Quantcast
Как да пазарувате умно детски дрехи? | СЕГА
facebook
twitter

Консулт

Как да пазарувате умно детски дрехи?

Съобразете се със сезона и вкуса на малчугана, за да не стоят облеклата само в гардероба
506
 Pixabay

Изборът на детски дрехи може да бъде не по-малко труден от избора на дрехи за възрастен. Как да пазарувате, без да има опасност детето да не хареса и да не иска да носи новия пуловер например, или да се окаже, че той вече е отеснял, докато дойде сезонът за носене? 

Съобразете се със сезона и размера

Изключително важно е да се съобразите със сезона и размера, за да можете да разчитате на няколко спокойни месеца. Ако детето израства дрехите си за един сезон, не се изхвърляйте със скъпи покупки, но все пак търсете качество. Съобразявайте се с размерите така, че да може дрехата да се износи за няколко месеца, вместо да стане малка още в самото начало.

Гледайте света през очите на детето

Ако не се съобразите с вкуса на детето ви и неговите конкретни предпочитания, то е много вероятно красивите дрехи да си останат красиви, но само в гардероба. Купувайте облекла в цветовете, които харесва вашето дете. А ако на тях е изобразен любим герой от филм или любима музикална група, то не се двоумете.

Пренебрегнете вашия собствен вкус

Ако детето е решило, че трябва да носи два цвята, които не са подходящи, то е добре да му позволите да експериментира, но в удобен и подходящ момент да започнете да го учите на правилни съчетания. Обикновено родителите харесват по-изчистените цветове, материи и модни решения, докато децата са склонни да експериментират и да вземат непредвидими решения. Не отхвърляйте от раз неговото желание, постарайте се да препоръчвате, а не да настоявате за вашето решение.

Бъдете наблюдателни

За да пазарувате умно, трябва да сте наблюдателни кои са дрехите, към които посяга най-често детето ви. Ако е достатъчно голямо, може да го попитате какво харесва в дадената дреха - може да е самата кройка, детайл в дрехата, материята. След това се опитайте да потърсите дрехи, които отговарят на всички тези качества. 

Внимателно с материята

Това, към което трябва да сте безкомпромисни, е материята, от която са изработени дрехите. Детската кожа е много по-чувствителна към различни алергени, затова и естествени тъкани като памук, лен и вълна са за предпочитане. Освен това те не се изхабяват лесно, не губят външния си вид от често пране. Затова четете етикетите и дали е обявена фирмата производител, особено ако пазарувате онлайн. Внимателно проверявайте и качеството на шевовете и аксесоарите.

Поръчайте си определен подарък за рождения ден

На рождените дни на малчуганите много често се подаряват дрехи и понякога те се оказват неподходящи. Може да споделите на своите гости, ако са достатъчно близки, какво точно и какъв размер да подарят на рожденика. 

Ключови думи:

спести, дрехи, деца

Още

Защо е-банкирането е за предпочитане

20.05.2022

740
COVID-19 може да е виновен за мистериозния хепатит при децата

17.05.2022

823
Как да караме колата, за да пестим гориво

13.05.2022

1136