Медия без
политическа реклама

Реконтра

Шшт, започват новините!

22 Март 2018
***
***

След като стана ясно, че близо петдесет процента от българите не вярват в новините, новините се стреснаха и светкавично си организираха събрание.

- Колеги! - опита да въдвори ред Политическата новина. - Колеги, моля ви за тишина! Събрали сме се не да си подвикваме, а да вършим работа! 

Останалите новини в залата се умълчаха - Политическата беше най-сериозната сред тях, затова те изпитваха респект към нея. 

- Причината за срещата ни е ясна - продължи тя, - в последно време отвсякъде така безочливо злоупотребяват с нас, че хората вече ни нямат никакво доверие. Според последното проучване почти половин България не вярва в нас, което, разбира се, повдига въпроса за смисъла на нашето съществуване.

- Чакай малко - стресна се Метеорологичната новина, - какво искаш да кажеш? Че хората могат и без нас ли? Гръм и мълнии, това са пълни простотии!

- Айде точно ти не се обаждай, ако обичаш! - разлюля строго гърди Светската новина. - И вчера уж щеше да има слънце, пък отново цял ден валя... Заради тебе проклетият дъжд измокри цялото ми пардесю! Новото, при това!

- А ти всъщност защо си позволяваш да разговаряш с мен? - сряза я Метеорологичната новина. - Доживях да ми се дърли някаква кифла тука... Ходи си там по коктейлите и бълвай простотия след простотия, не се занимавай с мене! 

Всички в залата зашумяха. Някой дори изръкопляска без особен смисъл.

- Тишина! - изкряска Политическата новина. - Стига сме се карали помежду си, така нищо няма да решим!

- Бате, а що точно ти, нали, се изживяваш като тартор тука, ей така, ако мога да попитам? - обади се и Спортната новина.

- Защото с мен злоупотребяват най-много, затова! - ядоса се Политическата. - Ти най-много да заблудиш хората относно новото гадже на Григор Димитров или, примерно, набил ли е някого Стоичков, или само го е наплюл... При мен са лъжите от тежката артилерия, мен ме чекнат по цял ден, не вас! 

- Добре и какво предлагаш да направим? - попита Развлекателната новина. - Може всички да се чупим някъде на почивка и да ги оставим да се оправят сами, знам страхотни места!

- На Малдивите почти не вали! - обяви Метеорологичната новина.

Политическата обаче поклати глава, докато из залата се разнасяше все по-въодушевена глъч.

- Колеги, моля ви, дайте да мислим сериозно, много добре знаете, че няма как да се чупим. 

- Има как! - контрира Криминалната новина. - Познавам хора, знам каналите, за дванайсет часа мога да уредя паспорти.

- Много се извинявам, а къде ще отидем? - попита Светската новина. - Защото, ще прощавате, но ако на съответното място няма фамозни събития с бивши участници от реалити формати, аз няма да дойда!

- Никой никъде няма да ходи! - изпусна си нервите Политическата новина. - Стегнете се малко! И сега достатъчно заблуждаваме хората, представяте ли си какво ще стане, ако съвсем изчезнем! - след което помълча за известно време, въздъхна дълбоко и спокойно добави. - Именно затова, колеги, си позволих своеволието да поканя на събранието ни днес един специален лектор, който със сигурност ще ни помогне, като ни обясни как най-накрая да започнем да случваме нещата! Защото хората в България може и да нямат доверие в нас, но каквото и да стане, независимо от събитията, безусловно вярват в специалния ни гост, някои дори се и кълнат в него! Колега, моля, заповядайте...

Вратата на залата се отвори и при останалите новини влезе особа с изключително мазен и нечистоплътен, но по някакъв начин привлекателен вид.

- Колеги, представям ви Жълтата новина.

Последвайте ни и в google news бутон

АНКЕТА "СЕГА"

Ще гласувате ли на предстоящите парламентарни избори?