Quantcast
Заседанието на парламента се провали поради липса на кворум | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Заседанието на парламента се провали поради липса на кворум

Отговорните депутати ще бъдат санкционирани, закани се председателят на НС Цвета Караянчева
971
Илияна Кирилова

Заседанието на парламента днес се провали, след като не се събраха необходимите 121 депутати, за да започне. В пленарна зала се регистрираха едва 106 народни представители от управляващото мнозинство. От БСП присъстваха, но отказаха да се регистрират.

"Всички депутати, които по неуважителни причини провалиха кворума, ще бъдат санкционирани", закани се председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Наказанието ще бъде орязване на 2/3 от дневната надница.

Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов хвърли отговорността за проваленото заседание върху опозицията. "Когато нямаш други политически аргументи, преминаваш към такъв дневен ред. Това е поведение, което не е съотносимо с това, за което техните избиратели са ги избрали да бъдат тук", заяви Цветанов, цитиран от "Фокус". Отсъствието на депутати от мнозинството той оправда с това, че са в командировки поради "ангажименти, свързани с парламентарните измерения в Европа". Но обеща командировките да бъдат намалени в бъдеще, за да може Народното събрание да работи нормално.

Александър Симов от БСП заяви, че работата на опозицията е да коригира действията на мнозинството. В случая идеята на социалистите била да накара управляващите да дойдат на работа. А лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ лаконично коментира: "Кворумът в това Народно събрание не е работа на опозицията".

Още

Мнозинството, което ражда правителство на малцинството

27.07.2021

ПЕТЬО ЦЕКОВ

1288
АЕЦ „Белене” ще е препъникамък в преговорите за кабинета

27.07.2021

2447
Фракцията ПИСАТЕЛИ-ГЕРБ започва битова сага за Прекрасната госпожа

25.09.2020

Г-н БАЛЕВ

41486