Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Вервайте им!

19 Юни 2018

"24 часа" и "Труд" са си намерили еднотипни водещи теми - пишат за себе си. Вдъхновили са се от годишно проучване на агенция Ройтерс за медиите по света, в което фигурират и техните имена. "Часовете" толкова са се самозахласнали, че са извели голямо заглавие над главата на вестника: "Българите вярват на "24 часа", БНР и телевизора". За всеки случай проверихме в дописката каква е класацията и установихме, че е обърната: първо е БНР, след това са три телевизии, а "24 часа" е след тях - малка неточност. "Труд" също помпа самочувствието си със заглавие на първа, но под главата: "Труд" в топ 10 на медиите с най-голямо доверие". В същата десетка са и агенции като "ПИК" и "Блиц".
"Стандарт" и "Монитор" (горките!) не са видели името си в тази класация и са пропуснали важната новина. Нещо повече, решили са да убедят читателите да не бъдат толкова доверчиви. "Стандарт" отпечатва интервю от НТВ с външната министърка Екатерина Захариева, която се възхищава, че Атина и Скопие са се разбрали за името "Република Северна Македония". Журналист й напомня, че преди година тя е твърдяла точно обратното: "Няма да приемем никакъв вариант за името на Македония, който да съдържа името "север", тъй като подобно решение би предявило териториални претенции към югозападната част на нашата страна". На което тя отговаря: "Най-вероятно съм го казала и сигурно съм го казала. Извадили са думи". Хайде сега, вервайте й!
"Монитор"
също е скептичен, но не към политиците (пази, Боже!), а към пияните шофьори. "4500 шофьори спипани с чужди номера", алармира изданието. Преди година нарушителите били само 24, но след като катаджиите започнали да свалят табелите на пияни и дрогирани водачи, работата се усложнила. Но само това да беше. Шофьорите също започнали да свалят от колите си нещо важно - не номерата, а поставените им скоби за неправилно паркиране. По тази причина столичното кметство намислило да им налага глоби по 200 лева за увредено общинско имущество, добавя "Труд". Което ще рече: Край на доверието.
 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще гласувате ли на предстоящите парламентарни избори?