Медия без
политическа реклама

Ванеса Редгрейв ще получи почетен "Златен лъв"

26 Юли 2018
Ванеса Редгрейв с дъщеря си Джоли Ричардсън, също актриса.
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Ванеса Редгрейв с дъщеря си Джоли Ричардсън, също актриса.

81-годишната Ванеса Редгрейв, която дебютира на екрана през 50-те години на миналия век и продължава да се снима активно и днес, ще получи "Златен лъв" за цялостен принос. Това ще стане на кинофестивала във Венеция, чието 75-о издание започва на 29 август на остров Лидо. Редгрейв, известна освен с актьорското си майсторство и с радикалните си политически възгледи, се е снимала в над 100 филма. Номинирана е за "Оскар" шесткратно, а го печели веднъж - за поддържаща роля в "Джулия" през 1977 г. По-рано бе обявено, че почетен "Златен лъв на Сан Марко" ще получи и канадският режисьор Дейвид Кроненбърг. 

"Мостра Венеция" е най-старият кинофестивал в света. Днес ще бъде обявена пълната програма на тазгодишното издание. Вече са ясни няколко от пироните в него. Откриването на 29-и ще бъде с "Първият човек" на Деймиън Шазел (режисьорът на "Ла Ла ленд" и "Камшичен удар"), в който Райън Гослинг ще изпълни ролята на Нийл Армстронг - първия човек, стъпил на Луната. 2 дни по-късно пък ще бъде прожектиран римейк на класиката "Роди се звезда", в който ролите изпълняват Лейди Гага и Брадли Купър. Фестивалът ще продължи до 8 септември.

Журито в конкурсната програма оглавява тазгодишният носител на "Оскар" за режисура и за най-добър филм - мексиканецът Гийермо дел Торо. 
 

Последвайте ни и в google news бутон