андреевские флаги были подняты на всех кораблях ВМС Украины к вечеру 22 марта. Последним кораблём, перешедшим под контроль российских военнослужащих, стал военный корабль управления «Славутич»

 

Та така ..

 

А фактите са:

 

1.Когато чoвек се роди, като тъп гъз - то той си остава неадекватник цял живот.

2.На Простотията това и е хубаво - не може да се скрие!

 

Поздрави

JollyRoger's

Е, де - "оригиналът" беше "ни"...

Георг, как си, брат'чед? Как е кака ни Фльор? Дипломатическата "заплатка"?

Ти, като отговорник по антисемитизЪма, как ще обясниш на гербомолците визитата на Нетаняу на червеното килимче?

МногУ сте зле! Ама Ногу!

До наесен - после - на компирите, както казва Светиня Ви...

Ти Ше си пръФ, нали...

sim4о

*

sim4о

Но в това няма нищо лошо ..

Нека се интересуват от Русия - нека внисат факти и данни!

 

Форумът има нужда и от руска група!

vvatkov

  Тръмп е забравил старата приказка за интереса и феса.

Гадняра

„Да да .. знаем... преди няколко години оревахте орталъка, че щели сме да имаме милиони сирийци в България"
Това ,че някой се пишат Българче,променя ли нещата........!? ;)

onzi

Как може да правиш игнор на някой. И аз искам. 

 

цък