Quantcast
Днес има нов протест в Айтос срещу тежкотоварния трафик в града | СЕГА
facebook
twitter

България

Днес има нов протест в Айтос срещу тежкотоварния трафик в града

126
 БГНЕС

И днес продължиха протестите на жители, които настояват възможно най-скоро трафикът на тежки превозни средства да бъде изведен от града. Повод за напрежението е тежкият инцидент отпреди седмица, при който шофьор на ТИР блъсна автомобил в центъра и на място загинаха 33-годишен баща и двете му деца. Пострада също така и майката, както и младо момче, минаващо в района.

Днес хората отново излязоха и блокираха пътя, носейки плакати "Стига жертви", като демонстративно често прекосяваха пешеходната пътека, спирайки движението.

Снощи протестът бе по-голям, като участваха близо 1000 човека. Живата верига бе поведена от деца и блокира входа на града в посока Провадия. Стигна се и до кратки сблъсъци между протестиращи и полицаи, тъй като хората отказаха да се съобразят с разпорежданията на униформените и разкъсаха полицейския кордон. Така те успяха да стигнат чак до края на Айтос, където издигнаха плакати.

Демонстрантите бяха от Айтоско и Руенско. Сред тях се появи и кметът на Айтос. С викове „Тировете вън“ и „Искаме път, не искаме тирове-убийци“ те настояха за изграждането на обходен път и постоянно присъствие на полиция.

Въпросният път през града е изключително натоварен, защото по него преминава основния тежкотоварен трафик от Провадия към Айтос. Местните хора са категорични, че изграждането на кръгово кръстовище или светофар няма да реши проблема и продължават да настояват трафикът на тежки камиони да бъде изведен извън града, защото прекалено често стават тежки инциденти, има и жертви.

Още

Анти-хомофобски бунтове назряват в Netflix

14.10.2021

2612
Проф. Герджиков: Не разбрах кой е прав на протестите

15.10.2021

13171
Медицинските сестри отново излизат на протести

12.10.2021

4053