Медия без
политическа реклама

Реконтра

Приказка за Гения

Не ме гледай така, читателю!
БГНЕС
Не ме гледай така, читателю!

Мили деца и вдетинили се пенсионери, гледа ви се сериал за Гений. Има такъв сериал. 
А ще се досетите ли за кой Гений става дума? 
Ще ви дам жокер: става дума за истински Гений, за Гений с главно "Г"!
Ооо, какъв ви Айнщайн? 
Знам, че вече сте гледали по "Нешънъл Джеографик" сериала "Геният Айнщайн", ама за него е доста относително дали е гений даже и с малко "г". Е, бил е голям учен, ама друго си е д-р на науките у нас?
Какво? Какъв ви Пикасо? Той какво да търси у нас?
Ааа, гледали сте у нас пак по "Нешънъла" сериала "Геният Пикасо". Прави сте - голям художник, ама друго си е за малко да те приемат в Съюза на българските художници, какъвто шанс Пикасо никога не е имал.
Май се пообъркахте, мили деца и вдетинили се пенсионери, та отново ще трябва да ползвате жокер.
Ще питате Дани Кирливото? Хм, странен прякор за един политически чистофайник! Впрочем на него не му ли викат и Дани Цветарката? Понеже първо се кипреше с розата на БСП, а сега е с гербер на ухото...
Важното е, че дава точният отговор. Да, става дума за новия сериал "Геният Борисов"! Ще го видим както на телевизионния, така и на големия екран, защото ecce homo, дето ще ни прати всички на кино.
Вие сте любопитни, мили деца и вдетинили се пенсионери. С рекламна цел ще ви запозная с някои от епизодчетата в първата серия, където се показват изумителни моменти от раждането и детството на Гения.
Във фаталния не само за България, но и за цялото човечество 13 юни се ражда Той. Три акушерки Го вадят на белия свят. Три акушерки - три пророчици.
Но вместо да проплаче, Геният се изпишква в лицето на едната. 
- Ах - възкликва радостно тя, - какъв струйник! Пожарникар ще стане, ще бъде от добрите. 
- Виждам звезди! - гледайки през прозореца, пророкува втората загадъчно. - Генералски звезди виждам... Като преди това от добрите, минава към лошите... Ай СИКтир! 
- Обаче после - намества очилата си третата, която вижда най-надалече - пак ще си е от лошите, ама ще се прави на добър!
Наистина, мили деца и вдетинили се пенсионери, това си е епизод за размисъл. Но да минем към щастливото и отрудено детство.
След като е занесъл помия на прасетата, Геният отива да играе футбол с другите деца. И никога не играе вратар. Защото и двете Му ръце са заети. Във всяка държи филия, намазана с мас. 
Раздава шутове наляво и надясно, бележи гол след гол. Пък по някое време майка Му се провиква: 
- Бойко, прибирай се, мами! 
- Още ли съм гладен? - учудва се Той, защото е наясно, че майка Му знае всичко. 
- Не, маминото - отново се провиква тя. - Ака ти се! 
Той послушно ще тръгне, но преди това тегли як шут по топката, тя лети и чупи прозорците точно на тия, дето убиха дядо Му.
Не, не се прозявайте, мили деца и вдетинили се пенсионери, тепърва сън няма да ви лови! 
Особено като научите и за участта на бабината Му трънкина...

Последвайте ни и в google news бутон