Медия без
политическа реклама

Пловдивчанин цяла нощ стоя заклещен в тръба в изправено положение

13 Ноем. 2022
FB/Регионална дирекция
Момент от операцията по изваждане на човека.

Мъж върви среднощ в пуст краен градски район. Пада. Оказва се - в тръба. Цяла нощ стои заклещен в изправено положение. Не може да излезе сам. Вика - никой не го чува. Сутринта преминава жена, която разхожда кучето си. Чува го. Заедно със спасителните екипи пристига случаен човек, който си има багер и помага в разкопаването. На пострадалия нищо му няма.

Тази случка се разигра в неделя сутринта в Пловдив. Ето подробният разказ на пловдивската пожарна:  

"Пловдивчанин, който се прибирал към дома си снощи, пропаднал в пластмасова тръба, оставена за отводняване. Инцидентът е станал близо до стадиона в кв. "Коматево". Човекът е бил заклещен повече от 11 часа в тясното и дълго пространство с вдигнати нагоре ръце. Правил е опити да излезе сам, но тъй като тръбата е тясна, дълга и гладка, не успял. Не е имало и кой да му окаже помощ, тъй като мястото е отдалечено от жилищните постройки. Ранобудна пловдивчанка, която тази сутрин разхождала кучето си, чула виковете му и веднага позвънила за помощ.

В акцията по спасяването се включиха два екипа огнеборци, екип на Спешна помощ и ВиК. Безценна е била помощта на съобразителен и отговорен жител на кв. "Коматево", който пристигнал с багера си и разкопал пространството около тръбата, за да помогне на огнеборците. Тръбата била прерязана, спасителите направили гръдна връзка и извадили заклещения мъж. Медиците установили, че по човека има само леки охлузвания".

 

Ключови думи:

мъж, тръба, Пловдив

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?